Outnow.ch
FITNESS

Υπάρχει τρόπος να αποκτήσεις six pack σε 90 (ενενήντα!) λεπτά

Η αύξηση των μυών είναι η νέα τάση που έρχεται με φόρα και υπόσχεται θαύματα.

Επειδή στο Oneman διαβάζεις μόνο αλήθειες, θα εξομολογηθώ πως υπάρχει ένας λόγος που δεν έχω υποβληθεί σε επέμβαση αισθητικής χειρουργικής. Από την εφηβεία μου, όταν η μητέρα μου πρώτα προσπαθούσε να με πείσει πως έχω ‘αρχαιοελληνική μύτη’ -έτσι την έλεγε, έτσι στη λέω-, με τη συζήτηση να καταλήγει -ΠΑΝΤΑ- στο ‘θες να την αλλάξεις;’, υπήρχε μια σύγχυση στο κεφάλι μου. Πρακτικής σημασίας. Σκεφτόμουν πως αν έμπαινε στη διαδικασία να ‘φάω’ αναισθησία -για λόγο που δεν θα αφορούσε τη σωτηρία της ζωής μου-, δεν θα άλλαζα ένα πράγμα, αλλά ό,τι πιθανόν να με ενοχλούσε. Δηλαδή, θα έβγαινα άλλος άνθρωπος από το χειρουργείο. Ένας Θεός έδωσε και δεν είπα ποτέ το ‘ναι’. Γιατί άλλα ήθελα να αλλάξω τότε, άλλα θέλω να αλλάξω τώρα και θεωρώ δεδομένο πως άλλα θα θέλω να αλλάξω σε καμια δεκαριά χρόνια -πρώτα φυσικά, θα χρειαστεί να φτάσω εκεί.

Πού θέλω όμως, να καταλήξω; Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σκάμε με πράγματα που μας ενοχλούν και μπορούμε να τα αλλάξουμε. Εννοώ ότι είμαι υπέρ όσων κρίνουν πως μια επέμβαση αισθητικής θα κάνει καλύτερη τη ψυχολογία τους και ενδεχομένως, τη ζωή τους. Επίσης, πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει με τον εαυτό του -ακόμα και αν κάποια πράγματα στο δικό μου μυαλό φαίνονται τρελά. Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο θέμα μας.

Το νέο trend στις ΗΠΑ είναι το muscle augmentation. Δηλαδή, η αύξηση των μυών. Για να στο κάνω πιο λιανά, ονειρεύεσαι τον εαυτό σου με six pack, αλλά δεν έχεις τη διάθεση ή το κουράγιο να κάνεις όλη τη δουλειά (γυμναστική και διατροφή); Ή έχεις κάνει τη δουλειά, αλλά χαΐρι δεν έχεις δει; Πλέον υπάρχει λύση: πηγαίνεις σε έναν ειδικό και σου βάζει επιθέματα που φαίνονται ως μύες.

Θα έχεις υπ’ όψιν σου τις Instagramers που εμφανίζουν μια αύξηση στα οπίσθια, σε βαθμό που δεν δικαιολογείται με παραδοσιακούς και φυσιολογικούς τρόπους (δηλαδή, ξανά μανά διατροφή και γυμναστική). Έχουν υποβληθεί σε σχετική επέμβαση. Πλέον όμως, η επιστήμη το ‘χει προχωρήσει σε άλλα επίπεδα.

Θες δικέφαλους; Θες πιο ‘τονωμένο’ θώρακα; Θες τρικέφαλους; Θες δελτοειδή; Θες μήπως, το ‘φούσκωμα’ που κάνει η γάμπα, όταν είναι γυμνασμένη; Όλα γίνονται! Ακολουθεί ένα δείγμα από αλλαγή στον δελτοειδή.

Deltoid

Όπως αναφέρει ο ειδικός “μέχρι πρότινος, η τεχνική χρησιμοποιείτο σε ανθρώπους που χρειάζονταν ανασυγκρότηση, έπειτα από τραύμα ή επέμβαση για καρκίνο. Η προσθετική δελτοειδή χρησιμοποιείται για την ασφαλή παραγωγή όγκου στην περιοχή του ώμου. Πλέον, δίνει και σχήμα”, με τη χρήση σιλικόνης “που βγαίνει σε δυο τύπους”.

θώρακας

Το δεύτερο ‘δείγμα’ είναι από αύξηση θωρακικό μυ “που δίνει στον άνδρα τον ορισμό που πάντα επιθυμούσε, στην περιοχή του στήθους. Η τεχνική χρησιμοποιείτο έπειτα από επεμβάσεις για καρκίνο. Πλέον, υπάρχουν εμφυτεύματα που επιτρέπουν το σμίλευμα της περιοχής στις αναλογίες που επιθυμεί ο καθένας”.

τρικέφαλοι

Το τρίτο παράδειγμα αφορά την περιοχή του χεριού που εκτός και αν είσαι γυμναστής -ή γυμνάζεσαι non stop από τα παιδικά σου χρόνια έως την τρέχουσα ηλικία- κρέμεται. Ναι, στο μπράτσο. Τα επιθέματα τρικέφαλου χρησιμοποιούνταν για την αποκατάσταση της περιοχής, έπειτα από ατύχημα ή καρκίνο. “Πλέον προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός, τοποθετούνται κάτω από τη ‘γραμμή’ του τρικέφαλου μυ και όχι μόνο τη ‘γεμίζει’, αλλά δίνει και σχήμα”.

κοιλιακοί

Για το τέλος, άφησα την περιοχή -όνειρο- όσων έχουν περάσει έστω έξω από γυμναστήριο: τους κοιλιακούς. Που γενικά, έχε υπ’ όψιν σου ότι στηρίζουν όλο το πάνω μέρος του σώματος. Αν έχεις πρόβλημα στη μέση, η λύση είναι να ‘σφίξεις’ τους κοιλιακούς σου για να σωθείς. Αν τώρα, σου αρκεί να φαίνεται πως έχεις six packs -αλλά να μην έχεις- σε 90 επτά το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, με πλαστικό χειρουργό της Νέας Υόρκης να εξηγεί πως η επέμβαση για την τοποθέτηση επιθεμάτων κοιλιακών κρατά συνήθως από 1 έως 2 ώρες. Όπως και ότι δεν περνάς πολύ καλά για τις δυο επόμενες εβδομάδες. Αλλά η τέχνη απαιτεί θυσίες.

Οι ειδικοί τονίζουν πως τα επιθέματα μυών δεν είναι για όλους. Χρησιμοποιούνται, ώστε να βελτιώσουν μια κατάσταση. Όχι να τη δημιουργήσουν εκ του μηδενός. Ιδανικά είναι τα αποτελέσματα σε ανθρώπους που γυμνάζονται μεν, αλλά δεν έχουν απολαύσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.