ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η κρυμμένη παραλία της Εύβοιας που θυμίζει Σεϊτάν Λιμάνι

Ένας άγνωστος παράδεισος, δύο ώρες μακριά από την Αθήνα.

Σίγουρα γνωρίζεις το Σεϊτάν Λιμάνι, μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Κρήτης. Αυτό το μικρό μαγικό σημείο που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, μόλις 20 χιλιόμετρα από τα Χανιά.

Η συγκεκριμένη παραλία, αν και είναι μικρή και βραχώδης, καταφέρνει να προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, που επιζητούν μια βουτιά και μια φωτογραφία σε αυτό το απαράμιλλου κάλλους spot.

Ήξερες, όμως, ότι μια αντίστοιχη παραλία βρίσκεται στην ακτογραμμή της Εύβοιας, σε πολύ μικρή απόσταση από την Αθήνα;

Το «Σεϊτάν Λιμάνι» της Εύβοιας

Στη Βόρεια Εύβοια και πιο συγκεκριμένα κοντά στην Αγία Άννα, υπάρχει μια καλά κρυμμένη παραλία, μέσα στα βράχια και το πράσινο.

Λέγεται Σαρακήνικο και έχει πάρει το όνομά της από τους Σαρακηνούς πειρατές, οι οποίοι τη χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο για τα πλοία τους. Δεν μοιάζει, όμως, με το γνωστό Σαρακήνικο της Μήλου, αλλά έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Σεϊτάν Λιμάνι της Κρήτης.

Μια λεπτή λωρίδα θάλασσας εισχωρεί ανάμεσα στις βραχώδεις ακτές, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Η παραλία είναι καλά κρυμμένη και την γνωρίζουν ελάχιστοι. Έχει μαγευτικά χρώματα, τα οποία οφείλει στον βυθό, αλλά και στο καταπράσινο τοπίο από πεύκα που την περιβάλλει.

Το μόνο αρνητικό στην περίπτωσή της είναι η δύσκολη πρόσβαση, καθώς τα 300 μέτρα πριν φτάσεις στην παραλία απαιτούν 4X4. Το γεγονός αυτό βέβαια, την καθιστά σχετικά ερημική.

Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν να διανύσουν με τα πόδια τη διαδρομή μέχρι την παραλία. Χρειάζεται, όμως, προσοχή επειδή η διαδρομή είναι κατηφορική και κατά την επιστροφή έχεις να αντιμετωπίσεις μια αρκετά κουραστική ανηφόρα. Παρόλα αυτά, το τοπίο αποζημιώνει.

Επίσης, κάποιοι αποφασίζουν να περάσουν ακόμη και το βράδυ τους σε αυτήν τη μαγική παραλία της Εύβοιας, κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ. Μια διαφορετική εμπειρία, την οποία αξίζει κάποια στιγμή να ζήσεις.