ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υπάρχει τρόπος να εξελίξεις τη ζωή σου χωρίς να προδώσεις το παρελθόν

Το να αλλάζεις τις συνήθειες και τις αξίες της προηγούμενης γενιάς δεν σημαίνει ότι δεν τις σέβεσαι κι αυτό βρίσκει εφαρμογή ακόμη και στο αυτοκίνητο που οδηγείς.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τις αξίες και τις παραδόσεις της πολύ ψηλά. Παρόλο, όμως, που η μία όψη της ελληνικής κοινωνίας χαρακτηρίζεται ενίοτε από κάποια διστακτικότητα απέναντι στις αλλαγές και την εξέλιξη, η άλλη όψη χαρακτηρίζεται από την υπέρβαση αυτής ακριβώς της διστακτικότητας. Σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς κατανοούμε ότι το να προχωράς και να προσαρμόζεσαι δεν σημαίνει ότι σβήνεις μονοκοντυλιά το παρελθόν, ούτε ότι δεν σέβεσαι την κληρονομιά που έχεις παραλάβει. Υπάρχει ο τρόπος να κρατήσουμε από το παρελθόν όλες τις παραδοσιακές αξίες, αλλά να εντάξουμε σε αυτές εργαλεία και μεθόδους εκσυγχρονισμένες, ώστε να μπορέσουμε να μιλήσουμε για πρόοδο και ανάπτυξη είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επαγγελματικό.

Ξέρω, αυτά που λέω μοιάζουν τρομερά θεωρητικά, θυμίζουν έκθεση σχολείου και το μόνο που λείπει είναι να γράψω πως όλα είναι θέμα παιδείας. Για να φανεί λοιπόν λίγο πιο πειστικό το επιχείρημά μου, θα μιλήσω με παραδείγματα. Θα πιάσω ένα από αυτά που θεωρώ πως έχει γίνει βίωμα σε κάθε (ελληνική) οικογένεια. Μιλάω για τον θεσμό του οικογενειακού αυτοκίνητου, το κλασικό αμάξι που οδηγούσε συνήθως ο μπαμπάς μας για χρόνια και το είχαμε συνδέσει με όλα τα βιώματα της παιδικής μας ηλικίας.

Τις διαδρομές μέχρι το σχολείο, την προπόνηση, τις εκδρομές, ακόμη και τα πρώτα μαθήματα οδήγησης που κάναμε. Όλα αυτά ήταν στο «δικό μας» αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο της οικογένειας, που αποκτήθηκε με κόπο και είχε έρθει για να μείνει, μέχρι να μην πηγαίνει άλλο ή να αποσυρθεί. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να έχεις δικό σου αυτοκίνητο. Τότε, το leasing ήταν άγνωστη λέξη, ή αφορούσε μόνο στελέχη εταιρειών. Τώρα το leasing έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας χάρη στην LeasePlan.

Όταν στο παρελθόν κάποιος είχε εταιρικό αυτοκίνητο, υποθέταμε πως κατά πάσα πιθανότητα είναι υψηλόμισθος, πως κατέχει καλή θέση και του παρέχεται ένα αυτοκίνητο σαν πολυτέλεια. Για τους ιδιώτες, το leasing δεν υπήρχε καν σαν σκέψη.

 

Πλέον, ήρθε η ώρα αυτό το στερεότυπο να ξεχαστεί ή μάλλον να ξεπεραστεί και να προσαρμοστεί. Μπορείς να έχεις το «δικό σου» αυτοκίνητο και να το οδηγείς μέσω leasing, χωρίς να θεωρείται υπέρβαση. Αντίθετα, κάθε 4 χρόνια μπορείς να αλλάζεις αυτοκίνητο, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα υπηρεσίες ασφάλισης και συντήρησης, με σταθερό μίσθωμα. Ένα «δικό σου» αυτοκίνητο, που δεν θα χρειάζεται να παλιώνει ή να χαλάει για να το αλλάξεις. Μια λύση που θα έκανε χαρούμενους και τους πατεράδες μας, που είχαν συνδυάσει τη σκληρή δουλειά με την απόκτηση του δικού τους μέσου.

Αν ακόμη δεν έχεις πειστεί, μπορείς να κάνεις μια βόλτα στη σελίδα της LeasePlan και να βρεις το Special Deal που σε συμφέρει για το αυτοκίνητο που επιθυμείς. Μην μένεις στο παρελθόν, εξέλιξε τους κανόνες επιλέγοντας leasing και το παρελθόν θα δέσει με το μέλλον σου υπέροχα.