Shutterstock
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Για μια μπάλα και μια τηλεόραση

Ένας δημοσιογράφος θυμάται τον εαυτό του να παρακολουθεί ιστορικούς αγώνες με μοναδική σταθερά μια οθόνη.

Ιούνιος 2004. Εγώ με τους φίλους μου έχουμε μόλις τελειώσει τις Πανελλήνιες και χωρίς κανένα άγχος, μαζευόμαστε στο σπίτι κολλητού όπου είδαμε την πρεμιέρα μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και φυσικά για το γούρι έπρεπε να δούμε και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια εκεί. Η ίδια σύνθεση, στις ίδιες θέσεις, κρατώντας τα ίδια αντικείμενα που κρατούσαμε όταν σκοράραμε στο εναρκτήριο ματς. Και φυσικά, στην ίδια εκείνη τηλεόραση.

Η παράδοση έσπασε μόνο σε ένα παιχνίδι για λόγους ανωτέρας βίας αλλά και στον τελικό, όπου παρακολουθήσαμε τον θρίαμβο σε οθόνη θερινού σινεμά (!) στις Σπέτσες.

Τα επόμενα χρόνια, ως ποδοσφαιρόφιλος που σέβεται τον εαυτό του, έχω παρακολουθήσει αμέτρητες αναμετρήσεις για διάφορες διοργανώσεις. Με την ίδια πάνω-κάτω παρέα, όχι στο ίδιο σπίτι, ούτε φυσικά στην ίδια τηλεόραση. Έχω δει αγώνες στη μικρή τηλεόραση του παιδικού μου δωματίου, στη μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού όταν έλειπαν οι γονείς μου, στην τηλεόραση του σπιτιού που αργότερα μέναμε με τους κολλητούς μου και την είχαμε καβατζώσει επειδή σε κάποιον συγγενή μας περίσσευε, την τηλεόραση που αγοράσαμε όταν μετακόμισα με την κοπέλα μου, σε τηλεοράσεις του γραφείου και φυσικά σε οθόνες υπολογιστών και κινητών, με αποκορύφωμα την οθόνη του laptop μου κάποιο ξημέρωμα Ιουλίου όταν βρισκόμουν στη μακρινή Ταϊβάν. Με λίγα λόγια, όπου δεν γινόταν να δει κανείς μπάλα.

Μεγαλώνοντας, έγινα λίγο πιο απαιτητικός. Πλέον, προτιμώ να βλέπω ποδόσφαιρο σπίτι, στην άνεση του καναπέ μου και στην οθόνη μιας τηλεόρασης που είναι ικανή να αναδείξει τη μαγεία ενός μεγάλου τουρνουά.

Μια συσκευή όπως η Samsung Neo QLED 8K, με κομψή σχεδίαση που καταργεί τους περισπασμούς, τεχνολογία Quantum Matrix Technology Pro που προσφέρει μαζική μείωση του picture-blooming με ακριβή απόδοση στα έντονα μαύρα χρώματα και ενίσχυση της λεπτομέρειας του φωτισμού χάρη στα μικροσκοπικά Quantum Mini LED και εντυπωσιακή εικόνα 8K ενισχυμένη με AI (Artificial Intelligence).

τηλεόραση Samsung

Η λεπτομέρεια δεν χάνεται, όποια κι αν είναι η φωτεινότητα, ενώ υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο(!) αποχρώσεις χρώματος, δυναμικός ήχος που παρακολουθεί τη δράση από κάθε γωνία και αυτόματη προσαρμογή του ήχου για να ταιριάζει σε κάθε χώρο. Με δεδομένο ότι η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες θα είναι περιορισμένη, θα αισθάνομαι σχεδόν σαν να βρίσκομαι στο γήπεδο, απολαμβάνοντας τη δράση με την φαντασμαγορική ποιότητα ήχου και εικόνας.

Σις φετινές διοργανώσεις, δεν θα μπορέσουμε να τηρήσουμε με την παρέα μου όλα τα γούρια που ΣΙΓΟΥΡΑ έπαιξαν ρόλο στο να ανέβουμε στον έβδομο ουρανό το 2004, όμως όλα τα άλλα συστατικά θα είναι εκεί. Οι φίλοι, το φαγητό, η αγωνία και πλέον η ελπίδα να πάνε καλά οι άλλες χώρες που υποστηρίζω. Η πραγματική διαφορά όμως θα είναι ότι μαζί, θα απολαύσουμε μπάλα σε μια τηλεόραση Samsung QLed 8K.

Και να σας πω και κάτι; Μετά από όλα αυτά που περάσαμε, μας αξίζει.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε