Youtube Screenshot/ Helena Live
STREAMING

Η HelenaLive κρατά συντροφιά στο ελληνικό YouTube μέχρι τα ξημερώματα

Η Ελληνίδα streamer μαζεύει χιλιάδες άτομα στα live της στο Youtube, ακόμα κι όταν δεν κάνει απολύτως τίποτα.

Αν και κάποτε περνούσα αρκετές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή παίζοντας video games, σήμερα η σχέση μου με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι αρκετά basic. Περιορίζεται σε κανένα ποδοσφαιράκι, σε ένα NBA2Κ, άντε και σε κάποιο Assassin’s Creed. Λογικό κι επόμενο, λοιπόν, όταν ακούω εκφράσεις όπως «το νέο αστέρι του Twitch», να κοιτάζω με βλέμμα απορίας.

Η HelenaLive και η σχέση της με το Youtube

Μπορεί η σημερινή νεολαία να ξημεροβραδιάζεται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, κάνοντας game streaming, ωστόσο για όλους εμάς που γεννηθήκαμε μέχρι και τις αρχές του 1990, αυτές οι νέες συνήθειες απέχουν αρκετά από την καθημερινότητά μας. Το Twitch αποτελεί έναν ολοκαίνουργιο πλανήτη με χιλιάδες fans και μπόλικο χρήμα, από τον οποίο ξεπετάχτηκαν τα τελευταία χρόνια διάφοροι streamers, ανάμεσά τους και η HelenaLive.

Μάλιστα, το όνομα της Έλενας κατάφερε να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, κερδίζοντας φανς από όλο τον κόσμο. Η 25χρονη σήμερα streamer, ξεκίνησε το 2014 ανεβάζοντας αρχικά videos, παίζοντας League of Legends και Dota, με περιγραφή και σχόλια στα αγγλικά.

Στην εποχή που θα δύο αυτά παιχνίδια βρίσκονταν στο peak τους, η HelenaLive απέκτησε χιλιάδες followers, όμως το 2019 το Twitch έκανε ban τον λογαριασμό της για ρητορική μίσους.

Η αλήθεια είναι πως κάπου την είχα δει, αλλά ως άσχετος με το streaming δεν είχα ψάξει περισσότερα για εκείνη. Πρόσφατα, όμως, χαζεύοντας στο YouTube την πέτυχα σε ένα live stream, στο οποίο απλά διάβαζε μπροστά στην οθόνη της (όπως έγραφε στην περιγραφή) και μερικές χιλιάδες άτομα, την κοιτούσαν να γράφει σε ένα τετράδιο.

Στο live της δεν μιλούσε καθόλου, όμως, παρόλα αυτά, το κοινό παρακολουθούσε με ενδιαφέρον, κάτι που όπως καταλαβαίνεις, μου προκάλεσε μια κάποια απορία.

Προφανώς και το κοινό των streamers είναι μικρό ηλικιακά και στη θέα της όμορφης Έλενας, σταματάει ό,τι κάνει, προκειμένου να κοιτάξει την οθόνη του. Κάποιοι, μάλιστα, προχωρούν και στο επόμενο level, κάνοντας δωρεά μερικά ευρώ για χάρη της. Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Απλά «για τα ωραία της μάτια», όπως γράφουν και οι ίδιοι στα σχόλια.

Είναι αρκετά ενεργή στα social media, μετρώντας περισσότερους από 120.000 followers στο Instagram, ενώ στο το κανάλι της στο Youtube πλησιάζει τους 80.000 subscribers. Ειδικά στο τελευταίο, οι αριθμοί είναι αρκετά μεγάλοι, καθώς μιλάμε για περιεχόμενο, το οποίο αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από live streams.

Σε αυτά τα live κάποιες φορές μέχρι τα ξημερώματα, η HelenaLive σχολιάζει διάφορα θέματα της καθημερινότητάς της, διαβάζει τα μηνύματα που τις στέλνει το κοινό στο chat, λύνει απορίες σχετικά με το gaming και όχι μόνο, ενώ μπαίνει και στο OmeTV (κάτι σαν το παλιό ChatRoulette) και μιλάει μέσω κάμερας με άλλο κόσμο.

Ειδικά μέσα στην καραντίνα, φαίνεται πως τα πηγαίνει εξαιρετικά στο YouTube, αν κρίνουμε κι από τις προβολές που μαζεύει κάθε της video στην πλατφόρμα.