AP Photos
LIFE

Η συγκλονιστική ιστορία της γυναίκας που γέννησε στα 5 της χρόνια

Σαν σήμερα καταγράφηκε η περίπτωση της νεαρότερης μητέρας στον κόσμο.

Έχει όλες τις προδιαγραφές για να είναι μία ψεύτικη είδηση, ένα hoax που κυκλοφορεί στο Facebook και μόλις κλικάρεις να το δεις, στέλνεις αυτόματα χακεμένο μήνυμα σε όλες τις επαφές σου. Η ηλικία της κοπέλας, η χρονιά που έμεινε έγκυος, το ό, τι γέννησε και μεγάλωσε το παιδί της, όλα σε κάνουν να σκέφτεσαι “αποκλείεται” και “για να δούμε μέχρι που θα το συνεχίσει το clickbait αυτός ο τύπος”.

Μακάρι να ήταν έτσι.

Βλέπεις η ιστορία είναι 100% αληθινή, και ας μοιάζει σαν να έχει βγει κατευθείαν από τα χειρότερα γκροτέσκο παραμύθια του Μεσαίωνα.

Η Λίνα Μεδίνα ήταν 5 χρονών, όταν οι γονείς της αποφάσισαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, με τον φόβο ότι θα χάσουν το παιδί τους από καρκίνο. Η Λίνα είχε έναν όγκο στην κοιλιά της και στο Περού του 1939, οι γονείς της δεν μπορούσαν να περιμένουν και πολλά πράγματα. Πόσο μάλλον να περιμένουν ότι θα γίνουν παππούδες.

Οι γιατροί, οι οποίοι εξέτασαν τη μικρή και διαπίστωσαν ότι διένυε τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της, ήρθαν μπροστά σε ένα σπάνιο φαινόμενο. Ποτέ ξανά δεν είχε καταγραφεί μία τόσο πρώιμη εφηβεία.

Ο γιατρός Χεράρδο Λοζάδα μετέφερε τη Λίνα στη Λίμα, την πρωτεύουσα του Περού, επιθυμώντας να διαπιστωθεί η εγκυμοσύνη της και από άλλους συναδέλφους του. Δεν ήταν κάτι που άντεχε να το πάρει όλο πάνω του, άσχετα αν στη συνέχεια θα της φερθεί σαν πατέρας. Ενάμιση μήνα μετά, στις 14 Μαΐου 1939, η Λίνα Μεδίνα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι. Οι γιατροί της έκαναν καισαρική τομή, καθώς η λεκάνη της ήταν υπερβολικά μικρή για να γεννήσει φυσιολογικά, λόγω της ηλικίας της.

Η Λίνα Μεδίνα σε ηλικία 5 χρονών, 7 μηνών και 21 ημερών έγινε η νεαρότερη γυναίκα που έχει γεννήσει ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας -με βάση τα καταγεγραμμένα ιστορικά περιστατικά τουλάχιστον. Η κυβέρνηση του Περού υποσχέθηκε να τη στηρίξει οικονομικά, μία δέσμευση που όμως δεν τήρησε ποτέ. 

Σύμφωνα με έναν άλλον γιατρό, τον Εδμούνδο Εσκομέλ, η μικρή είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση σε ηλικία μόλις δύο ετών, το στήθος της ήταν ήδη σχηματισμένο σε ηλικία τεσσάρων ετών, ενώ στην ηλικία των πέντε ετών η λεκάνη της είχε ήδη ανοίξει και τα οστά της είχαν ήδη ωριμάσει αρκετά. Την περίπτωσή της τη δημοσίευσε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό της πατρίδας του, ‘La Presse Medicale’.

Οπότε τώρα προκύπτει και μια ακόμη απορία: “πώς αυτό το κορίτσι έμεινε έγκυος”;

Συνέβη με τον συνηθισμένο τρόπο, αν και η ίδια ούτε εκείνα τα χρόνια, ούτε αργότερα αποκάλυψε ποτέ την ταυτότητα του πατέρα ή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέκτησε αυτήν τη εγκυμοσύνη. Ο πατέρας της συνελήφθη κατηγορούμενος για τον βιασμό της, αλλά αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν αρκετά στοιχεία εις βάρος του! Ο γιατρός της ισχυριζόταν ότι κατά τις ερωτήσεις του, έδειχνε στα αλήθεια να μη θυμάται πώς συνέβη. 

Ο γιος της πήρε το όνομα Χεράρδο, προς τιμήν του μαιευτήρα της μητέρας του. Γεννήθηκε με βάρος δύο κιλά και επτακόσια γραμμάρια και ναι, όσο και αν μοιάζει απίστευτο, ήταν υγιέστατος. Μεγάλωσε μαζί με την μόλις πέντε χρόνια μεγαλύτερή του μητέρα, νομίζοντας ότι είναι η αδερφή του. Όταν έφτασε δέκα χρονών οι παππούδες του τού είπαν την αλήθεια. Πέθανε στα 40 του, το 1979, από μία ασθένεια του μυελού των οστών. 

λίνα μεντίνα η μικρότερη έγκυος

Αυτό το κορίτσι ζει ακόμα, είναι πάνω από 80 χρονών και θα περίμενε κανείς να ακούσει ότι μετά απ’ αυτό το περιστατικό η ζωή της θα καταστράφηκε. Κανείς δεν ξέρει τι έχει ένας άνθρωπος στο μυαλό του και το πιο πιθανό είναι όντως, η ζωή της από εκεί και μετά να ήταν εφιαλτική. Φαινομενικά πάντως, η ζωή της φάνηκε να κυλάει “φυσιολογικά”. 

Μέχρι να ενηλικιωθεί εργαζόταν στην κλινική του μαιευτήρα της, ο οποίος στη συνέχεια θα τη βοηθούσε με τις σπουδές της, όπως θα βοηθούσε και τον γιο της. Το 1972 παντρεύτηκε και έκανε δεύτερο παιδί, ούσα η ίδια στα 39 της χρόνια. 

Προφανώς το μυαλό πολλών ανθρώπων πήγε κατευθείαν στην απάτη, θεώρησαν ότι είναι κάτι που έχουν στήσει οι γονείς του κοριτσιού με τον μαιευτήρα, ίσως για τα λεφτά, ποιος ξέρει γιατί. Πάντως τα πέντε χιλιάδες δολάρια που τους έδινε τότε ένα χολιγουντιανό στούντιο για να κάνει τη ζωή της ταινία, τα απέρριψαν. Πολλοί απ’ τους γιατρούς που ακολούθησαν την υπέβαλλαν σε επιπλέον εξετάσεις κι επιβεβαίωσαν το γεγονός, εξηγώντας ότι πρόκειται για 100% αληθινή εγκυμοσύνη. Στηρίχτηκαν στα ευρήματά που προέκυψαν από τις βιοψίες και τις ακτινογραφίες στον εμβρυικό σκελετό εντός της μήτρας.

Η Λίνα Μεδίνα ζει ακόμα σε μια φτωχή συνοικία της Λίμας, γνωστή ως ‘Μικρό Σικάγο’ και μέχρι και σήμερα, όποιον δημοσιογράφο βλέπει έξω απ’ την πόρτα της τον διώχνει χωρίς να κάνει ποτέ καμία δήλωση.