ΥΓΕΙΑ

H HoLEP αλλάζει τα δεδομένα στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη

O νέος χρυσός κανόνας στην Ουρολογία μετά από 5 δεκαετίες.

Η διουρηθρική εκτομή του προστάτη, η παλιά και γνωστή σε όλους μας Turis, πού αποτελούσε τον «χρυσό κανόνα» μέχρι σήμερα στην αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας, και μας συνόδευσε επάξια για πάνω από μισόν αιώνα μετά την εισαγωγή της από την Αμερική από πατέρες της Ελληνικής Ουρολογίας, φθάνει σιγά-σιγά στα όρια των δυνατοτήτων της και παίρνει τη θέση της στην Ιστορία της Επιστήμης.

Στην αυγή των νέων εξελίξεων της τεχνολογίας, νέες μέθοδοι ελάχιστα επεμβατικές, εύκολες και προσιτές στον ασθενή, μετά από λαμπρή πορεία στο εξωτερικό έρχονται να ενσωματωθούν στη φαρέτρα των σύγχρονων τεχνικών που πρέπει να διαθέτει ένα κέντρο αντιμετώπισης προστάτη στην Ελλάδα του σήμερα. Μία είδηση που έρχεται να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας, καθότι τα δύο τρίτα των ανδρών άνω των πενήντα βιώνουν σε διαφορετικό βαθμό τις επιπτώσεις της διόγκωσης του προστάτη τους, με λειτουργικά συμπτώματα που μειώνουν την αυτοπεποίθησή τους οδηγώντας τους σε κατάθλιψη και διαταραχή του ύπνου τους, της κοινωνικής τους ζωής και της σεξουαλικής τους λειτουργίας.

Τεχνολογία αιχμής από το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη της Βιοκλινικής Αθηνών του Ομίλου της Βιοιατρικής.

Η ομάδα των ιατρών Χειρουργών Ουρολόγων κυρίων Βεβελογιάννη Παναγιώτη και Μπαφαλούκα Νικολάου, Επιστημονικών Υπευθύνων της Κλινικής Ελάχιστης Χειρουργικής Προστάτη, έχει εισαγάγει τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές για τον προστάτη, που αλλάζουν τα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται οι άνδρες και αντιμετωπίζουν τη φυσιολογική τους αυτή φθορά, ως κάτι που δεν πρέπει να τούς προκαλεί ντροπή. Οι τεχνικές είναι η REZUM και η HoLEP, αναίμακτες και ανώδυνες, που απελευθερώνουν τον ασθενή αυθημερόν διατηρώντας για πρώτη φορά τις «ζωτικές» ανδρικές του λειτουργίες, γεγονός που η αδυναμία των παλαιών μεθόδων ως προς αυτό λειτουργούσε αποτρεπτικά μέχρι σήμερα στο να ζητήσουν βοήθεια από τον ειδικό.

H μέθοδος προστάτη Rezum χωρίς χειρουργείο

REZUM: Η μέθοδος απευθύνεται σε άνδρες με μέγεθος αδένα έως 80cc που αφενός δε θέλουν να απωλέσουν τη στύση και την επσπερμάτισή τους και δε θέλουν να ταλαιπωρηθούν επίσης με νοσηλείες, νάρκωση και απομάκρυνση από τις επαγγελματικές και κοινωνικές τους συνήθειες επί μακρόν. Γίνεται υπό την επήρεια απλής μέθης, διαρκεί δέκα λεπτά και ο ασθενής σε μία ώρα επιστρέφει στις δραστηριότητές του όπως μας εξηγεί ο Δρ. Βεβελογιάννης Παναγιώτης.

Χρησιμοποιεί τη φιλική θερμική ενέργεια του υδρατμού με τη μέθοδο της συναγωγής, θεμελιωδώς διαφορετικά δηλαδή από ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, επιφέροντας σε διάρκεια δύο τριών εβδομάδων συρρίκνωση μόνον του πάσχοντος τμήματος του προστάτη, δηλαδή της διάμεσης ζώνης και του μέσου λοβού.

Η ομάδα των ιατρών Βεβελογιάννη Παναγιώτη και Μπαφαλούκα Νικολάου, καθώς υπήρξε η πρώτη στην Αθήνα για την πιστοποίηση και την εφαρμογή της μεθόδου, διαθέτει τη μεγαλύτερη σειρά ασθενών και εμπειρία με εξαιρετικά αποτελέσματα, εφάμιλλα των συναδέλφων τού εξωτερικού.

HoLEP : O νέος χρυσός κανόνας στην Ουρολογία μετά από 5 δεκαετίες.

Η HoLEP εχει εισαχθεί στο Τμήμα των ιατρών ως επέμβασις εκλογής για τη θεραπεία αδένων ανεξαρτήτως μεγέθους έως και 200cc, καθώς η ομάδα διαθέτει από τα πρώτα Low Power Holmium Lasers στην Αθήνα, έχοντας αντιμετωπίσει δεκάδες ασθενείς με επιτυχία.

Όπως μας ενημερώνει ο Χειρουργός Ουρολόγος Δρ. Βεβελογιάννης Παναγιώτης η χαμηλή ενέργεια και συχνότης του Laser προσαρμόζεται στην ανατομία του κάθε ανδρός ξεχωριστά και επιτυγχάνει πλήρη εκπυρήνιση του αδένος και εντελώς αναίμακτα, απωθώντας ευγενικά τον ιστό όπως ακριβώς αφαιρείται το εσωτερικό ενός πορτοκαλιού από την κάψα του, γεγονός αδύνατον για τις παλαιές τεχνικές και καθιστώντας μηδενική την πιθανότητα επιπλοκών και επανεπεμβάσεων.

HoLEP: αυτά είναι τα πλεονεκτήματα της

Διατηρείται ο ιστός για βιοψία και διάγνωση επειδή ακριβώς δεν απανθρακώνεται.
Δε χρειάζεται διακοπή της αντιπηκτικής αγωγής σε άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα.
Διατηρείται η στύσις και δίδεται ειδική μνεία στη διατήρηση των εκσπερματιστικών πόρων.
Ο δε ασθενής απελευθερώνεται εντός πενταώρου χωρίς μετεγχειρητικά προβλήματα καύσους και συχνουρίας όπως στο παρελθόν.

Υψηλά εξειδικευμένη και ασφαλής τεχνική

H HoLEP ειναι μια υψηλά εξειδικευμένη και ασφαλής τεχνική που απαιτεί ειδική και παρατεταμένη εκμάθηση και λόγω των τεχνολογικών της απαιτήσεων από τη στιγμή που διενεργείται σε κέντρα που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία και βιοϊατρικό εξοπλισμό αιχμής, αποτελεί πραγματικά μια ευεργεσία για τον ασθενή.

Οι άνδρες στη χώρα μας πλέον θα πρέπει να ενημερώνονται, να διεκδικούν και να επιλέγουν πάντοτε με την υποστήριξη των ιατρών τους , την πλέον εξατομικευμένη και προσφιλή θεραπεία για τον καθένα εξ’αυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την γραμματεία του Τμήματος Ελάχιστης Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής στα τηλέφωνα : 6989933802 & 2106962600.

Διεύθυνση Βιοκλινικής Αθηνών: Μ. Γερουλάνου 15, Αθήνα.

Email Δρ. Παναγιώτη Βεβελογιάννη: [email protected]

[email protected]