SEX

Η ανωριμότητα του block στο Facebook μετά το χωρισμό

Μπορεί να ακούγεται πιο βαρύ απ' όσο πρέπει, αλλά είναι αλήθεια ότι η social συμπεριφορά μας μετά τον χωρισμό λέει πολλά για το ποιόν μας.

Εν αναμονή της ανταπόκρισης του Μάρκου Ζούκερμπεργκ στη λίστα μας με τα κουμπιά που πρέπει να προστεθούν αύριο στο Facebook, τα φέρνει έτσι η ζωή που πάλι για κουμπί του Facebook θα μιλήσουμε. Αυτή τη φορά το κουμπί υπάρχει και το πατάμε σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις ή όταν χωρίζουμε.

Ψέματα. Όχι όταν χωρίζουμε. Το ‘όταν μας χωρίζουν’ θα ήταν πιο ακριβές. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, το block δείχνει τι άνθρωπος είσαι.

 

Γενικά, ας συμφωνήσουμε ότι υπάρχουν και άλλοι ιντερνετικοί τρόποι να διαμαρτυρηθείς ή να εκφράσεις την αποστροφή σου για κάποιον. Μπορείς να τον κάνεις unfriend, μπορείς να τον κάνεις unfollow και να μη βλέπεις τι ποστάρει ή ακόμα καλύτερα (σε ένα παράλληλο σύμπαν) μπορείς να του μ-ι-λ-ή-σ-ε-ι-ς, τακτική που όλο και περισσότεροι αγνοούμε με τα χρόνια.

Αλλά εσύ εκεί. Block.

Η κάκιστη αύρα ενός block

Έχω κάνει block και μου ‘χουν κάνει block. Εξαιρούνται τα χρόνια του γυμνασίου που ήμουν ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ οπότε ακόμη και όταν έτρωγα μπλοκ, μου ζητούσαν συγγνώμη και ο πόντος ξαναπαιζόταν. (Μιλάμε για τέτοιο ρεύμα στο Γυμνάσιο, μην τα ξαναλέω).

Δεν ξέρω την αντίδραση της κοπέλας που μπλόκαρα επειδή χωρίσαμε και δεν ήθελα να βλέπω μπροστά μου στο FB, αλλά ξέρω τη δική μου την πρώτη φορά που με μπλόκαρε ένα όχι και τόσο ψύχραιμο κορίτσι που δεν ήξερα δα και τόσο πολύ καιρό. Γέλασα, ξεκαρδίστηκα και το είπα στους φίλους μου, που επίσης γέλασαν και απόρησαν.

 

Αυτό που θέλω να πω παραθέτοντας αυτήν την αστεία ιστορία είναι ότι όπως και να το δεις, αυτός που κάνει το block θα έχει πάντα τη ρετσινιά. Μια ρετσινιά που πολλές φορές μπορεί να είναι και άδικη, αφού ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει σχεδιαστεί να ερμηνεύει το block ως “πω ρε φίλε, η τύπισσα είναι τρελή για μένα, δεν αντέχει, υποφέρει, με θέλει για πάντα”. Μπορεί να είναι έτσι, αλλά το πιθανότερο είναι πως δεν είναι έτσι.

Φαντάσου τι γίνεται όταν κάνεις εσύ μπλοκ ένα κορίτσι. Θα σου πω ακριβώς τι γίνεται. Γίνεται το “Πω ρε φίλε, η τύπος είναι τρελός για μένα, δεν αντέχει, υποφέρει, με θέλει για πάντα και ντροπιάζει και τα παντελόνια που φοράει! Με έκανε block η κότα”.

 

Αυτό που οι άντρες πρέπει να είναι πιο σκληροί και αδιάφοροι και ‘δε-με-νοιάζει-τίποτα-μόνο-η-Πανάθα-να-κερδίζει’, τι φάση; Σε ποιο ΙΕΚ διδάσκονται;

Επειδή για μια υστεροφημία ζούμε, το block μετά από χωρισμό (ή χυλόπιτα, να το πούμε κι αυτό) πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η έσχατη λύση. Κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου πριν την εξαφανίσεις από προσώπου timeline. Στη χειρότερη, κλείσε το Facebook και αντί για πληγωμένος, παίξ’ το εναλλακτικός και über και άρχιζε να βάζεις αλάτι Ιμαλαϊων όταν μαγειρεύεις.

Γενικά, αν σκεφτείς κάτι καλύτερο απ’ το να την κάνεις block, ΚΑΝΥΕ ΑΥΤΟ!

Το 24/7 και 365 μέρες το χρόνο αποδεκτό block

 

Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν block όχι λόγω γκομενικής ίντριγκας και αδυναμίας να σταθούν με αξιοπρέπεια απέναντι στην απόρριψη. Κάνουν block γιατί προφανώς δεν αντέχουν τη βλακεία του ατόμου που μπλόκαραν. Αλλά αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες. Και δεν έχουν σχέση με τα block που αναλύουμε.

Επειδή είναι βέβαιο ότι θα γίνονται block και μετά από αυτό το άρθρο (:/) και αφού έδωσα άνιση μάχη με όλες τις πιθανότητες αυτού του κόσμου, η μόνη περίπτωση που φαίνεται να συγχωρεί τέτοιες ακραίες κινήσεις είναι το να μην ξαναδείς ποτέ αυτόν που μπλοκάρεις.

Για σκέψου να τη δεις πίσω σου στην ουρά του Κάνδαυλου το φανταστικό βράδυ που νιώθεις ότι το block σου έλυσε τα χέρια και είναι θέμα χρόνου να την ξεπεράσεις. Τι θα της πεις; “Γεια, τι γίνεται, ναι, έχεις δίκιο, είμαι μια κρυφή κατίνα”; Αυτό θα της πεις;

 

Αν όλη σου η ζήση είναι το Facebook, καλώς. Αν τυχαίνει να βγαίνεις από το σπίτι σου, λυπάμαι, αλλά είναι συγκλονιστικά πιθανό να την πετύχεις. Και όχι σε συνθήκες FB (βλ. κάνα like που θα σε προβληματίσει ή μια καινούργια profile επιπέδου “κοίτα τι έχασες καψερέ”), αλλά σε συνθήκες ρεαλιστικές, βλέπε με τον καινούργιο της γκόμενο. Τι θα κάνεις τότε; Block στον αέρα; Θα κρύψεις το πρόσωπό σου για να μην της μείνει η εικόνα και στεναχωρηθεί;

 

Με το συμπάθιο, αλλά το μόνο block που δεν σηκώνει κριτική είναι αυτού που το επόμενο πρωί φεύγει για την Αυστραλία και θέλει να σβήσει τα πάντα ξοπίσω του. Φεύγεις για την Αυστραλία λοιπόν; Όχι ακόμα; Ε man up ε λιτλ μπιτ.