Hassan Ammar / AP
BUZZ

Η γενναία εξομολόγηση της Άννας Κορακάκη για όσα πέρασε από τον stalker της

Με μια ανάρτηση στο Instagram, η χρυσή Ολυμπιονίκης περιέγραψε όλο το μαρτύριο που βίωσε από έναν stalker που έφτασε στο σημείο ακόμη και να κάψει το αυτοκίνητο του συντρόφου της.

Η χρυσή ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη, βρήκε το θάρρος και έκανε μια ανάρτηση στα social media σχετικά με την υπόθεση του stalker, ο οποίος είχε γίνει η σκιά της τα τελευταία χρόνια και τελικά καταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκισης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας. Στο κείμενο που ανέβασε περιέγραψε όλο τον Γολγοθά που πέρασε και τα ψυχολογικά τραύματα που της άφησε όλη αυτή η υπόθεση.

Τα λόγια της συνοδεύονταν από μια σειρά φωτογραφιών στις οποίες αποτυπώνονται τα ψυχοσωματικά προβλήματα που απέκτησε και το καμένο αυτοκίνητο του συντρόφου της από τον διώκτη της.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα, ο εμπρησμός σημειώθηκε πέντε μέρες πριν το ταξίδι της Άννας Κορακάκη στο Τόκιο για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ψυχολογία της ήταν στα τάρταρα και το χειρότερο: κανείς δεν μπορούσε να ξέρει το δράμα που βίωνε.

Η ανατριχιαστική εξομολόγηση της Άννας Κορακάκη

«Δεν είναι θαυμαστής. Προσβάλλονται όσοι πραγματικά θαυμάζουν και σέβονται την αθλητική μου πορεία και τις προσπάθειές μου. Δεν είναι ερωτευμένος, προσβάλλεται ο έρωτας, που είναι τόσο όμορφος. Είναι εμμονικός και δυνητικά επικίνδυνος. Παρακολουθούσε κάθε μου κίνηση, τους φίλους και το σύντροφό μου, είχε γίνει η σκιά μου. Έβρισκα παντού ανθοδέσμες. Ήταν διαρκώς γύρω μου. Παρά τις συστάσεις όλων μας, ακόμη και του πατέρα μου, αλλά και της αστυνομίας, να σταματήσει κάθε του ενέργεια, εκείνος συνέχιζε. Ώσπου, επιχείρησε με φίλο του να μπουν στο διαμέρισμά μου, όταν ήμουν μόνη» έγραψε η ίδια στο Instagram.

«Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα. Υποφέρω από αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος. Αυτά προκαλεί το stalking. Η προσπάθεια να παραμείνω παραγωγική και σε άριστο επίπεδο αθλητικά, με εξουθένωνε. Οι φοβίες μου εντάθηκαν, όταν πληροφορήθηκα, ότι ασκούσε στο παρελθόν σωματική βία στην πρώην σύζυγό του» σημείωσε η Άννα Κορακάκη, συνεχίζοντας:

«Ξημερώματα 13 Ιουλίου 2021· η κορύφωση. Βάζει φωτιά και καίει ολοσχερώς το αυτοκίνητο του συντρόφου μου. Όλα αυτά, πέντε ημέρες πριν μπω στο αεροπλάνο για το Τόκιο. Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, είχα “παραλύσει” ψυχικά. Βλέποντας το αυτοκίνητο στάχτη, έτρεμα στη σκέψη ότι μπορεί να βλάψει τους δικούς μου. Έτσι, ενώ βρισκόμουν στην Ιαπωνία, πνευματικά ήμουν στην Ελλάδα.

Αγωνίστηκα με κάκιστη ψυχολογία κι ελάχιστη συγκέντρωση. Το ότι μπήκα σε δύο τελικούς Ολυμπιακών και τερμάτισα με δύο 6ες θέσεις, για ‘μένα ήταν άθλος. Πολλοί ίσως καταλάβετε τώρα, γιατί μετά τους αγώνες δήλωσα στα μέσα: “Καλό είναι ο κόσμος να μην είναι αυστηρός με τους αθλητές”. Γενικώς μην (κατά-)κρίνετε. Δεν ξέρεις ποτέ τι περνάει ο άλλος» κατέληξε.

Stalking, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας

To stalking αποτελεί μια παραβιαστική συνθήκη κατά την οποία ένα άτομο παρακολουθεί, εισβάλλει και παρενοχλεί το θύμα του. Δυστυχώς, οι υποθέσεις έχουν πληθύνει τα τελευταία χρόνια. Τις περισσότερες φορές, ένας stalker δεν παρεμβαίνει στην ιδιωτική ζωή του θύματός του αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω από αυτό (οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι).

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του National Institute of Justice των ΗΠΑ, περισσότερα από 1,4 εκ. άτομα πέφτουν θύματα stalking ετησίως, με την πλειοψηφία αυτών να είναι γυναίκες ηλικίας από 18 έως 29 ετών.