TIPS
SPONSORED

Φτυάρια για το χιόνι – Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο φτυάρι για να είστε προετοιμασμένοι για όλα

Από τα πρώτα κρύα της σεζόν φέρνουμε στο μυαλό μας σκέψεις για σαββατοκύριακα δίπλα στο τζάκι και γεύματα με οικογένεια και φίλους. Ωστόσο, στο βάθος κρύβεται η προοπτική του χιονιού που έρχεται.

Όταν φτάνει η πρώτη χιονόπτωση, φέρνει τόσο μεγάλη αναστάτωση όσο και επιπλέον δουλειά. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας κρατήσουν ασφαλείς και θα ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία που θα φέρει μία έντονη χιονόπτωση.

Επιλέξτε το σωστό φτυάρι και εργαλεία για το χιόνι

Ένα φτυάρι είναι το κύριο εργαλείο για τον καθαρισμό από το χιόνι. Ένα ποιοτικό φτυάρι χιονιού είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τους χειμωνιάτικους μήνες.

Στα βασικά κριτήρια που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα φτυάρι χιονιού περιλαμβάνονται η ανθεκτική κατασκευή, ο εργονομικός σχεδιασμός και η φαρδιά κεφαλή. Λάβετε υπόψη ότι ένα φτυάρι αυτοκινήτου είναι εξίσου απαραίτητο για τις μέρες που προβλέπεται χιονόπτωση.

Αν θέλετε να προμηθευτείτε ένα καλό φτυάρι προτείνουμε να επιλέξετε ένα από τη Fiskars, τη φινλανδική εταιρεία που η εμπειρία της στην παραγωγή εργαλείων κήπου ξεπερνά τα 300 έτη. Και η αλήθεια είναι δεν υπάρχουν πολλοί που ξέρουν από χιόνι, ΄όσο καλά ξέρουν οι Φινλανδοί με το νότιο μέρος της χώρας τους να καλύπτεται από χιόνι περίπου για τρεις έως τέσσερις μήνες τον χρόνο και ο βορράς, για περίπου επτά μήνες. 

Η Fiskars διαθέτει ποικιλία επιλογών για φτυάρια, ώστε να επιλέξετε τη βέλτιστη αντιστοιχία με βάση το μέγεθος, το βάρος και τις εργασίες σας. Με εργονομικές λαβές και τα καλύτερα κράματα αλουμινίου τα φτυάρια της Fiskars γίνονται το κατάλληλο εργαλείο για τη χιονόπτωση. 

Φτυάρι χιονιού τηλεσκοπικό αυτοκινήτου – X-Series

Ένα ελαφρύ φτυάρι χιονιού για γρήγορο και άνετο καθαρισμό του χιονιού. Αντέχει έως και -30°C. Και είναι ιδανικό για αποτελεσματικό καθάρισμα του χιονιού γύρω από το αυτοκίνητο. Έχει εύκολο χειρισμό χάρη στην εργονομική λαβή του (από 79,5εκ. φτάνει στα 98,7εκ.) και αντιολισθητικό άξονα για περισσότερη άνεση. Η σέσουλα 29 εκατοστών μετακινεί μεγάλες ποσότητες χιονιού γρήγορα και αποτελεσματικά.

Βρείτε τα κατάλληλα φτυάρια εδώ

Φτυάρι αυτοκινήτου χιονιού

Το φτυάρι αυτοκινήτου χιονιού, είναι απαραίτητο για κάθε αυτοκίνητο το χειμώνα γιατί με αυτό μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα απεγκλωβιστείτε από τα χιόνια σε περίπτωση ανάγκης. Αυτό το εύχρηστο εργαλείο διαθέτει άξονα αλουμινίου με εργονομική πλαστική επίστρωση και εργονομικά σχεδιασμένη λαβή που εφαρμόζει όμορφα στο χέρι. 

Η λεπίδα από σκληρυμένο αλουμίνιο είναι ελαφριά και εύκολη στη χρήση, καθιστώντας το ένα ανεκτίμητο κομμάτι εξοπλισμού καθαρισμού χιονιού.

Βρείτε τα κατάλληλα φτυάρια εδώ

Φτυάρι εκχιονιστικό

Ιδανικό για εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση του χιονιού και της λάσπης από μεγάλες περιοχές όπως μονοπάτια, πεζοδρόμια και δρόμους. Το εκχιονιστικό φτυάρι της Fiskars® είναι κατασκευασμένο στη Φινλανδία, διαθέτει φαρδιά κεφαλή και ελαφρύ άξονα αλουμινίου για εύκολη χρήση. Οι αντιολισθητικές λαβές προσθέτουν άνεση, ενώ μια εργονομική λαβή σε σχήμα D μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα με μεγάλα, χειμερινά γάντια.

Η σέσουλα διαθέτει επίσης ραβδώσεις που βοηθούν στο να μην κολλήσει το χιόνι στη λεπίδα, καθώς και μια άκρη αλουμινίου που κόβει εύκολα στο χιόνι.

Βρείτε τα κατάλληλα φτυάρια εδώ

Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα για να φτυαρίσετε το χιόνι

Φτυαρίστε το χιόνι αφού έχει φτάσει στα 10 εκατοστά. Κάντε το προτού πατήσετε ή οδηγήσετε επάνω στο χιόνι για να αποφύγετε τη δημιουργία πάγου στο πεζοδρόμιο ή στην αυλή.

Ενώ μπορεί να φαίνεται πρακτικό να φτυαρίσετε το χιόνι νωρίς το πρωί για να πάτε στη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο, η καλύτερη ώρα είναι όταν η θερμοκρασία φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα μέσα στη μέρα, γύρω στο μεσημέρι.

Πώς να φτυαρίσετε το χιόνι με τον σωστό τρόπο

Επιλέξτε διαφορετικά σημεία για να πετάξετε το χιόνι και μοιράστε την ποσότητα. Προτιμήστε περιοχές που τις βλέπει το φως του ήλιου, καθώς το συσσωρευμένο χιόνι θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να λιώσει.

Χρησιμοποιήστε το φτυάρι για να απομακρύνετε το χιόνι από τα μονοπάτια ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες περιοχές χωρίς να περπατήσετε πάνω στο χιόνι. Καθαρίστε πρώτα το χιόνι στα υψηλότερα σημεία και μετά προχωρήστε προς τα κάτω. Ξεκινήστε με το χιόνι πάνω στα αυτοκίνητα ή στα δέντρα. 

Όταν σηκώνετε το χιόνι με το φτυάρι, γεμίστε τη σέσουλα κατά ένα τέταρτο έως  το μισό της. Κρατήστε την πλάτη σας ίσια. Κρατήστε το χέρι ανύψωσης όσο το δυνατόν πιο κοντά στη λεπίδα. Στη συνέχεια, σηκώστε το φτυάρι με τα πόδια σας, όχι με την πλάτη σας. Μη στρίβετε καθώς σηκώνετε το βάρος ή πετάτε το χιόνι.

Για να βρείτε όλα τα φτυάρια της Fiskars στην Ελλάδα, πατήστε εδώ