ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα BMW X6 είναι το πιο μαύρο αυτοκίνητο στον κόσμο

Η BMW συνεργάστηκε με την Surrey Nano Systems και λάνσαρε το πρώτο Vantablack αυτοκίνητο στον κόσμο, που είναι πιο μαύρο κι από το μαύρο.

Πόσο μαύρο βλέπεις στη νέα BMW VB X6; Η αλήθεια είναι πως κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο χρώμα, έτσι; Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε μαύρο αυτοκίνητο, αλλά για το πιο σκοτεινό που φτιάχτηκε ποτέ.

Η BMW συνεργάστηκε με την Surrey Nano Systems και λάνσαρε το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο σε Vantablack χρώμα. H Surrey Nano Systems είναι η εταιρεία που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία του μυστηριώδους αυτού χρώματος. Πρόκειται για ένα ‘εξωγήινο’ χρώμα που δημιουργήθηκε στα εργαστήριά της. Ένα νέο υλικό από νανοσωλήνες άνθρακα, οι οποίες είναι 10.000 φορές πιο λεπτές από την ανθρώπινη τρίχα.

Το συγκεκριμένο υλικό απορροφά σχεδόν το 99% του ορατού φωτός, κάνοντάς το να φαίνεται πιο μαύρο κι από το μαύρο. Στο νέο της μοντέλο σε Vantablack χρώμα, λοιπόν, η BMW να πρωτοπορήσει.

Μπορεί οι λεπτομέρειες του αυτοκινήτου να μην είναι διακριτές, μιας και το σκούρο μαύρο καλύπτει σχεδόν τα πάντα, μιλάμε όμως για ένα σίγουρα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.