ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η ινφλουένσερ που φρικάρει στην ιδέα 8ωρης δουλειάς είναι ό,τι πιο 2019 θα δεις σήμερα

Η Jessy Taylor παραδέχεται πως είναι ένα τίποτα χωρίς τους 100.000 followers της.

Πριν από λίγες μέρες η νεαρά Jessy Taylor πόσταρε ένα βίντεο στο Youtube που κλαίγοντας εκλιπαρούσε τον κόσμο να σταματήσει να της κάνει report, γιατί το Instagram έκλεισε τον λογαριασμό της εξ αιτίας των μαζικών report που της έκαναν. Χωρίς το Instagram, λέει, θα αναγκαστεί να κάνει μια κανονική οχτάωρη δουλειά σαν όλους τους άλλους.

Αν είστε έτοιμοι να κοροϊδέψετε, το πράγμα γίνεται πολύ νταρκ.

“Είμαι ένα τίποτα χωρίς τους followers μου. […] Βγάζω όλα μου τα χρήματα ονλάιν, γι αυτό σταματήστε να μου κάνετε report. Το ξέρω ότι οι άνθρωποι θέλουν να με δουν στα πατώματα, να γίνομαι σαν αυτούς, σαν το 90% που δουλεύει 9-5, αλλά εγώ δεν είμαι αυτό. Ήρθα στο LA για να μην είμαι έτσι και έχω δουλέψει πάρα πολύ για αυτό. Ήμουν ιερόδουλη και έκανα στριπτίζ κάθε μέρα για να ζήσω. Τώρα το είχα σταματήσει, γιατί έβγαζα λεφτά ονλάιν. […] Εσείς που γελάτε με αυτό που έπαθα, σκεφτείτε λίγο να ήσασταν στη θέση μου. Η οικογένειά μου με έχει εγκαταλείψει και μόνο τρία άτομα στη ζωή μου εμπιστεύομαι ακόμα. Κανείς σας δεν θα άντεχε όλα αυτά που έχω περάσει.

Πρέπει να το καταλάβετε. Δεν έχω καμία δεξιότητα. Χρωστάω 20000 δολάρια στο φοιτητικό μου δάνειο, έτσι ούτε να γυρίσω πίσω στο κολλέγιο δεν μπορώ αν θέλω. Ήμουν εντελώς loser πριν αποκτήσω τους 100000 followers μου. Δούλευα στα MacDonalds. Δεν θέλω να γυρίσω πίσω σε αυτή τη ζωή. Eίμαι άχρηστη. Δεν έχω να προσφέρω τίποτα. Μηδέν. Δεν κάνω για κανονική δουλειά. Δεν έχω κανένα προσόν. Το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να καταντήσω άστεγη πόρνη που κάνει κρίσταλ μεθ”.

Διαβάζοντας τον τίτλο η είδηση μου φάνηκε αδιάφορη. Μετά βλέποντας το βίντεο λυπήθηκα την Jessy την Taylor και ήθελα να πάρω το μέρος της. Μετά σκέφτηκα ότι τίποτα από αυτά που λέει να είναι η αλήθεια ή να έχει μεγαλοποιήσει την αλήθεια και να είναι κόλπο για να κερδίσει followers. (Αυτή η είδηση με έκανε και σκέφτηκα). Μετά σκέφτηκα ότι δεν έχει τόσο σημασία αν είναι αλήθεια ή όχι. Το Youtube και το Instagram είναι όντως μία δουλειά, και αν είναι άχρηστη δεν έχει τόσο σημασία, γιατί οι περισσότερες δουλειές που υπάρχουν είναι άχρηστες, το συναίσθημα όμως του να χάνεις τη δουλειά σου είναι λίγο-πολύ το ίδιο για όλους. Στο βίντεο λοιπόν, ακόμα και να υπερβάλλει, δείχνει μια πραγματικότητα για έναν που δουλεύει μέσω Instagram ή Υοutube και ξαφνικά χάνει τη δουλειά του.

Στο δεύτερο μέρος του οδυρμού της, η Jessy λέει ότι πριν αρχίσει να αποκτά λέφτα ονλάιν, ήταν ιερόδουλη και στρίπερ και δεν θέλει να γυρίσει πίσω σε αυτό. Μια παρόμοια ιστορία έχει και η Cardi B. Δούλευε ως στρίπερ μέχρι που έγινε γνωστή στα σόσιαλ μίντια λίγω του ταπεραμέντου της και ταυτόχρονα άρχιζε να βγάζει και μουσική. Σήμερα είναι μία από τις πιο γνωστές γυναίκες ράπερ.  Η Jessy επίσης βγάζει μουσική όπως έχει ποστάρει στο νέο της πλέον προφίλ στο Instagram.

 

Σίγουρα η Jessy ονειρεύεται μία Carbi B ζωή. Όπως και πολλές γυναίκες και άνδρες που ζουν σε αυτό που παραδοσιακά νοείται από τη μεγαλύτερη μερίδα του δυτικού κόσμου ως “περιθώριο”. Το να είσαι gangsta, stripper, να κλέβεις, να πουλάς ναρκωτικά και να τραγουδάς τις εμπειρίες σου (είτε είναι αληθινές είτε όχι) κάνοντας ραπ/τραπ μουσική και μέσα από αυτή να γίνεις γνωστός και να βγάζεις λεφτά είναι τα τελευταία χρόνια το σύγχρονο Αmerican dream. Αλλά νιώθω ότι δεν μπορούμε να πάρουμε θέση απέναντί του πριν καταρρεύσει και αυτό.