LIFE

Η μέρα που η Ηγουμενίτσα γέμισε με χαρλεάδες απ’ όλη την Ευρώπη

Με την πανευρωπαϊκή συνάντηση που οργάνωσε το Harley Davidson Club Hellas, πάνω από 5.000 δίκυκλα θηρία βρυχώνταν στο Δρέπανο και τους δρόμους της Ηπείρου.

Κάπου στα μέσα του περασμένου μήνα, για χιλιάδες κόσμου τελείωσε η αντίστροφη μέτρηση και ανέβηκαν στη μηχανή. Είχαν κάνει το απαραίτητο σέρβις για το μεγάλο ταξίδι, φόρεσαν τα δερμάτινα, το κράνος και γύρισαν τη μίζα.

Επάνω στα θηρία της Harley Davidson που βρυχώνται σαν τους βασιλιάδες της ζούγκλας, το team αυτό ξεκινούσε το ταξίδι από διάφορα σημεία της Ευρώπης περίπου ταυτόχρονα, από Φινλανδία, Σουηδία και Ελβετία, πολλοί αναβάτες από τη Γερμανία και την Ιταλία, περνώντας απέναντι με το φέρι-μποτ από Μπάρι.

Κάποιοι συναντήθηκαν στο ενδιάμεσο της διαδρομής, άλλοι γνώριζαν ότι θα βρουν τους μηχανόβιους φίλους τους μόλις φτάσουν στον προορισμό – σε μια υπέροχη τοποθεσία της ορεινής Ελλάδας, στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας με τη λωρίδα γης που εισχωρεί στη θάλασσα του Ιουνίου.

Σε αυτό το ειδυλλιακό spot επάνω στην αμμουδιά στα Βόρεια της χώρας έδειχνε το GPS για το πανευρωπαϊκό meet up μοτοσικλετιστών της Harley Davidson φέτος. Τέτοιου είδους διοργανώσεις συμβαίνουν υπό την ομπρέλα της εταιρείας σε διάφορα σημεία του πλανήτη, αλλά ουσιαστικά διοργανώνεται αυτόνομα, από τα αντίστοιχα clubs κάθε φορά, όπως και τους μοτοσικλετιστές που τρέφουν αγάπη για τις συγκεκριμένες μηχανές.

Ο καθ’ ημάς φορέας είναι το Harley Davidson Club Hellas και στην Ηγουμενίτσα (που είναι από τις πλέον δραστήριες πόλεις στο είδος) είχε διοργανωθεί ξανά πανευρωπαϊκή συνάντηση πριν από 20 χρόνια.

Για τους γηραιόλυκους που είχαν εμπειρία και από τις δύο διοργανώσεις, το τωρινό event ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Όπως πληροφορηθήκαμε, η διοργάνωση ήταν υποδειγματική: Ένα γεμάτο πενθήμερο που κύλησε ρολόι, με feelgood κλίμα και ένα υπέροχο stage μπροστά στη θάλασσα, που κράτησε τη ζωντάνια του φεστιβάλ τα βράδια με metal μπάντες και όχι μόνο. Το όλο σκηνικό ήταν άλλωστε στημένο σε ένα πανέμορφο σημείο – επάνω στη θάλασσα και συγκεκριμένα σε μια άνετη παραλία τεσσάρων χιλιομέτρων, ενώ το πράσινο τοπίο της Ηπείρου προκαλούσε τα πρωινά για εξερεύνηση. Από το άνετο κάθισμα αυτών των δίτροχων, οι διαδρομές εκεί έμοιαζαν ακόμη πιο δελεαστικές.

Εκτός των άλλων, άλλωστε, η διοργάνωση ήταν και ένα εργαλείο τόνωσης του τουρισμού (σε συνεργασία με τον δήμο και το επιμελητήριο Θεσπρωτίας). Για να μιλήσουμε με αριθμούς, πάνω από 5.000 μοτοσικλετιστές κατέφθασαν στην περιοχή, σημειώνοντας πληρότητα στις κλίνες της Ηγουμενίτσας, παράλληλα με όσους γέμισαν το κάμπινγκ δίπλα στην παραλία.

Εκεί, συνέβαινε η φάση: είχε ζωντανή μουσική και χορό τα βράδια, water sports, εκθετήριο με τα τελευταία μοντέλα της Harley Davidson και διάφορα άλλα, για τις ώρες που οι μουσάτοι δε βρίσκονταν καβάλα στα άλογά τους.

Είναι φανερό από το βλέμμα τους πόσο περήφανοι νιώθουν για εκείνα. Είναι μέλη και άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται τη λέσχη της Harley Davidson στη χώρα – ένα γκρουπ ατόμων που δεν έχει άμεση σχέση με την κατασκευαστική εταιρεία, μονάχα μοιράζεται την ίδια αγάπη για τις μηχανές της. Ξεκίνησε σαν club στα 90s, με σκοπό την οργάνωση της κοινότητας των Ελλήνων μοτοσικλετών.

Διοργανώσεις σαν αυτή στην Ηγουμενίτσα ήταν ανάμεσα στις ιδέες που είχαν τα άτομα αυτά ξεκινώντας τότε το γκρουπ και να που έγιναν πράξη, φέρνοντας την πόλη της βόρειας Ελλάδας στη διεθνή συζήτηση.