iStock
SEX

Ερευνητές μόλις έλυσαν το μυστήριο του squirting

Ιαπωνική επιστημονική μελέτη περιγράφει τι ακριβώς είναι τελικά αυτό το υγρό που ξεπηδά από το γυναικείο σώμα κατά τον οργασμό και θυμίζει την αντρική εκσπερμάτιση.

Το squirting είναι ένα γυναικείο σεξουαλικό φαινόμενο, για το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι από την επιστημονική κοινότητα εδώ και δεκαετίες. 

Τώρα, όμως, οι επιστήμονες μπορεί τελικά να βρήκαν την απάντηση που αφορά ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα σχετικά με αυτό: Τι είναι τέλος πάντων αυτό το υγρό που ξεπηδά από το γυναικείο σώμα κατά τον οργασμό και θυμίζει την αντρική εκσπερμάτιση;

Πριν δώσουμε τον λόγο στους επιστήμονες για να απαντήσουν στο ερώτημα, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Άλλο squirting, άλλο γυναικεία εκσπερμάτιση

Όπως διαβάζουμε στην DailyMail που δημοσιεύει την έρευνα για την οποία θα σου μιλήσουμε παρακάτω, το squirting αναφέρεται στην ακούσια αποβολή από την ουρήθρα (από το συγκεκριμένο σημείο δηλαδή που εκσπερματώνουν και οι άντρες) ενός υγρού «διαυγούς σαν το νερό» και αρκετά ικανοποιητικό σε ποσότητα ώστε να κάνει τις γυναίκες που το βιώνουν να αισθάνονται ότι έχουν «βραχεί».

Αντίθετα, η γυναικεία εκσπερμάτιση που συνηθίζει να έχει η πλειοψηφία των γυναικών όταν έρχεται σε οργασμό περιγράφεται ως μία πιο παχιά, γαλακτώδη ουσία που εκκρίνεται από τον κόλπο σε πολύ μικρότερη ποσότητα.

Να σημειωθεί εδώ ότι και τα δύο υγρά που απελευθερώνονται τη στιγμή της κορύφωσης διαφέρουν από το λιπαντικό υγρό που απελευθερώνεται κατά τη διέγερση, το οποίο ο κόλπος εκβάλλει φυσικά εν αναμονή της σεξουαλικής επαφής.

Με άλλα λόγια, το squirting είναι μία μορφή γυναικείας εκσπερμάτισης, που δε βιώνεται από όλες τις γυναίκες, όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά επειδή δεν έχουν μάθει να αφήνονται ελεύθερες για να έρθουν σε οργασμό με αυτό τον τρόπο. Συνεπώς, αποβάλουν το συγκεκριμένο υγρό, χωρίς να το γνωρίζουν, όταν πηγαίνουν να ουρήσουν μετά το σεξ. 

Η έρευνα που περιγράφει τι είναι το υγρό του squirting 

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε ερευνητική ομάδα της Miyabi Urogyne Clinic στην Ιαπωνία και στην οποία συμμετείχαν πέντε γυναίκες μεταξύ 30 και 50 ετών που μπορούσαν να κάνουν squirt είτε μέσω αυνανισμού ή σεξ με το σύντροφό τους, αποδείχθηκε ότι το υγρό του squirting είναι ως επί το πλείστον ούρα αναμειγμένα με υγρά του σώματος. Πολύ απλοϊκά «νερομένα ούρα». 

Πώς έφτασαν οι ερευνητές στο συγκεκριμένο συμπέρασμα;

«Έγινε έγχυση χρωματισμένου μπλε νερού στην ουροδόχο κύστη των εθελοντριών ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε την πορεία του υγρού κατά τη διάρκεια του οργασμού τους.

Λίγο πριν αρχίσει το squirting, μέλη της ομάδας μας μπήκαν στο δωμάτιο για να συλλάβουν την εκσπερμάτισή των γυναικών σε ειδικό δοχείο, πράγμα που δεν ήταν καθόλου εύκολο αλλά τα καταφέραμε. Όπως διαπιστώσαμε όλα τα υγρά που είχαν απελευθερωθεί ήταν μπλε», εξήγησε ο Dr. Miyabi Inoue, επικεφαλής της μελέτης.

«Αυτό σημαίνει ότι πράγματι, το squirting συμβαίνει από την ουροδόχο κύστη αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να εκσπερματώσουν όπως ακριβώς και οι άντρες, αλλά και ότι το υγρό που εκτοξεύεται δεν είναι 100% ούρα, κάτι που είχε ισχυριστεί έρευνα του 2014».

Όπως επισημαίνεται στην ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Urology, αν και οι γυναίκες δεν έχουν προστάτη, το όργανο του αντρικού σώματος που μεταξύ άλλων λειτουργιών μετατρέπει το σπέρμα σε υγρό, διαθέτουν τον «γυναικείο προστάτη», τους αδένες του Skene, που βρίσκονται εκατέρωθεν του πρόσθιου τοιχώματος του κόλπου, κοντά στο κάτω μέρος της ουρήθρας και «γεννούν» το διαυγές υγρό του squirting.