ALPHA TV
BUZZ

Η εξομολόγηση του Βασίλη στα Μεσάνυχτα δείχνει τον δρόμο προς την κάθαρση

«Τον παιδεραστή πια δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται».

Ο Βασίλης (ο οποίος έχει επιλέξει να μην αποκαλύψει το επώνυμό του) ήταν το πρώτο άτομο που κινήθηκε νομικά εναντίον γνωστού ανθρώπου του θεάτρου για βιασμό και αποπλάνησή του, όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών. Μαζί με τη δικηγόρο του, στις 8 Φεβρουαρίου, κατέθεσαν μήνυση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αν και γνώριζαν πως το αδίκημα στο οποίο αναφέρονταν είχε παραγραφεί.

Ο 40χρονος σήμερα Βασίλης, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo, έχοντας ως κύριο στόχο να παρακινήσει κι άλλους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν βιώσει αντίστοιχη τραυματική εμπειρία, να βγουν μπροστά. Να ανοίξει το δρόμο από το σκοτάδι προς το φως.

Το βράδυ της Τετάρτης (17/2) μίλησε με λεπτομέρειες για όσα βίωσε όντας καλεσμένος στην εκπομπή Μεσάνυχτα της Ελεονώρας Μελέτη στον Alpha. Σε μια σοκαριστική εξομολόγηση, ο Βασίλης αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον συγκεκριμένο άνθρωπο του θεάτρου, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ενώ ήταν ακόμη ανήλικος, αλλά και για τα όσα έβλεπε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του να συμβαίνουν στο σπίτι του ανθρώπου αυτού.

«Αυτή ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε 4 χρόνια. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Ότι μου αρέσει. Επειδή είχα ήδη αναζητήσει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, λέγοντάς μου αυτός αυτά τα πράγματα ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Όταν μεγάλωσα κατάλαβα. Αυτός ήταν 31 τότε». ανέφερε, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως: «Πήγαινα σπίτι του και υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί», όπως επίσης και ότι «μου πρότεινε να βρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, μαθητές του. Μια φορά ήταν με μία μαθήτριά του όταν πήγα σπίτι του. Και μου είπε να κάνουμε κάτι οι τρεις μας. Εγώ αρνήθηκα».

Ο Βασίλης μίλησε με θάρρος μπροστά στην κάμερα για τον φρικιαστικό τρόπο, με τον οποίο ένα άτομο που θαύμαζε τόσο πολύ, πλήγωσε τόσο το σώμα, όσο και την ψυχή του. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με την περίπτωση ενός παιδιού ηλικίας μόλις 15 ετών. Μια τέτοια αποκάλυψη μήπως θα έπρεπε να φέρει, λοιπόν, στην επιφάνεια τη συζήτηση για το νομοθετικό πλαίσιο παραγραφής αντίστοιχων αδικημάτων; Όπως άλλωστε πολύ εύστοχα τόνισε πριν λίγες ημέρες στον εξαιρετικό του μονόλογο στο Πρωινό ο Σωτήρης Τσαφούλιας, «οι νόμοι δημιουργήθηκαν από ανθρώπους και είναι ατελείς».

Η καταγγελία του Βασίλη, όμως, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και αποτέλεσε την αρχή για νέες αποκαλύψεις, οι οποίες θα αρχίσουν σιγά σιγά να έρχονται στο φως. «Αυτό που θα ήθελα να πω είναι να μη φοβούνται, να βγουν να μιλήσουν, γιατί η σιωπή σημαίνει συνενοχή», σημείωσε ο 40χρονος στα Μεσάνυχτα, ενώ με γενναιότητα ψυχής πρόσθεσε πως «τον παιδεραστή πια δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται».

Την ίδια ώρα το Twitter «έπαιρνε φωτιά» με ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης να σχολιάζει υπέρ του Βασίλη, με ένα μήνυμα να αντηχεί. Καμία ανοχή στους θύτες.