Photo by freestocks on Unsplash
ΑΙ
SPONSORED

Εσύ πόσο συχνά λες «σ’ αγαπώ»;

Δεν είσαι ο μόνος που όταν έρχεται η μεγάλη στιγμή, κομπιάζεις, ιδρώνεις και μπερδεύεις τα λόγια σου. Το λογισμικό του AI Love You από τη Lacta είναι εδώ για να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση, έτσι δεν είναι; Μια φράση τόσο δα, δυο λέξεις, που αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο, το πιο όμορφο συναίσθημα της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά είναι φορές που διστάζουν να βγουν, λες κι ένας κόμπος τους φράζει τον δρόμο. Κρύβονται πίσω απ’ τα χείλη, πίσω από μικρές δικαιολογίες και άμυνες, άλλοτε από φόβο ή δισταγμό κι άλλοτε από την πολλή σκέψη για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να εκφραστούν.

Ενώ κάτι τέτοιο δεν υπάρχει: είτε έχεις απέναντι το άλλο σου μισό, είτε μια φίλη ή έναν φίλο, τον μπαμπά σου, τη μαμά σου, είτε το λες για πρώτη φορά είτε για χιλιοστή, για εκείνο το άτομο κάθε φορά θα είναι ένα θεϊκό δώρο που κάνει την ψυχή να ελαφραίνει, να τινάζει από πάνω της τα προβλήματα, τις έγνοιες και όλα τα ανόητα πράγματα. Όλα αυτά, μονάχα δύο λέξεις: «Σε αγαπώ».

Και δεν πρόκειται για ζήτημα ρομαντισμού είτε υποκειμενικής ευαισθησίας, καθώς είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η εκδήλωση των συναισθημάτων και συγκεκριμένα το να λες «σ’ αγαπώ» έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο στην ψυχική υγεία των ατόμων όσο και στην υγεία της σχέσης τους. Για παράδειγμα, στοιχεία που επικαλείται η θεραπευτική υπηρεσία Zencare δείχνουν πως ενώ τα περισσότερα ζευγάρια πρωτολένε την επίμαχη φράση μετά τους τρεις μήνες απ’ τη γνωριμία τους (55%), όσοι το λένε νωρίτερα αναφέρουν ότι είναι «πολύ χαρούμενοι με τη σχέση τους» σε υψηλότερο ποσοστό.

Είναι απόλυτα λογικό: ειδικά στις ερωτικές σχέσεις, το πρώτο «σ’ αγαπώ» είναι κομβικό βήμα, γι’ αυτό στα αγγλικά λένε και L-bomb – ακόμη και βέβαιος να είσαι μέσα σου για όσα νιώθεις, όταν πλησιάζει η μεγάλη στιγμή, ανεβάζεις παλμούς, ιδρώνεις, χάνεις τα λόγια σου σαν μικρό παιδί. Αλλά τι ανακούφιση, όταν τελικά συγκεντρώνεις όλα τα ψήγματα θάρρους μέσα σου, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και το ξεστομίζεις;

Αυτή η στιγμή διαφέρει ανάλογα με το φύλο, όπως μεταφέρει σε ανάλογο δημοσίευμα το Healthline. Οι άνδρες, ίσως επειδή είναι σε γενικές γραμμές λιγότερο επιφυλακτικοί και πιο αυθόρμητοι, σκέφτονται πρώτοι να εκφράσουν συναισθήματα αγάπης, λέγοντας «σ’ αγαπώ» κατά μέσο όρο σε 97,3 μέρες (σε σύγκριση με τις 138 μέρες των γυναικών). Ανάλογη εικόνα μεταφέρει έρευνα σχετική με τη γονεϊκή αγάπη: οι μπαμπάδες κατά 54% λένε περισσότερες φορές αυτή τη φράση, σε σύγκριση με τις φορές που θυμούνται να το άκουγαν εκείνοι από τους γονείς τους, άρα το λένε επειδή ένιωσαν την απουσία του.

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι έχουν ανάγκη το «σ’ αγαπώ», τόσο να το λένε όσο και να το ακούνε. Ακόμη και πεταχτά λίγο πριν κλείσεις το τηλέφωνο είτε με ένα μήνυμα στο Messenger. Και άμα δε βρίσκεις τον τρόπο να βάλεις τη σκέψη σου σε τάξη, το AI Love You της Lacta θα σε ξεμπλοκάρει: πρόκειται για ένα online εργαλείο, το οποίο αξιοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη συντάσσει καλογραμμένα μηνύματα αγάπης για το όνομα που επιθυμείς. Το αποτέλεσμα είναι σαν να γράφτηκε από ανθρώπινο χέρι, μόνο που δεν έχει ορθογραφικά και ασυνταξίες.

Στη συνέχεια, μπορείς να επεξεργαστείς το κείμενο ή να ζητήσεις εναλλακτικές εκδοχές. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το «Γράμμα Αγάπης» μεταφράζεται κατόπιν σε ένα μοναδικό link και για να αποκαλυφθεί στον παραλήπτη, εκείνος αφού κλικάρει πρέπει να στρέψει την κάμερα επάνω σε μια συσκευασία Lacta – μέσω τεχνολογίας AR, το μήνυμα εμφανίζεται τότε επάνω στη σοκολάτα, ξαφνιάζοντας τον αποδέκτη.

Μια δοκιμή θα σε πείσει. Μην περιμένεις και πάλι την κατάλληλη στιγμή, κάν’ το απλά και αυθόρμητα, όπως πρέπει να λες κάθε «σ’ αγαπώ» που αισθάνεσαι. Μια συμβουλή; Στο τέλος της ημέρας, αναλογίσου πόσες φορές το είπες. Για μένα, το μέτρημα ξεκίνησε σήμερα απ’ το πρωί, όταν φεύγοντας από το σπίτι αποχαιρέτισα την Μπίρμπα με ένα «σ’ αγαπώ» και ένα φιλί στο μέτωπο, κι εκείνη ανταπέδωσε γουργουρίζοντας.