SEX

Για δυνατούς λύτες: Γίνονται διακοπές με το κορίτσι σου χωρίς κινητό;

Ένα ερώτημα που αγγίζει τα όρια του ρητορικού και ένα πείραμα που σίγουρα θα σε προβληματίσει με τα αποτελέσματά του.

Έξι ζευγάρια παραδίδουν κατά το ήμισυ τις ηλεκτρονικές τους συσκευές και πηγαίνουν στο υπερπολυτελές δωμάτιο του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει τον έρωτά τους και το πείραμα της Durex. Με την τρισμέγιστη απορία που βρίσκεται στον τίτλο του κειμένου, η δημοφιλής μάρκα προφυλακτικών αποφάσισε να μπει όσο πιο βαθιά γίνεται στην ερωτική ζωή ενός ζευγαριού και να την εξερευνήσει κατά τη διάρκεια της πιο χαλαρής και κατ’ επέκταση πιο δυνατής της περίοδου, τις διακοπές.

Για να καταφέρει να διεισδύσει έτσι ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, συγκέντρωσε έξι ζευγάρια (ετεροφυλόφιλα και ομοφυλόφιλα) τα προσκάλεσε σε διακοπές 100 αστέρων και, από τα τρία από αυτά ζήτησε πριν το check in τους, να παραδώσουν οτιδήποτε ηλεκτρονικό μπορούσε να τους αποσπάσει την προσοχή. Μην πάει ο νους σου στο πονηρό, εννοούμε από φωτογραφικές μηχανές μέχρι τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα. Κατά τα άλλα, όλοι οι συμμετέχοντες θα είχαν τις ίδιες παροχές και αντιμετώπιση. 

Δες λίγο το βίντεο, και τα ξαναλέμε:

 

Μπορεί να ήταν κάπως προβλεπόμενο το αποτέλεσμα ότι δηλαδή οι έχοντες διαδικτυακή κοινωνική ζωή, έχαναν στα ερωτικά σημεία, μπορεί και όχι. Το θέμα είναι ότι η Durex κατάφερε με αυτό το απλό παράδειγμα να δημιουργήσει το challenge να δοκιμάσουμε και εμείς τις αντοχές μας και να κρατήσουμε στις επόμενες διακοπές μαζί της, ενεργό μόνο το πραγματικό μας προφίλ.

Πριν κλείσουμε με την ελπίδα όλα να πάνε καλά και όσο σεξουαλικότερα γίνεται, να αναφέρουμε ότι αντίστοιχη έρευνα της Durex σε 2000 ενήλικες είχε τα παρακάτω εξόχως ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι η ενασχόληση με τις τηλεφωνικές συσκευές, αντί με το σύντροφο κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορεί να προκαλέσει αιτία για καβγάδες. Συγκεκριμένα, το 59% δήλωσε ότι, είτε ο σύντροφος τους ή και οι δύο αφιέρωναν πολύ χρόνο στις οθόνες με περισσότερους από το ήμισυ των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως το αποτέλεσμα αυτής της συνήθειας είναι να «υποφέρει» η σχέση τους– 72 από τους ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούσαν τα τηλέφωνα τους ακόμα και κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής!

Αποκαλυπτικές είναι οι διαφορές στα ζευγάρια που βρίσκονται σε διαφορετικά φάσεις της ζωής τους. Σχεδόν το ένα πέμπτο των συμμετεχόντων στην έρευνα, δήλωσε πως τα τηλέφωνα και τα tablets υπονομεύουν την σεξουαλική ζωή τους στις διακοπές, αυτό το ποσοστό αυξάνεται στο ένα τρίτο για τις ηλικίες κάτω από τα 35 – άτομα τα οποία το πιο πιθανό είναι πως έχουν μεγαλώσει με την τεχνολογία. Επιπλέον, το 15% παραδέχονται ότι κάνουν λιγότερο σεξ από ό, τι στο παρελθόν, λόγω της ενασχόλησής τους με την τεχνολογία, ποσοστό που εκτοξεύεται στο ένα τέταρτο στα άτομα ηλικίας κάτω των 35.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους βρίσκονται τα social media, με το 65% των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα να ποστάρουν 3 φορές την ημέρα και το 42% να παραδέχεται ότι «μοιράζεται» σημαντικές στιγμές από τις καλοκαιρινές του διακοπές με αναρτήσεις social media παρά με τον σύντροφο του. Χαλαρές στιγμές πλάι στην πισίνα ή την παραλία μπορεί να μοιάζουν ιδανικές για να χαλάρωση αλλά σχεδόν οι μισοί παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν τηλέφωνα και τάμπλετ ακόμα και εκεί – οι γυναίκες δε είναι οι συνήθεις ύποπτοι, σε ποσοστό μεγαλύτερο κατά 27% από τους άνδρες.

Και τώρα μία ακόμη πιο ρητορική ερώτηση και από αυτήν του τίτλου: Μήπως ήρθε η ώρα να κλείσεις το ίντερνετ;