ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Facebook και το Instagram απαγορεύουν τη σεξουαλική χρήση της μελιτζάνας

Το συμπαθές ζαρζαβατικό είναι μόνο η αρχή.

Το καλοκαίρι καλοκαίρι που πέρασε, χάθηκε εντελώς αθόρυβα το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση των emoji που έχουν σεξουαλικό υπονοούμενο σε Facebook και Instagram.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν χρησιμοποιήσεις το emoji μελιτζάνα ή το ροδάκινο, που χρησιμοποιεί συχνά κυρίως η νεολαία, υπονοώντας ότι είναι κάτι άλλο πέρα από ένα απλό λαχανικό ή φρούτο αντίστοιχα, το Facebook και το Instagram έχουν δικαίωμα να σου κάνουν flag ή να σου αφαιρέσουν το περιεχόμενο ως προσβλητικό.

Η τροποποίηση στους όρους έχει γίνει όπως είπαμε το καλοκαίρι, το ίντερνετ όμως και συγκεκριμένα το xbix, το παρατήρησε πριν λίγες ημέρες. Τα περισσότερα μέσα που κυκλοφόρησαν την είδηση, κατονομάζουν συγκεκριμένα τη μελιτζάνα, το ροδάκινο και τις σταγόνες, η αλήθεια είναι ότι τα emoji που μπορεί να κρύβουν σεξουαλικά υπονοούμενα είναι πολλά περισσότερα, και ο κανόνας στα Community Standards δεν κατονομάζει συγκεκριμένα εικονίδια.

Παρόλο που τα emoji στην προκειμένη περίπτωση αποτέλεσαν σημείο οπισθοδρόμησης στα headquarters του Facebook, σε ένα άλλο σημείο του πλανήτη και συγκεκριμένα στη Σαουδική Αραβία, ήταν σημείο προόδου. Το ‘Emoji movie‘ έγινε η πρώτη ταινία που παίχτηκε σε σινεμά στη χώρα δύο χρόνια πριν.

*Κεντρική φωτογραφία: AP Images