AP Images
ΚΑΡΙΕΡΑ

Εξομολογήσεις ενός κούριερ στην Αθήνα του κορονοϊού

Το Oneman είχε μια συζήτηση με υπάλληλο εταιρίας courier, για να μάθει ποια προϊόντα κάνουν θραύση την εποχή του κορονοϊού

Η εταιρία στην οποία εργάζεται ο Μ. είναι εκ των μεγαλύτερων, στον τομέα ταχυμεταφορών, στην Ελλάδα. Παίρνουμε καφέ, από το ίδιο μέρος, κάθε πρωί και έτυχε να ‘χουμε γνωριστεί και να ‘χουμε πει και δυο κουβέντες. Του ζήτησα να τις κάνουμε τρεις (τις κουβέντες), αφότου έχω δει πεταμένα, στα σκουπίδια ‘πακέτα’ που απεικονίζουν ό,τι όργανο γυμναστικής υπάρχει. Από διαδρόμους μέχρι kettlebells και ταπεινούς -παραδοσιακούς- αλτήρες (βαράκια, ντε).

Ο άνθρωπος μας εξήγησε πως τα ημιφορτηγά κάνουν τουλάχιστον 60 παραδόσεις την ημέρα και τα μηχανάκια πάνω από 100. Τρία στα 5 πακέτα που παραδίδει ο Μ. (οδηγός ημιφορτηγού) έχουν μεν, το όνομα της εταιρίας, αλλά προφανώς δεν έχει καθίσει να ψάξει τα προϊόντα που διαθέτει η κάθε μία. Επικεντρώσαμε έτσι, στα πακέτα των οποίων το περιεχόμενο είναι ξεκάθαρο και φτιάξαμε μαζί μια λίστα.

Επισήμανε πως οι παραδόσεις (και άρα οι αγορές) τις ημέρες της αυτοαπομόνωσης έχουν αυξηθεί κατά 30% -συγκριτικά με ό,τι ίσχυε όταν η κυκλοφορία ήταν ελεύθερη και τα καταστήματα ανοιχτά. Σε ό,τι αφορά τώρα, τον τρόπο που γίνονται οι παραδόσεις, υπάρχουν οι ‘ανέπαφες’ (“μας αφήνουν τα χρήματα σε τραπεζάκι που είναι έξω από την πόρτα του σπιτιού και εμείς αφήνουμε στο ίδιο σημείο το πακέτο”) και οι δια ζώσης (“με γάντια και μάσκες”).

Το ΤΟΡ5 αυτών που αγοράζεις συνθέτουν τα εξής:

1.Τηλεοράσεις: ”υπάρχουν πολλές online προσφορές, αυτήν την περίοδο και κατά τα φαινόμενα, γίνονται εκμεταλλεύσιμες”.

2. Είδη ένδυσης και υπόδησης: ”τόσα ρούχα δεν έχω μεταφέρει ποτέ άλλοτε. Σου μιλάω για πολλά ρούχα και πολλά παπούτσια”.

3.  Βιβλία: ”είναι πάρα πολλά, ενώ υπάρχουν και πολλές παραδόσεις προϊόντων όπως PlayStation και παζλ”.

4. Προϊόντα από online φαρμακεία: “από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, γίνονται πάρα πολλές παραγγελίες για καλλυντικά, αντισηπτικά, μάσκες και γάντια. Έχω παραδώσει και πολλές πάνες”. Θραύση κάνουν και οι βαφές μαλλιών (“είναι τουλάχιστον 100 τα συγκεκριμένα πακέτα, τη μέρα”), μαζί με την πόσιμη αλόη (“έχω δώσει τόσα μπουκάλια που σκέφτομαι μήπως πρέπει να αγοράσω και εγώ το προϊόν”).

5. Αρώματα: “συνεργαζόμαστε με εταιρία, που έχει αρώματα από brands, φτιάχνει και τα δικά της, ενώ διαθέτει και σαμπουάν, αφρόλουτρα, σφουγγάρια και είδη καλλωπισμού. Τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είχαμε παραλάβει και μοιράσει από 1000 πακέτα σε δυο μέρες και από 300 τις υπόλοιπες. Αυτές τις ημέρες είναι τουλάχιστον 300 τα πακέτα κάθε μέρα, τα οποία αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα”.

Ας δούμε τώρα, και τις εκπλήξεις

“Προχθές παρέδωσα έναν σάκο του μποξ, βάρους 15 κιλών. Έχω μεταφέρει και διαδρόμους γυμναστικής. Σε αυτά που μου έχουν κάνει εντύπωση, δεδομένων των συνθηκών, είναι μια βάση από αυτές που τοποθετείς στο μπάνιο, για να βάζεις τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα, μια βιβλιοθήκη, φωτιστικά και πολλούς φούρνους μικροκυμάτων. Μα πολλούς. Τώρα που μιλάμε, έχω έλθει να παραλάβω σανίδες του surf, για αποστολή σε νησιά. Πόσες θα πάρω; Δέκα”. Για το τέλος, άφησε τα dildo. “Έχω δώσει πολλούς δονητές. Περισσότερους από κάθε άλλη περίοδο”, γεγονός που είναι καθ’ όλα κατανοητό, αφού ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού είναι πολύ δύσκολο πράγμα.