LIFE

HP+: Ο πράσινος εκτυπωτής από κρεμάστρα που βρίσκεται στο cloud

Τα βιώσιμα προϊόντα της HP από ανακυκλώσιμα πλαστικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε έναν εκτυπωτή κατασκευασμένο από… κρεμάστρες ρούχων; Ή ένα δοχείο μελάνης να προέρχεται από… πλαστικά μπουκάλια, τα οποία υπό διαφορετική περίπτωση θα βρίσκονταν πεταμένα σε κάποια από τις θάλασσές μας;

Η HP μπορεί να το φανταστεί και γι’ αυτό τον λόγο επιλέγει τα νέα της προϊόντα να είναι απολύτως φιλικά προς το περιβάλλον, ενταγμένα στις σύγχρονες επιταγές της κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας, η οποία προστατεύει ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε: το περιβάλλον και τον πλανήτη μας.

Έως και 200% περισσότερες εκτυπώσεις

Η ειδοποιός διαφορά των προϊόντων της HP έγκειται ακριβώς σε αυτό -στον πράσινο και βιώσιμο χαρακτήρα τους, ο οποίος όχι μόνο δεν βάζει εμπόδια στην κοινή προσπάθεια διάσωσης της Γης, αλλά την ενισχύει έτι περισσότερο. 

Είναι ενδεικτικό ότι με τις αυθεντικές μελάνες της εταιρείας, ο χρήστης μπορεί να κάνει σημαντική εξοικονόμηση, εκτυπώνοντας έως και 200% περισσότερες σελίδες σε σχέση με τα κοινά δοχεία μελάνης. 

Ταυτόχρονα, οι καινοτόμες μελάνες της HP μειώνουν τις βλάβες και τις διακοπές λειτουργίας, βελτιστοποιώντας την απόδοση και επιμηκύνοντας τον χρόνο ζωής των εκτυπωτών. 

Φανταστείτε, επομένως, πόσο μεγάλο είναι το όφελος του πλανήτη από αυτή την εξοικονόμηση.

Εκτυπωτές από… κρεμάστρες

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για την κατασκευή των νέων δοχείων, η HP χρησιμοποιεί τεράστιες ποσότητες ανακυκλωμένων υλικών, κάτι το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της τάσης για την κυκλική οικονομία. 

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την στιγμή, 4,6 δισεκατομμύρια δοχεία μελάνης και γραφίτη έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα υλικά, όπως πλαστικά μπουκάλια.

Συγκεκριμένα, το 82% περιέχει ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό 45% έως 70%, ενώ το 100% περιέχει ανακυκλωμένα υλικά, τα οποία προέρχονται από την ευρεία κατανάλωση ή τη βιομηχανική χρήση.

Με βάση τα παραπάνω, δεν προξενεί έκπληξη το στοιχείο ότι για την κατασκευή των νέων δοχείων μελάνης έχουν «επιστρατευτεί» περισσότερα από 111 εκατομμύρια πλαστικές… κρεμάστρες, αλλά και 116 εκατομμύρια κιλά πλαστικού.

Εν ολίγοις, η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων HP βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό σε ανακυκλωμένα υλικά, κάτι που συνεισφέρει αισθητά στην κυκλική και βιώσιμη οικονομία. Ένα στοίχημα, το οποίο καλούμαστε όλοι να πετύχουμε.  

Και μην ξεχνάτε ότι τα άδεια δοχεία μελάνης δεν πετάγονται σε κάποια χωματερή. Το ακριβώς αντίθετο. Οδηγούνται στην ανακύκλωση μέσω του προγράμματος HP Planet Partners. 

Μέχρι στιγμής, έχουν ανακυκλωθεί πάνω από 875 εκατ. δοχεία, με τον στόχο της HP για τη μείωση της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης να ορίζεται στο 75% έως το 2025. Δηλαδή σε τέσσερα χρόνια μείωση των πλαστικών κατά ¾.

Ο εκτυπωτής στο cloud

Στο μεταξύ, πολλοί πιστεύουν ότι ένας εκτυπωτής εν έτει 2021 είναι περιττός, αφού όλα πλέον βρίσκονται σε ηλεκτρονική μορφή. Ωστόσο, αν το ψάξουμε λίγο περισσότερο, ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των νέων εκτυπωτών HP+, οι οποίοι συνιστούν ένα σύστημα έξυπνης εκτύπωσης, με βάση το οποίο ο εκτυπωτής προβλέπει τις ανάγκες μας και καθίσταται πάντα διαθέσιμος -από όποιο σημείο κι αν βρισκόμαστε. Ενώ ταυτόχρονα είναι πιο παραγωγικός και πιο βιώσιμος από ποτέ. 

Όντας συνδεδεμένος στο cloud, έχει τη δυνατότητα άμεσης και ταχείας εκτύπωσης, ανεξαρτήτως πού ακριβώς είναι ο χρήστης. Εν ολίγοις, μπορείτε να εργάζεστε στο γραφείο και ο εκτυπωτής να βρίσκεται στο σπίτι σας. Μέσω μιας οποιασδήποτε συσκευής έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε ό,τι απολύτως επιθυμείτε και να το δείτε – παραλάβετε όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Με αυτόν τον τρόπο, αφενός διαφυλάσσετε το απόρρητο των εκτυπώσεών σας, αφετέρου διαχειρίζεστε τον εκτυπωτή σας από ένα κεντρικό σημείο, λύνοντας τα χέρια σας και κάνοντας τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

Άμεση αντικατάσταση των μελανιών

Το χαρακτηριστικό που έρχεται να «απογειώσει» την χρηστικότητα των εκτυπωτών HP+ συνίσταται το πρόγραμμα Instant Ink, το οποίο αποτελεί μια πραγματική καινοτομία. Για του λόγου το αληθές:

  • Ο εκτυπωτής ενημερώνει άμεσα την HP, όταν η στάθμη των αναλώσιμων φθάνει σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα τα νέα δοχεία να αποστέλλονται αυτόματα.
  • Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν έκπτωση έως 70% στα έξοδα για την αυθεντική μελάνη HP και έως 50% για τον αυθεντικό γραφίτη HP.
  • Οι πρώτοι έξι μήνες του προγράμματος είναι δωρεάν, κάτι που εξασφαλίζει έως και 1.500 εκτυπωμένες αλυσίδες μηνιαίως με μηδενικό αντίτιμο.
  • Και το σημαντικότερο είναι ότι μετά την πάροδο των έξι μηνών, η πληρωμή αφορά μόνο ό,τι καταναλώνετε, καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξης από 0,99 ευρώ ανά μήνα.

Εάν θες να συμβάλλεις και εσύ στη συντονισμένη προσπάθεια για τη σωτηρία του πλανήτη, δεν έχεις τίποτα άλλο να κάνεις από το να επισκεφτεί την ιστοσελίδα της HP+ και να προμηθευτείς τον δικό σου έξυπνο και βιώσιμο εκτυπωτή.