ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Γιατί το τάβλι και η δουλειά δεν είναι αντίθετα πράγματα

Υπάρχει μία εφαρμογή που σου δίνει τη δυνατότητα να κερδίζεις πράγματα ακόμα και τις 8 ώρες που δουλεύεις παίζοντας τάβλι. Και αν προσπαθήσεις αρκετά ίσως -ποιος ξέρει;- να γίνει ο επόμενος Lord of the Board.

Τι χωρίζει το ασσόδυο από τις εξάρες; Μία άβυσσος. Ένα λούνα παρκ συναισθημάτων. Η τεράστια διαδρομή ανάμεσα στο ζενίθ και το ναδίρ που παίζεται καθώς τα ζάρια χτυπάνε το τάβλι. Αυτή η αγαπημένη συνήθεια με άλλα λόγια που έγινε μανία στα φοιτητικά χρόνια. Στις καφετέριες, στις διακοπές, στη σχολή, παντού και πάντα – όταν προσπαθούσες να σκοτώσεις τον άπειρο χρόνο που είχες στη διάθεσή σου.

Ακριβώς, δηλαδή, ότι δεν έχουμε στα χέρια μας τώρα που τα χρόνια πέρασαν. Έτσι, οι ατελείωτες παρτίδες τάβλι με φίλους μοιάζουν μία πολύ μακρινή ανάμνηση. Τα πάντα πια λόγω υποχρεώσεων γίνονται (πιο) βιαστικά.

Όταν όμως αγαπάς κάτι, δε θέλεις να το βγάλεις από τη ζωή σου, ακόμα και όταν μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Γιατί, ειλικρινά, ποιος θα τολμούσε να βγάλει το ταμπλό και τα ζάρια για να κάνει ένα διάλειμμα στο γραφείο;

 

Όχι δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν. Τι λύση υπάρχει λοιπόν; Η εφαρμογή που ακούει στο όνομα Lord of the Board (το οποίο βρίσκεις στο App Store και το Play Store τελείως δωρεάν) σου χαρίζει εκείνο το σπάνιο συναίσθημα για το οποίο μιλήσαμε στην αρχή – το πώς, δηλαδή, μπορείς να βρεθείς από το ναδίρ στο ζενίθ μέσα από μία και μόνο ζαριά.

Παίζεις «πόρτες» online, κοντράρεις με παίκτες από κάθε γωνιά της Γης, γίνεσαι καλύτερος, κερδίζεις bonus, αλλάζεις πούλια, αλλάζεις ζάρια αλλάζεις ταμπλό καθώς εξελίσσεσαι και -ποιος ξέρει;- ίσως μία μέρα καταφέρεις να γίνεις ο επόμενος Lord of the Board.

Ναι, αλλά για μία στιγμή: τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη δουλειά στο γραφείο;

Το να δουλεύεις ακατάπαυστα επί 8 ώρες χωρίς να κάνεις έστω ένα μικρό διάλειμμα για να ανασυντάξεις το μυαλό σου, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα πράγμα: παύεις να είσαι δημιουργικός και σταδιακά γίνεσαι και λιγότερο παραγωγικός.

Πώς να δουλέψει μία μηχανή όταν έχεις σπαταλήσει όλο της το καύσιμο;

Χρειάζεσαι, λοιπόν, μία βαλβίδα αποσυμπίεσης κάθε 1,5 με 2 ώρες. Ένα μικρό διάλειμμα που λειτουργεί ακριβώς όπως το powernap: σε χαλαρώνει αλλά την ίδια στιγμή ακονίζει το μυαλό σου και σε κρατά σε εγρήγορση. Στη δικιά μας περίπτωση, στο δικό μας γραφείο το Lord of the Board έδωσε την καλύτερη λύση.

Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μερικά διαλείμματα μέσα στη μέρα – είτε γιατί η μέρα είναι τρομερά φορτισμένη, είτε γιατί «δεν τραβάει σήμερα η ομάδα». (Ναι, υπάρχουν και αυτές οι μέρες).

Και τότε για μερικά λεπτά, το κωδικοποιημένο μήνυμα «πόρτες» δίνει το σύνθημα για να παίρνουν τα smartphones φωτιά. Η μία παρτίδα διαδέχεται την άλλη όσο προσπαθείς να κερδίσεις κάποιον Σουηδό χρήστη του νο.1 app για τάβλι στον κόσμο ή να ξεπεράσεις τον εσωτερικό ανταγωνισμό στο γραφείο. (Ναι, έχουμε φτιάξει και εσωτερικό πρωτάθλημα).

Έτσι, όταν παίζεις στο γραφείο, το Lord of the Board γίνεται ο καλύτερος σύμμαχός σου ώστε να τα καταφέρεις καλύτερα τις μέρες που το άγχος και η πίεση χτυπάει κόκκινο. Απλά χρειάζεται μέτρο στη δουλειά – αν έχεις πρόγραμμα, όλα βγαίνουν.

Όσο για το μετά; Μπορείς αν θες να παίξεις τάβλι μέχρι να σβήσει ο ήλιος ή να χρειαστείς να αγοράσεις μερικά credits για να συνεχίσεις να παίζεις ανενόχλητος στην αγαπημένη σου εφαρμογή. Άλλωστε έχεις βάλει έναν στόχο: να γίνεις και εσύ ένας πραγματικός ΤαβλαΛόρδος.