LIFE

Η Φωτεινή Κορρέ σού μαθαίνει να σερβίρεις τη μπίρα σου

Η παρουσιάστρια του MAD TV σέρβιρε με τον σωστό τρόπο και το ONEMAN έπινε με ακόμα πιο σωστό τρόπο.

Πώς προέκυψε όλο αυτό. Μια βραδιά που πετύχαμε τη Φωτεινή Κορρέ έξω να πίνει μία μπίρα, μας έκανε λίγο επίδειξη τις γνώσεις της για τη μπίρα και το σερβίρισμά της. Δεν θέλαμε και πολύ να κανονίσουμε μία νέα συνάντηση μαζί της για να μας δείξει πώς σερβίρονται σωστά κάποια είδη μπίρας.

Βρεθήκαμε λοιπόν στον ωραιότατο κήπο του Beer Academy στο Χαλάνδρι, εγώ, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος και η Φωτεινή, και βάλαμε δύσκολα στην παρουσιάστρια του MAD TV όσο εμείς πίναμε τον καφέ μας. Την βάλαμε να διαλέξει τρείς από τις περίπου 250 μπίρες που θα βρεις στο κατάστημα. Η Φωτεινή διάλεξε μία Weiss, μία μοναστηριακή και την Kwak που σερβίρεται απλά αλλά έχει πολύ ιδιαίτερο ποτήρι.

Λίγο τρολάρισμα και ένας σύντομος χαιρετισμός στο ONEMAN.

 

Μέχρι να έρθουν οι μπίρες, είχαμε πράγματα να πούμε. Ούτως ή άλλως έρχονται στις 25 Ιουνίου και τα MAD Video Music Awards 2013 οπότε θέλαμε η Φωτεινή να μας πει και δυο πράγματα για τα βραβεία. “Αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία. Είναι η τρίτη χρονιά που είμαι κι εγώ μέρος των βραβείων. Νομίζω για ακόμα μια χρονιά θα περάσουμε πάρα πολύ ωραία”.

Το τι θα κάνει η Φωτεινή εκεί είναι ακόμα λίγο μυστήριο. “Δεν θα σου πω ακριβώς τι θα κάνω. Κοίτα, ελπίζω να παρουσιάσω όλη τη βραδιά βασικά. Να έχει μια δουλειά ο Θέμης Γεωργαντάς ή να βαριέται λίγο να παρουσιάσει και να παρουσιάσω εγώ. Όχι ε; Καλά”. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τα πρώτα βραβεία MAD VMA αλλά η Φωτεινή θυμάται ακόμα εκείνη τη βραδιά. “Δεν είχα πάει και είχα στεναχωρηθεί πολύ. Βασικά μου άρεσε ένα αγόρι που είχε πάει στα βραβεία και είχα εκνευριστεί που εγώ δεν είχα πάει. Αλλά αυτό που θυμάμαι βλέποντάς τα στην τηλεόραση είναι ο Δάντης και η Παπαρίζου που είχαν τραγουδήσει τις Αναπάντητες Κλήσεις”.

Οι πρώτες μπίρες όμως ήρθαν και η Φωτεινή ήταν εμφανέστατα χαρούμενη

 

Κοίτα με τι βλέμμα ειδικού κοιτάει τη μπίρα

 

Πού έμαθε όμως πολλά για τις μπίρες; “Δούλευα για δύο χρόνια σερβιτόρα σε μία μπιραρία. Εκτός από σερβίρισμα μπίρας ξέρω και πώς να κρατάω 15 πιάτα. Αλλά αυτό καλύτερα να μην το δοκιμάσουμε”. Το πού το εξασκεί αυτό το ταλέντο είναι προφανές. “Όταν βγαίνω με φίλους σε μπιραρίες αναλαμβάνω να σερβίρω όλους τους φίλους μου”. Τι άλλα ταλέντα όμως έχει η Φωτεινή; “Είμαι πάρα πολύ καλή στο να κοιμάμαι και στο να οδηγώ”. Σεμνό κορίτσι, δεν τα φωνάζει τα ταλέντα του.

Πάμε να μας μάθει μέσα από βίντεο να σερβίρουμε αυτές τις μπίρες.

Η Φωτεινή σού δείχνει πώς να σερβίρεις μια οιαδήποτε Weiss

 

Κοίτα τι χαρούμενη είναι με την μπίρα που σέρβιρε

 

Η Φωτεινή σού δείχνει πώς να σερβίρεις μια μοναστηριακή La Trappe

 

Και σε gif επειδή μπορούμε

 

Η Φωτεινή σού δείχνει πώς να σερβίρεις μια Kwak

 

Δοκιμάζει κιόλας να δει αν την σέρβιρε καλά

 

Της άρεσε. Σίγουρα

 

Λίγο αργότερα η Φωτεινή μπήκε πίσω από την μπάρα να μας σερβίρει και μία Guiness πριν φύγουμε. Όχι, το how to εδώ δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να το βιντεοσκοπήσουμε, πέρα από την μονόλεπτη αναμονή να “κάτσει” η μπίρα.

Πιο πολύ ενδιαφέρον είχαν τα εκατοντάδες διαφορετικά ποτήρια που έβλεπες πάνω από την μπάρα έτοιμα να φιλοξενήσουν τη δική τους μπίρα. Αλλά θα επανερχόμασταν άλλη στιγμή για αυτό. Γι’ αυτό και εν συνεχεία μείναμε στο τραπέζι στην λιακάδα να πιούμε τις μπίρες μας. Τίμιο.

 

Cheers