LIFE

Γιατί η θερμομόνωση του ακινήτου σου είναι πιο αναγκαία από ποτέ

Αναλύουμε γιατί τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης της Μapei αποτελούν την πιο κατάλληλη λύση για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου σου

Η βελτίωση της ενεργειακής κλάσης, του εσωτερικού κλίματος, αλλά και της συνολικής εμφάνισης του ακινήτου είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η επανέναρξη του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης Εξοικονομώ – Αυτονομώ με νέα, πιο ευνοϊκά κριτήρια χρηματοδότησης, γίνεται η ιδανική αφορμή για ακόμα περισσότερους ιδιοκτήτες ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην θερμική θωράκιση του ακινήτου τους. Το Mapetherm System είναι η ακλόνητη, κορυφαία επιλογή.

Η θερμομόνωση ως αναγκαία (και συμφέρουσα) επιλογή

Με την θερμομόνωση επιτυγχάνεται ένας σημαντικός περιοσμός στις θερμικές απώλειες του κτηρίου προς το περιβάλλον. Η κατασκευή ενός σύγχρονου συστήματος θερμομόνωσης μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα για τα εξωτερικά δομικά στοιχεία, προστατεύοντάς τα από τις θερμικές καταπονήσεις και ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση ρωγμών και σχισμών στα εξωτερικά επιχρίσματα. Η θερμομόνωση ενός ακινήτου είναι η προλήπτική δράση που οφείλει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου να πραγματοποιήσει, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα εμφάνισης υγρασίας, μούχλας και απώλειας θερμότητας από τους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου προς το περιβάλλον. Πρέπει να υπογραμμίσουμε πως και η επέλαση της πανδημίας επιβάλλει την θερμική ισορροπία στους εσωτερικούς χώρους, καθώς η υγρασία μπορεί να γίνει άμεση αιτία για κρυώματα, εποχιακές γρίπες και όχι μόνο.

Επίσης, η μόνωση του περιβλήματος ενός κτηρίου περιορίζει τις θερμικές απώλειες των περιβάλλοντων χώρων, με αποτέλεσμα την μειωμένη ανάγκη των συστημάτων θέρμανσης, κάτι που έχει αποτέλεσμα και την αρκετά μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Εκτιμάται πως η θερμομόνωση ενός μέσου αστικού ακινήτου μπορεί να εξοικονομήσει ακόμα και το 45% του ενεργειακού κόστους που απαιτείται για τη λειτουργία του. Στη συνέχεια θα δούμε πως το Mapetherm System μπορεί να γίνει ο άμεσος σύμμαχος κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου σε όλα τα παραπάνω κρίσιμα ζητήματα. Και να τα λύσει υποδειγματικά.

Το σημαντικότερο όλων, είναι πως με μια πλήρη θερμική θωράκιση, οι ένοικοι και όλοι οι διαμένοντες του ακινήτου, μπορούν να απολαύσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, μια αναβαθμισμένη καθημερινότητα με φυσιολογικές θερμοκρασίες σε κάθε εποχή. Παράλληλα, η ελαχιστοποίηση της χρήσης καυσίμων, συμβάλλει στην μείωση των επιβλαβών για το περιβάλλον αερίων CO2 που προκύπτουν από την χρήση καυσίμων θέρμανσης.

Η ιδανική λύση θερμομόνωσης για κάθε ιδιοκτήτη

Το Mapetherm System είναι ένα πολυεργαλείο με αμέτρητες επιλογές, που μπορεί να κάνει άμεσα τη διαφορά στην θερμική προστασία του κτηρίου. Ο ιδιοκτήτης ακινήτου έχει στη διάθεσή του ένα τεχνολογικά εξελιγμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, αλλά και τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορους τύπους μονωτικών υλικών (ΕPS, EPS plus, πετροβάμβακας, XPS), αλλά και μια ευρεία γκάμα τελικών επιχρισμάτων σε πολλές κοκκομετρίες και ένα διευρυμένο χρωματολόγιο για όλες τις απαιτήσεις.

Πρόκειται για μια σειρά προϊόντων με την τεχνογνωσία των εργαστηρίων Έρευνας και Ανάπτυξης της Μapei, από ένα ελληνικό brand με εμπειρία 80 ετών στην ανάπτυξη καινοτόμων επιλογών θερμομόνωσης. Με λίγα λόγια,η Μapei είναι ο πιο έμπειρος συνεργάτης για την θερμική μόνωση του κτηρίου σου. Σου λύνει τα χέρια.

Η θερμομόνωση της Μapei στην πράξη

Η θερμική θωράκιση ενός κτηρίου από την Mapei γίνεται με έμφαση στη λεπτομέρεια και με την χρήση υλικών που στοχεύουν άμεσα στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων ενός θερμικά ανοχύρωτου κτηρίου. Συγκεκριμένα, το  Mapetherm System επιτρέπει στον μηχανικό να καλύψει όλες τις κάθετες επιφάνειες με συνεχές στρώμα μονωτικού και να εξαφανίσει τις περιοχές με τοπικές αλλά σημαντικές ελλείψεις στη μόνωση (π.χ. σενάζια, κολώνες, πλάκες). Επιπλέον, επιδιορθώνει κάθε τύπο θερμογέφυρας αφού εξαφανίζει τις διόδους μεταφοράς θερμότητας, τις πηγές συμπύκνωσης και μούχλας στην εσωτερική τοιχοποιία και επιδιορθώνει περιοχές με ρωγμές ή αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ρωγμών.

Προστασία και διαπνοή

Το Mapetherm System μονώνει αδιάκοπτα και ομοιόμορφα και εξαφανίζει τις θερμοκρασιακές και υγρασιακές καταπονήσεις που επιδρούν στην οικοδομή. Επίσης, λόγω της ορθής θέσης του μονωτικού υλικού, διατηρείται η θερμική ισορροπία στους τοίχους σε ψυχρούς αλλά πιο θερμούς καιρούς. Το Mapetherm System γίνεται ‘ασπίδα’ που αποτρέπει την είσοδο της υγρασίας και την εμφάνιση ρωγμών στις διεπφάνειες. Μετακινώντας το σημείο δρόσου στην εξωτερική μεριά της τοιχοποιίας, αποτρέπεται ο σχηματισμός της επιβλαβούς και ανθυγιεινής συμπύκνωσης υδρατμών στα διάκενα της τοιχοποιίας. Με αυτό τον τρόπο εξουδετερώνονται οι συμπυκνώσεις υδρατμών στα διάκενα των τοίχων και η εμφάνιση μούχλας. Η θερμότητα διαχέεται ισορροπημένα, καλύπτοντας επαρκώς όλους τους εσωτερικούς χώρους του ακινήτου.

Αισθητική εκτόξευση

Το Mapetherm System μοιάζει με μια ‘ασπίδα’ κομμένη και ραμμένη στην ‘πανοπλία’ κάθε κτηρίου. Εκτός από το ότι εφαρμόζει στον εξωτερικό τοίχο χωρίς να επιδρά στη λειτουργία του κτηρίου και χωρίς να μειώνει τους εσωτερικούς, το τελικό αποτέλεσμα της θερμομόνωσης, μπορεί να εκτοξεύσει αισθητικά ολόκληρο το ακίνητο, εξσφαλίζοντας παράλληλα υψηλή ανθεκτικότητα στις περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις και καλή διαπνοή. Παρέχονται απεριόριστες επιλογές στην τελική εμφάνιση του συστήματος με  δυνατότητα επιλογής κοκκομετρίας και σύστασης και δυνατότητα χρωματισμού με το Σύστημα ColorMap®️ της Μapei, αλλά και την εντυπωσιακή βεντάλια Master Collection. Κάπου εδώ αξίζει να τονίσουμε πως η επιλογή τελικού χρωματισμού με δείκτη ανάκλασης μεγαλύτερο του 60% αυξάνει τη θερμική προστασία λόγω της ηλιακής ανάκλασης.

Μάθε ακόμα περισσότερα για το σύστημα θερμομόνωσης Mapetherm System και κάνε τώρα πράξη την πιο αποδοτική και συμφέρουσα επιλογή για το ακίνητό σου.