SEX

Γιατί η Κυριακή είναι η καλύτερη ημέρα για πρώτο ραντεβού

Προλαβαίνεις να κλείσεις κάτι για το βράδυ;

Κάθε φορά που κανονίζεις ένα πρώτο ραντεβού, ακόμα κι όταν η μέρα που ξεκινάς να το κανονίζεις είναι στην αρχή της εβδομάδας, καταλήγεις να προτείνεις την Παρασκευή ή το Σάββατο. Άντε, ίσως μερικοί θαρραλέοι να ρίχνουν στο τραπέζι και την Πέμπτη, που κάποτε ήταν το νέο Σάββατο, αλλά μέχρι εκεί.

Ποτέ, κανείς, στην ιστορία των ραντεβού δεν έχει κανονίσει ένα πρώτο ραντεβού Κυριακή ή Δευτέρα. Όλοι έχουμε την τάση να προκρίνουμε την Παρασκευή ή το Σάββατο, με τη λογική πως δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου κι όλοι είναι πιο χαλαροί και διαθέσιμοι για ξενύχτι. Μαζί σου, αλλά αυτές οι μέρες έχουν και πάρα πολλά μειονεκτήματα που καταλήγουν να βλάπτουν τις πιθανότητες να πάει καλά το ραντεβού.

Αρχικά, όταν βγαίνεις με μια κοπέλα για πρώτη φορά Παρασκευή ή Σάββατο, αυτόματα βάζεις τον πήχη ψηλά. Υπόσχεσαι μια βραδιά που θα κρατήσει και είσαι το αντίβαρο ενός καλού πάρτι, ή μιας εξόδου με τις φίλες της μέχρι το πρωί. Δημιουργείς προσδοκίες, τις οποίες οφείλεις να τηρήσεις, ενώ κι εσύ αφήνεις μια βραδιά με τους κολλητούς σου για κάτι που δεν ξέρεις αν θα πετύχει. Κρίμα δεν είναι, αν δεν ταιριάξετε, να έχεις κάψει ένα Σάββατο βράδυ χωρίς λόγο;

Ακόμα, όπως φαντάζομαι γνωρίζεις αν έχεις κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια εκείνες τις ημέρες, έξω γίνεται χαμός. Θα έχει κόσμο, δεν θα βρείτε ήσυχο μέρος, θα υπάρχει ένταση και σίγουρα κανένας απολύτως ρομαντισμός στην ατμόσφαιρα. Άσε που αν είναι και Παρασκευή, λογικά θα έχετε ακόμα την πίεση και την κούραση από όλη την εβδομάδα στη δουλειά και θα καταλήξετε απλά να γκρινιάζετε για τη ρουτίνα σας. Όχι, είναι κρίμα να σαμποτάρεις έτσι ένα πρώτο ραντεβού.

Και τι να κάνω ρε Φράγκου, δηλαδή, πότε να βγω έξω, Κυριακή μέσα στη μελαγχολία;” ΑΚΡΙΒΩΣ. Να βγεις Κυριακή, μακράν η καλύτερη μέρα για ένα πετυχημένο πρώτο ραντεβού. Και θα εξηγηθώ αμέσως. Αρχικά, το προφανές: δεν έχει κόσμο. Θα κάτσετε άνετα, θα έχετε ησυχία, θα έρθετε εύκολα πιο κοντά, αφού θα μπορείτε να ακούσετε ο ένας τον άλλο, δίχως ένταση και φασαρία που βάζουν εμπόδια στο φλερτ.

Εκτός του προφανούς βέβαια, θα είστε πιο ξεκούραστοι, πιο χαλαροί, έτοιμοι να αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλο. Η ερώτηση “πώς ήταν η μέρα σου;” δεν θα περιλαμβάνει δουλειά και deadlines αλλά αυτά που σου αρέσουν πραγματικά. Επίσης, κανονίζοντας ραντεβού την Κυριακή το βράδυ, κερδίζεις και την μελαγχολία της Κυριακίλας. Αντί για στεναχώρια που το Σαββατοκύριακο τελείωσε, θα έχεις να περιμένεις κάτι με ενθουσιασμό. Και πραγματικά, τι καλύτερο θα είχες να κάνεις μια Κυριακή βράδυ;

Προφανώς, έχει και η Κυριακή τα μειονεκτήματά της. Πρώτον, αν το ραντεβού εξελιχθεί σε μέγα φιάσκο, η μελαγχολία θα πολλαπλασιαστεί στο τέλος της βραδιάς και το πρωί της Δευτέρας θα γίνει ακόμα πιο ανυπόφορο. Συν τοις άλλοις, υπάρχει το χρονικό όριο, σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια σας. Αν όλα πάνε καλά, τα περιθώρια για συνέχεια είναι μικρά με το πρωινό της Δευτέρας να παραμονεύει.

Αν δεν πάνε όμως; Έχεις ξαφνικά την τέλεια δικαιολογία να λήξεις πρόωρα το ραντεβού. Ξυπνάς νωρίς και έχεις και δύσκολη εβδομάδα. Μπουμ, έφυγες.

Κυριακή λοιπόν, η βασίλισσα των πρώτων ραντεβού. Προλαβαίνεις να κλείσεις κάτι για το βράδυ;