ΚΑΡΙΕΡΑ

Μήπως το μέλλον ανήκει στα τεχνικά επαγγέλματα;

Στέλεχος κρουαζιερόπλοιου ή μήπως τεχνικός αυτοματισμών;

Είσαι έτοιμος για μια μεγάλη καριέρα, αλλά δεν έχεις ιδέα ποια καριέρα θα είναι αυτή; Η έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα του Oneman και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι εδώ για σένα.

Το Career Office του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ διεξήγαγε μια άκρως επίκαιρη έρευνα. Τα αποτελέσματα έδειξαν λοιπόν ότι στο 35,6% των επιχειρήσεων υπάρχουν κενές θέσεις λόγω τις αναντιστοιχίας μεταξύ των απαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Κάτσαμε και ξεκοκαλίσαμε τον πλούσιο οδηγό σπουδών και όλες τις ειδικότητες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, διαλέξαμε πέντε από αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή τη στιγμή από την αγορά, και στις παρουσιάζουμε μία μία. Για ρίξε μια ματιά:

Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιου

Όχι, δεν θα σας ζηλεύουν καθόλου οι φίλοι σας, όταν θα τους λέτε ότι δουλεύετε σε κρουαζιερόπλοιο. Ο ελληνικός τουρισμός όλο και ενισχύεται, ενώ οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο αυξάνονται. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν από μπαρ και οινολογία μέχρι οικονομικά, αλλά και για τη ζωή στη θάλασσα.

Βοηθός Φυσικοθεραπείας

Θέλεις να έχεις μαγικά χέρια και να θεραπεύεις με ένα άγγιγμά σου από ρευματολογικά προβλήματα μέχρι στρες; Δεν είναι τυχαίο που πολλοί θρύλοι σε πολλές παραδόσεις μιλούν για θεραπευτές που ζωντανεύουν με το άγγιγμά τους. Σήμερα, οι μέθοδοι φυσικοθεραπείας έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά και έχουν αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα στις εφαρμογές τους, γι’ αυτό και στα κέντρα και στα νοσηλευτικά ιδρύματα υπάρχει όλο και αυξανόμενη ζήτηση μόνιμου προσωπικού.

Τεχνικός Μηχανοτρονικής

Έχεις τρέλα με τα αμάξια; Να ένα από τα πιο ανεξάντλητα επαγγέλματα. Μπορείς να συνδυάσεις την αγάπη σου για τα αυτοκίνητα και ένα σίγουρο μέλλον ως μηχανικός αυτοκινήτων. Άσε που θα τους ψαρώνεις όλους όταν  θα τους λες ότι είσαι τεχνικός μηχανοτρονικής.

Τεχνικός Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων

Έχετε ακούσει τη φράση “Βρες αυτό που θες να κάνεις και άστο να σου αλλάξει τα φώτα”; Καλώς δεν την έχετε ακούσει, γιατί δεν υπάρχει. Αλλά και να υπήρχε δεν θα τη χρησιμοποιούσαμε, αφού ο κλάδος της ηλεκτρολογίας έχει να κάνει πολλά περισσότερα από την αλλαγή φώτων. Οι νέοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα αναπτύσσονται διαρκώς, κάνοντας το επάγγελμα του τεχνικού ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ένα από τα πιο περιζήτητα στην αγορά.

Τεχνικός Αυτοματισμών

Aν δεν είναι αυτό το επάγγελμα του μέλλοντος τότε ποιο είναι; Το επάγγελμα του Τεχνικού Αυτοματισμών δεν θα το κατακτήσουν ποτέ οι μηχανές, γιατί τις κατακτά το ίδιο. Ο ΣΕΒ, μέσω του Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες, αποφαίνεται ότι τα επαγγέλματα που θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια είναι: Τεχνικός Αυτοματισμών, Τεχνικός Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Αυτοματισμών και Εξειδικευμένο Στέλεχος σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Ανακάλυψε και τις 54 Ειδικότητες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εδώ