j.touni/Instagram
BUZZ

Ιωάννα Τούνη, κανείς δεν καταλαβαίνει την έκρηξή σου

«Τους πέταξα 50 ευρώ στη μούρη και έφυγα. Ψωμόλυσες! Καλά δεν έκανα;» έγραψε η γνωστή influencer στο Instagram, μετά τη διαφωνία που είχε στο γκισέ αεροπορικής εταιρείας.

Ο κόσμος των influencers είναι αρκετά τοξικός, αφού το να βρίσκεσαι συνεχώς στο κέντρο των social media, ποστάροντας φωτογραφίες και ανεβάζοντας συνεχώς stories, αφήνει πολύ λίγο χώρο για ψυχραιμία. Δεν είναι καθόλου σπάνιο μάλιστα να γίνονται έξαλλοι όταν κάτι πάει στραβά, όταν δεν περνά το δικό τους, όταν υπάρχει κάποια αντίθετη άποψη ή κανονισμός.

«Τους πέταξα 50 ευρώ και έφυγα» δήλωσε απερίφραστα στο Ιnstagram και στον προσωπικό της λογαριασμό η Ιωάννα Τούνη, αναφερόμενη σε γνωστή αεροπορική εταιρεία. Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει τους υπεύθυνους «ψωμόλυσες» σε μία έκρηξη κακών τρόπων.

Είχαν τολμήσει να της προσθέσουν extra χρέωση σε υπέρβαρη αποσκευή – αυτό, δηλαδή, που συμβαίνει σε όλους μας στην αντίστοιχη περίπτωση.

Φάουλ, αριθμός νούμερο ένα. Ακόμα και όταν σε πνίγει το αίσθημα αδικίας, το να μιλάς τόσο άσχημα σε κάνει να χάνεις το δίκιο σου. Όταν, τώρα, αυτό συμβαίνει στα social media γίνεσαι εύκολος στόχος για το Twitter που περιμένει, καλώς ή κακώς, έτοιμο να πυροβολήσει στη γωνία.

H άδικη οργή της Ιωάννας Τούνη

Τι ακριβώς όμως συνέβη σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Instagram η γνωστή influencer; «Πετάω minimum δύο φορές την εβδομάδα, τους έχω αφήσει έναν σκασμό λεφτά» έγραψε, για να συνεχίσει: «και μου έκαναν ολόκληρο σκηνικό σε άδεια πτήση γιατί είχα δύο κιλά έξτρα στη χειραποσκευή μου. Με χρέωσαν 40 ευρώ. Τους πέταξα 50 και σηκώθηκα κι έφυγα. Καλά δεν έκανα; Ψωμόλυσες!».

Αν η κριτική απευθυνόταν στο γεγονός ότι συχνά-πυκνά οι αεροπορικές εταιρείες είναι υπερβολικά αυστηρές στο θέμα των υπέρβαρων αποσκευών, θα μπορούσε να ανοίξει μια συζήτηση για το κατά πόσο αυτό είναι δίκαιο ή άδικο. Ο τρόπος όμως που παρουσίασε το συμβάν η Ιωάννα Τούνη βροντοφωνάζει ότι έχε να κάνει με τον δικό της υπέρμετρο εγωισμό.

Όταν φλεξάρεις το πανάκριβο αυτοκίνητο του συντρόφου σου σε πρόσφατο post, είναι λίγο περίεργο μερικές μέρες μετά να ζητάς τα ρέστα για 40 ευρώ. Όταν κάνεις poll στο Instagram για να ρωτήσεις το κοινό αν έκανες καλά που έφερες σε τρομερά δύσκολη θέση έναν υπάλληλο, είναι φανερό ότι απλά ζητάς την προσοχή του – για όλους τους λάθος λόγους.

Πέρα, όμως, από αυτό είναι και ο χαρακτηρισμός «ψωμόλυσες» ο οποίος χτυπά πολύ άσχημα στα αυτιά. Δεν τους είπε «κλέφτες» ή κάτι παρόμοιο αλλά «φτωχαδάκια» και στη συνέχεια τους πέταξε και 50 ευρώ στη μούρη. Η έκρηξη της γνωστής Ιnfluencer είχε να κάνει με το γεγονός ότι κάποιος τόλμησε να βάλει φρένο σε αυτήν, που και τα λεφτά της μοιράζει απλόχερα, και ταξιδεύει δύο φορές την εβδομάδα, και έχει μερικές δεκάδες ευρώ για πέταμα.

Ο τρόπος, λοιπόν, που έπαιξε η Ιωάννα Τούνη τη συγκεκριμένη παρτίδα στα social media ήταν το μεγαλύτερο φάουλ. Ήταν σαν να λέει ότι εκείνη είναι κάτι διαφορετικό και οι -δίκαιοι ή άδικοι- κανονισμοί δεν μπορούν να ισχύουν στην περίπτωσή της.

Όπως ήταν φυσικό το Twitter οργίασε.

Η απάντηση του Twitter