Pexels.com Peter Bucks
ΥΓΕΙΑ

Γιατί πρέπει να κοιμάσαι γυμνός το καλοκαίρι (μαζί με το κορίτσι σου)

Ας πούμε κάποιες αλήθειες για τον βραδινό ύπνο που δεν κουκουλώνονται (#διπλής).

O καλός ύπνος δεν επιτυγχάνεται εύκολα το καλοκαίρι. Εκτός αν κάνεις την σωστή κίνηση, αυτή που σε φέρνει πιο κοντά στην (γυμνή) αλήθεια.

Πρόσφατα διαπίστωσα πως με είχε σχεδόν πάρει ο ύπνος στην παραλία, ακούγοντας το ‘The Lion Sleeps Tonight’ από μια γλυκιά παρέα Γάλλων πρώην προσκόπων, που έκαναν reunion για διακοπές στην Ελλάδα. Το τραγούδι τους πήγαινε κάπως έτσι:

Επειδή όμως το ‘Le Lion Est Mort Ce Soir’ μπορεί να μην καταφέρει να λύσει το πρόβλημα της καλοκαιρινής σου αϋπνίας, παρακάτω θα σου εξηγήσω γιατί το να επιχειρήσεις να κοιμηθείς τελείως γυμνός είναι μια πολύ καλή ιδέα.

Θα σε δροσίσει

Μπορεί το ύφασμα του σορτς που φοράς κάθε μέρα στο σπίτι να έχει λεκιαστεί, μπορεί να έχει προκαλέσει ακόμα και ερεθισμούς στο δέρμα σου. Χωρίς αυτό, ο ύπνος σου γίνεται κατευθείαν πιο δροσερός. Ανέκαθεν δροσερός ύπνος = ποιοτικός ύπνος.

Θα κοιμηθείς πιο γρήγορα

Ακούω από φίλους που κοιμούνται ελαφρά να επιστρατεύουν μεθόδους που περιλαμβάνουν ακόμα και ένα γεμάτο ποτήρι λευκό κρασί, ώστε να αποκοιμηθούν γρήγορα. Δε σου χρειάζεται ένα τέτοιο ‘γιατροσόφι’ που ενδεχομένως να σε κοιμήσει, αλλά το πιθανότερο είναι, σε συνδυασμό με τη ζέστη, να σου χαρίσει έναν δυνατό πονοκέφαλο. Ο εύκολος και άμεσος ύπνος συνδέεται πάντα με την θερμοκρασία του σώματος μας, η οποία μειώνεται κάθε φορά που αποχωριζόμαστε και ένα ρούχο. Βγάλε και το τελευταίο λοιπόν.

Σημαντικό: Ο γυμνός ύπνος μπορεί να έχει σημαντικά ωφέλη και για τη σύντροφο σου. Κάθε είδους εφαρμοστά ή λιγότερο εφαρμοστά υφάσματα γύρω από την περιοχή των γεννητικών οργάνων της, είναι πιθανό να αυξήσουν ζέστη και υγρασία, δημιουργώντας συνθήκες για την εκδήλωση κολπικών μολύνσεων, όπως αναφέρει η Felice Gersh, καθηγήτρια γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Irvine.

Ενισχύει την οικειότητα

Η επαφή δέρμα με δέρμα δημιουργεί οικειότητα και η οικειότητα είναι το καλύτερο αφροδισιακό για μια σχέση. Δεν χρειάζεσαι πολλά λόγια για να δημιουργήσεις ζεστασιά (και ταυτόχρονα δροσιά!) στον σύντροφο σου, μόνο ένα γυμνό άγγιγμα.

Ενισχύει την υγεία του σπέρματος

Σύμφωνα με την Dr. Gersh, η πιο πλούσια και λειτουργική παραγωγή σπέρματος συμβαίνει όταν οι όρχεις βρίσκονται σε συνθήκες δροσιάς. Ο γυμνός ύπνος συνεισφέρει θετικά τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα του σπέρματος κατά την ερωτική πράξη.

Σε χαλαρώνει

Καθώς κοιμόμαστε γυμνοί, το σώμα μειώνει τις εκπομπές κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες) και απελευθερώνει οξυτοκίνη (γνωστή και ως ‘η ορμόνη του έρωτα). Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να….

….έχεις ενισχυμένη αυτοπεποίθηση

Το να κοιμάσαι γυμνός είναι η καλύτερη ενσάρκωση της έννοιας ‘αγαπώ το σώμα μου’. Προδίδει άνεση με τον εαυτό σου άρα και αυξημένη αυτοπεποίθηση. Είναι μια γιορτή για το σώμα σου ή/και για το πρόσωπο με το οποίο μοιράζεσαι το ίδιο κρεββάτι.

Αλλά και υγιές δέρμα

Δεν ιδρώνεις ασταμάτητα, δεν μουσκεύεις τα σεντόνια και την μαξιλαροθήκη σου με ιδρώτα, δεν αφήνεις αποτυπώματα ερεθισμών πάνω στο κρεββάτι σου, γιατί πολύ απλά κοιμάσαι σε μια απόλυτα φυσική δροσιά. Πριν από τον γυμνό σου ύπνο, έχεις ήδη κάνει ένα δροσερό ντους και όλα τα παραπάνω μοιάζουν μόνο με κακό εφιάλτη.