LIFE

Έπειτα από 10 χρόνια, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι ξανά εδώ

Σε πάνω από 840 χιλιόμετρα με βουνά, γραφικά τοπία και πεδιάδες θα αναμετρηθούν οι κορυφαίοι αθλητές του είδους, με τον θρυλικό αγώνα που επιστρέφει. Μια επιπλέον έκπληξη για το αύριο της ποδηλασίας περιμένει τους επισκέπτες.

Σε έναν ποδηλατικό αγώνα μακράς αντοχής, κάθε αθλητής αναμετράται με τον εαυτό του, όπως και στη διαδρομή που χαράσει κάθε άνθρωπος στην κανονική του ζωή, στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και στις προκλήσεις που προκύπτουν καθημερινά: πρέπει να κρατάς ρυθμό και ανάσες στις ανηφόρες, για να πάρεις αβαντάζ μετά στα εύκολα σημεία, ώσπου να φτάσεις στην τελική ευθεία, στο στόχο που είχες θέσει εξ αρχής.

Με αυτόν τον άθλο ψυχής και σώματος θα αναμετρηθούν οι κορυφαίοι αστέρες του αθλήματος από διαφορετικές χώρες, με τον θρυλικό Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, μια διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων που αναβιώνει φέτος στη χώρα μας, ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας. Ο κορυφαίος σπονδυλωτός αγώνας, ο οποίος τοποθετεί ξανά την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού ενδιαφέροντος, από άποψη τουρισμού αλλά και θεάματος, επιστρέφει ανανεωμένος, σε περισσότερους νομούς και νησιά, με την αρωγή της εταιρίας Κωτσόβολος ως Μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης.

Παράθυρό προς έναν κόσμο τεχνολογικά αναπτυγμένο, βιώσιμο και –πάνω απ’ όλα– συμπεριληπτικό και προσβάσιμο για όλους, ανοίγει η γνωστή εταιρία στους επισκέπτες της διοργάνωσης, σε όλα τα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Αναλυτικότερα, ο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας» για το 2022 διαρκεί πέντε ετάπ σε πόλεις με μακρά παράδοση και κουλτούρα στο ποδήλατο: το Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, η Αθήνα, τα Τρίκαλα και τα Ιωάννινα παίρνουν διαδοχικά τη σκυτάλη από τις 27 Απριλίου έως τη 1 Μαΐου.

Με άλλα λόγια, αθλητές και θεατές θα γεμίσουν εικόνες και ενέργεια από όλη τη χώρα: από τα Λευκά Όρη και τη μαγεία του κρητικού τοπίου, στον «ομφαλό της γης», τους Δελφούς, έπειτα στην Καρδίτσα και τη Λίμνη Πλαστήρα, μέχρι την απαιτητική διαδρομή της Αθήνας, η οποία ξεκινάει από το ΟΑΚΑ για να καταλήξει στο γραφικό λιμάνι της Ιτέας – ένα ταξίδι από το σύγχρονο στο παραδοσιακό, με οδηγό τους κορυφαίους αθλητές του είδους. Πάνω από 145 επαγγελματίες ποδηλάτες θα πιάσουν θέση στη γραμμή εκκίνησης για τον μεγάλο αγώνα.

Το αύριο στο ποδήλατο

Ποδηλατούμε για καλό σκοπό 

Το «παρών», όχι μόνο με την οικονομική κάλυψη των αναγκών της μεγάλης διοργάνωσης, αλλά και με τις φρέσκες ιδέες, την καινοτομία που κατέχει καλά, δίνει ο Κωτσόβολος στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2022. Σε κάθε μία από τις πέντε πόλεις που θα λάβουν χώρα οι αγώνες, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος πρόκειται να περιμένει τους επισκέπτες για να ανακαλύψουν βιωματικά το αύριο της ποδηλασίας.

Ηλεκτρικά ποδήλατα τελευταίας τεχνολογίας μαζί με μια σειρά από πατίνια θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή: μην το σκέφτεστε, οι δυνατότητες εξελίσσονται τόσο γρήγορα που τα next-gen οικολογικά οχήματα υπόσχονται να λύσουν τα χέρια και στους πιο απαιτητικούς. Το μήνυμα είναι ότι «όλοι μαζί ποδηλατούμε για ένα βιώσιμο μέλλον».

Και για όποιον θέλει να αποκτήσει το δικό του ηλεκτρικό ποδήλατο τελευταίας τεχνολογίας Ducati MG-20 Magnesium, υπάρχει ξεχωριστός διαγωνισμός που είναι ήδη σε εξέλιξη: μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είτε κάνοντας κλικ εδώ ή κάνοντας μια επίσκεψη στο περίπτερο της Κωτσόβολος στις περιοχές που θα περάσει ο Αγώνας!

Προσβλέπουμε σε έναν καλύτερο, βιώσιμο κόσμο, αλλά και ίσο για όλους. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ειδικά ποδήλατα για ΑμεΑ; Ευκαιρία να τα γνωρίσετε από κοντά στα περίπτερα της Κωτσόβολος. Μέσα από τη δράση «Ποδηλατώ και Εγώ», τον λόγο αναλαμβάνουν τοπικά σωματεία ανά περιοχή μαζί με τον διάσημο Παραολυμπιονίκη αθλητή ποδηλασίας, Νίκο Παπαγγελή, ο οποίος θα μοιραστεί με τους επισκέπτες του περιπτέρου της εταιρείας, εμπειρίες και στιγμές από τους αγώνες του. Ταυτόχρονα, θα υλοποιούνται παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης «Ποδηλατώ και Εγώ», μία εκ των οποίων θα είναι και η επίδειξη της ΑμεΑ ποδηλασίας από τους αθλητές.

Οι επισκέπτες πρόκειται να γνωρίσουν βιωματικά αυτά τα οχήματα, να τα δοκιμάσουν στην πράξη, συνειδητοποιώντας ότι εάν υπάρχει θέληση και προθυμία, τα εμπόδια καταρρίπτονται: όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα πράσινο, οικολογικό αύριο, σε έναν καλύτερο κόσμο, σε μία Καλύτερη Ζωή!

Όλες οι δράσεις μάλιστα, συνδέονται με μια κοινή πράσινη πρωτοβουλία: η εταιρία Κωτσόβολος έχει δεσμευτεί να φυτεύσει δύο δέντρα για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν όσοι επισκεφθούν το περίπτερο της Κωτσόβολος τις πέντε μέρες του Αγώνα. Η πρωτοβουλία αφορά την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, προς αποκατάσταση όσων συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Κωτσόβολος στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας 2022, επισκεφθείτε τον εξής σύνδεσμο.