FITNESS

Fitness απόδραση στο βουνό

Πως μια all inclusive απόδραση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων μπορεί να σε προετοιμάσει για την παραλία

All Inclusive Escape στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η τελευταία σου απόδραση στο βουνό και την καταπράσινη φύση. Μια ευκαιρία να αποδράσεις απο τη μουτζούρα και το άγχος, να κατεβάσεις στροφές, να αλλάξεις παραστάσεις, να φύγεις λίγο από το υπολογιστή και την τηλεόραση. Διατροφή σε επιλεγμένα εστιατόρια, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, προνομιακές τιμές. Καλό ακούγεται, ε;

Δες όμως πως θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερο. Αντί να περνάς ώρες στις ομολογουμένως καταπληκτικές ταβέρνες της περιοχής των Καλαβρύτων και ολόκληρα απογεύματα ατενίζοντας το υπέροχο πράσινο της φύσης από το μπαλκόνι, θα μπορούσες να το ζήσεις. Να κάνεις trekking, orienteering, τοξοβολία, ποδηλασία και vα συμμέχετεις σε outdoor δραστηριότητες όπως το κυνήγι θησαυρού στην καρδιά του δρυμού.

Και δες τώρα πως μια τέτοια απόδραση θα μπορούσε να γίνει η αρχή της προετοιμασίας σου για την παραλία (ξέρεις… μάζεμα κοιλίτσας, τόνωση μυών, βελτίωση της στάσης του σώματος). Πως οι συγκεκριμένες δραστηριότητες θα μπορούσαν να γίνουν η αρχή για να μπεις σε ένα τρόπο ζωής με περισσότερη φυσική δραστηριότητα, να χάσεις θερμίδες και να δώσεις κίνητρα στον εαυτό σου για αρχίσει να ασκείται μέχρι να έρθει η ώρα για μαγιό.

Hiking

Η δραστηριότητα της πεζοπορίας γίνεται σε καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια Ε4 σε περιοχές υψηλής φυσικής ομορφιάς. Μια από τις πιο δημοφιλείς είναι στο Βαλβούσι, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και περνάει μέσα από ένα μαγευτικό ελατόδασος. ‘Αλλες αξιοσημείωτες διαδρομένες είναι αυτή που ξεκινάει από το Μάζι και κινείται σε αρχαίο μονοπάτι που καταλήγει σε νερόμυλο και η διαδρομή που ξεκινάει από τη γραφική Ζαχλωρού και ανεβαίνει μέχρι το Μέγα Σπήλαιο και τον ψηλό σταυρό.

Get fit: Όποιο γυμναστή και να ρωτήσεις θα σου πει ότι αν δεν ανέβεις στο διάδρομο για τουλάχιστον μία ώρα σε mid tempo, σοβαρή απώλεια κιλών δεν πρόκειται να δεις. Ότι και να κάνεις. Και η πεζοπορία είναι ο καλύτερος φυσικός διάδρομος με εναλλαγές στην κλίση και στην ποιότητα του εδάφους. Όχι μόνο θα κάψεις θερμίδες αλλά είναι μια καλή άσκηση για γαστροκνήμιους και τετρακέφαλους που ο διαδρομος δε σου δίνει.

Πόσο fit: Να υπολογίζεις τουλάχιστον 350 θερμίδες (σωματικό βάρος 70 κιλών) για κάθε ώρα πεζοπορίας σε ελαφρά δύσβατο ανηφορικό τερέν.

Orienteering

To Orienteering είναι ένα παιχνίδι προσανατολισμού όπου προσπαθείς να βρεις συγκεκριμένες τοποθεσίες μέσα σε φυσικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας πυξίδα και χάρτη. Νικητής είναι αυτός που θα βρει όλα τα σημεία ελέγχου στο μικρότερο δυνατό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρείς ένα σχετικά γρήγορο tempo τρεξίματος και να μη χάνεσαι.

Get Fit: Το Orienteering περιέχει στοιχεία πεζοπορίας αλλά εξελίσσεται σε πιο γρήγορο tempo. Αυτό βελτιώνει την αερόβιο ικανότητα και συντελεί επίσης σε υψηλή κατανάλωση θερμίδων. Εκτός αυτού βελτιώνει το πνευματικό fitness (για όποιον φυσικά τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο).

Πόσο fit: 500 θερμίδες (σωματικό βάρος 70 κιλών) για κάθε ώρα Orienteering.

Ποδήλατο στο βουνό

Οι λάτρεις του ποδηλάτου στο βουνό έχουν πολλές και προκλητικές επιλογές καθώς η ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων με τα θαυμάσια δάση τους προσφέρουν πλήθος ευκαιριών για διαδρομές μέσα από δασικούς δρόμους, αλλά και downhill.

Get Fit: Το ποδήλατο είναι μια καταπληκτική άσκηση για την εκγύμναση όλων των μυικών ομάδων και για γρήγορο κάψιμο θερμίδων ειδικά όταν κινείσαι σε ανηφορική διαδρομή με ορθοπεταλιά.

Πόσο fit: 600 θερμίδες (σωματικό βάρος 70 κιλών) για κάθε ώρα ποδηλασίας σε μεικτή διαδρομή χωρίς διαλλείματα.

Αν θες περισσότερες πληροφορίες ή να κλείσεις τη διαμονή σου δες τώρα την προσφορά Αll inclusive Escape Kalavrita στο DealIn!