ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Metacard είναι το σίγουρο μέλλον των επαγγελματικών καρτών

Είναι δυνατόν να χωρέσεις 100.000 χάρτινες επαγγελματικές μέσα σε ένα πορτοφόλι; Πλέον ναι.

Τι θα έλεγες αν μπορούσες να αποφύγεις όλη την χαρτούρα των επαγγελματικών καρτών και να μην χρειαστεί να τις κουβαλάς πάντα στο πορτοφόλι σου; Η νέα τάση στις επαγγελματικές κάρτες δεν φέρει κάρτες, αλλά μία και καλή. Την Metacard. Και ναι, αυτή είναι η λύση για όσους δεν είχαμε χειρότερο από το να τυπώνουμε και να μοιράζουμε εκατοντάδες χαρτάκια κάθε χρόνο.

Τι είναι η Metacard

Πρόκειται για μια επαγγελματική κάρτα, στο μέγεθος και το βάρος των χρεωστικών καρτών που φέρει την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) και μας δίνει την δυνατότητα να μεταφέρουμε το ψηφιακό μας προφίλ με ένα απλό TAP, όπως ακριβώς πληρώνουμε με το κινητό μας δηλαδή. Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια ότι δίνεις στον άλλον όλα σου τα στοιχεία (ή καλύτερα όσα στοιχεία επιλέξεις να μοιράζεσαι): από το κινητό τηλέφωνο και το e-mail σου, μέχρι το προφίλ σου σε όλα τα social media. Αν πάλι το smartphone του ανθρώπου που θες να δώσεις τα στοιχεία σου, δεν διαθέτει NFC, τότε πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί αυτά είναι περασμένα και σε barcode.

Μια πράσινη λύση

Σύμφωνα με έρευνες, το 90% των χάρτινων επαγγελματικών καρτών που θα εκτυπώσει ένας επαγγελματίας καταλήγει στα σκουπίδια, το 8% στην ανακύκλωση και μόλις το 2% θα χρησιμοποιηθεί εντατικά. Πάντα όταν εκτυπώνουμε κάρτες, παίρνουμε περισσότερες από όσες πραγματικά χρειαζόμαστε, αφήνοντας σημαντικό οικολογικό αποτύπωμα.

Επιλέγοντας τα Metacard προϊόντα μπορείς να μειώσεις αισθητά το οικολογικό αποτύπωμα της επαγγελματικής σου ζωής, καθώς η σύσταση των καρτών είναι από ανακυκλωμένο πλαστικό PETG ή από ανακυκλωμένο κράμα μετάλλων. Φυσικά, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή χάρτινη κάρτα με μία Metacard μειώνεις της αποψίλωσης των δασών για την κάλυψη αναγκών σε χαρτί.

Μία κάρτα με απεριόριστες δυνατότητες

Η Metacard ήρθε με σκοπό να βελτιώσει την επικοινωνία των επαγγελματιών ανεξαρτήτως κλάδου. Με βασικό ρητό «Κάθε επαγγελματίας χρειάζεται ΜΙΑ κάρτα», οι δημιουργοί της πρωτοποριακής κάρτας μας δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρεουμε τα στοιχεία μας σε όποιο smartphone επιθυμούμε με ένα μόνο ΤΑΡ, χωρίς να χρειάζεται να εκτυπώσουμε και να κουβαλάμε χιλιάδες χάρτινες κάρτες.

Τα πλεονεκτήματά της

Έχοντας την κάρτα στα χέρια σου, ουσιαστικά κρατάς 100.000 κάρτες. Αρκετές για μια ζωή ή και περισσότερες. Δεν χρειάζεται καν να πούμε το πόσο θα κόστιζε μια τέτοια εκτύπωση ή τι περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα άφηνε.

Παράλληλα, ο λήπτης της κάρτας αποθηκεύει σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία μας και τα έχει για πάντα μαζί του, καθώς η επαφή είναι πλέον περασμένη στο Smartphone του και έτσι δεν γλιτώνεις και από τον κίνδυνο να χάσει την κάρτα σου. Άλλωστε, πόσες φορές μας έδιναν επαγγελματικές κάρτες και τις παρατάγαμε όπου βρίσκαμε;

Με την Metacard έχεις το δικό σου ψηφιακό προφίλ στο οποίο μπορείς να προσθέσεις όσα links θέλεις πέρα από τα στοιχεία της επαφής σου, αλλά και να το τροποποιήσεις όσες φορές θέλεις. Επιπλέον, παρέχεις τη δυνατότητα σε όσους μεταφέρεις το προφίλ σου να σε αναζητήσουν εύκολα στη λίστα των επαφών του Smartphone τους ή να μοιραστούν την επαφή σου, μετά το τέλος της συνάντησής σας. Και φυσικά δείχνεις καινοτόμος, αφού η τάση των Metacard τώρα εδραιώνεται.

Μια πραγματική πράσινη μετάβαση

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, εάν επιθυμούμε να μεταφέρουμε τα στοιχεία μας από το χαρτί στην οθόνη, είναι να ανακυκλώσουμε όλες τις εναπομείνασες χάρτινες επαγγελματικές κάρτες μας. Αμέσως μετά, μπορούμε να επιλέξουμε την Metacard που μας εκφράζει περισσότερο ή ακόμα και να δημιουργήσουμε μία 100% εξατομικευμένη Metacard, ακριβώς όπως τη θέλουμε!