ANT1
BUZZ

«Ήξεραν ότι παρενοχλούσε»: Η ανάρτηση πρώην εργαζόμενης του Ράδιο Αρβύλα για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο

Όπως αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, στο μακροσκελές κείμενο που ανέβασε στο Facebook, είχε πέσει και η ίδια θύμα συχνής και στενής παρενόχλησης από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο την περίοδο που εργαζόταν στη σατιρική τηλεοπτική εκπομπή.

Ήταν να μην γίνει η αρχή. Να υπάρξει μία γυναίκα που δεν θα φοβηθεί, γιατί δεν αντέχει άλλο να σωπαίνει και θα βρει το σθένος να μιλήσει δημόσια για την κακοποίηση που δέχτηκε στο παρελθόν. Το είδαμε να συμβαίνει με το ελληνικό #metοο στον αθλητισμό και στο θέατρο. Το βλέπουμε να συμβαίνει και τώρα με τη σαδιστική περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

Μετά την υπόθεση της δημοσιοποίησης πορνογραφικού υλικού που είδε το φως της δημοσιότητας από πρώην σύντροφό του, οι καταγγελίες σε βάρος του πρώην -πλέον- μέλους της τηλεοπτικής παρέας των Ράδιο Αρβύλα όλο και πληθαίνουν. Η τελευταία αφορά μία γυναίκα, που είχε εργαστεί στη σατιρική εκπομπή και είχε πέσει θύμα συχνής και στενής παρενόχλησης από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Ωστόσο, η καταγγελία της δεν έμεινε εκεί. 

Η ίδια επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί για το αν γνώριζαν ή δεν γνώριζαν τελικά οι άμεσοι συνεργάτες του και ο ευρύτερος κύκλος συντελεστών του Ράδιο Αρβύλα την παραβατική συμπεριφορά του. 

Όπως εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση που έκανε στο προφίλ της στο Facebook, «ήξεραν ότι ο εν λόγω τύπος είναι ένας γλοιώδης παρενοχλητής. Ήξεραν ότι την πέφτει σε ό,τι κινείται, προχωρώντας άμεσα και σε κινήσεις – χοντράδες αν τυχόν η εκάστοτε κοπέλα προσπαθούσε να αρνηθεί με ευγενικό τρόπο. Ήξεραν όλοι ότι παρενοχλούσε τα κορίτσια στο γραφείο, στο στούντιο, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν. Φαίνεται βέβαια και στην ίδια την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια πως είναι αποδεκτό από τους υπόλοιπους το γλοιώδες πέσιμό του σε συνεργάτιδες και καλεσμένες μουσικούς».

Κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε on air ο Αντώνης Κανάκης στην τελευταία εκπομπή του Ράδιο Αρβύλα την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου για το 2021 -η αυλαία έπεσε πρόωρα λόγω των αποκαλύψεων, κανονικά θα σταματήσουν την Παρασκευή 17 του μήνα- κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για τις άρρωστες ορέξεις του εδώ και πάνω μία δεκαετία συναδέλφου τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης της πρώην εργαζόμενης του Ράδιο Αρβύλα στο Facebook

«Σαν πρώην εργαζόμενη στο Ράδιο Αρβύλα θα τα πω, γιατί σαν γυναίκα τα έχω πει πολλάκις και τα είπαν κι άλλοι καλύτερα από ‘μένα.

Το θέμα της δημοσίευσης πορνογραφικού υλικού εν αγνοία των συμμετεχόντων έχει προφανώς πολλές διαστάσεις, κοινωνικές, ψυχολογικές, νομικές. Θέλω εδώ να αναφερθώ σε μία μόνο, αυτή που αφορά την ανοχή των άλλων.

Ας δεχτούμε ότι οι υπόλοιποι τρεις του πάνελ δεν ήξεραν ότι ο τέταρτος ανεβάζει στο ίντερνετ προσωπικές στιγμές άλλων ανθρώπων εν αγνοία τους. Μιας και είναι αδύνατο να ξέρουμε αν ισχύει στ’ αλήθεια ή όχι, ας δεχτούμε ότι δεν το ήξεραν. Θέλω όμως, σαν άνθρωπος που συνεργάστηκα μαζί τους, να πω τι ήξεραν.

Ήξεραν ότι ο εν λόγω τύπος είναι ένας γλοιώδης παρενοχλητής. Ήξεραν ότι την πέφτει σε ό,τι κινείται, προχωρώντας άμεσα και σε κινήσεις – χοντράδες αν τυχόν η εκάστοτε κοπέλα προσπαθούσε να αρνηθεί με ευγενικό τρόπο. Γιατί δεν έφτανε να δείξεις ευγενικά ότι δεν ενδιαφέρεσαι, καθώς κάθε ευγένεια την έπαιρνε ως αφορμή για περισσότερο μπάσιμο.

Ήξεραν όλοι ότι παρενοχλούσε τα κορίτσια στο γραφείο, στο στούντιο, όπου στεκόταν κι όπου βρισκόταν. Φαίνεται βέβαια και στην ίδια την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια πως είναι αποδεκτό από τους υπόλοιπους το γλοιώδες πέσιμό του σε συνεργάτιδες και καλεσμένες μουσικούς.

Έχω πολλά παραδείγματα να δώσω και από τη συμπεριφορά του προς εμένα. Όπως ότι με προσκάλεσε μέσα στο στούντιο την ώρα της ραδιοφωνικής του εκπομπής και ενώ βρισκόμουν στο χώρο για θέματα της τηλεοπτικής, για να μου δείξει πώς γίνεται η εκπομπή και να μου την πέσει εντός και εκτός αέρα. Όπως ότι μου έφερε λουλούδια “από τον κήπο της μητέρας του”, στα καλά καθούμενα και μπροστά στους συναδέλφους μου στη συντακτική ομάδα της Αρβύλας.

Για το πόσο ντράπηκα φυσικά, ούτε λόγος. Όταν παραιτήθηκα από την Αρβύλα με πλησίασε για να μου τάξει άλλη δουλειά και όταν δέχτηκα να συναντηθούμε να το συζητήσουμε μου είπε έξω από τα δόντια ότι θα χρειαστεί πρώτα “να περάσω από το σπίτι του για να μου δείξει τη συλλογή με τα CD του”.

Και όταν έφυγα αηδιασμένη από εκείνη τη συνάντηση φυσικά δεν πτοήθηκε, καθώς μου έστελνε μηνύματα, στα οποία ποτέ δεν ανταποκρινόμουν, για ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ. SMS και Viber, πρωί ή βράδυ, χωρίς ποτέ να ανταποκρίνομαι, δεν είχε καμία σημασία για τον “Σκύλο”.

Το τελευταίο μήνυμα μου το έστειλε πριν 4 περίπου χρόνια (8 χρόνια από την τελευταία φορά που τον είδα!!), για να με ενημερώσει, έτσι στο άσχετο, για τις επιδόσεις του στο στοματικό έρωτα. Ναι, καλά διαβάσατε.

Δεν ξέρω λοιπόν να σας πω αν ήξεραν για τις παράνομες πράξεις του, μπορώ όμως σίγουρα να σας πω ότι ήξεραν για τις “νόμιμες” και τις φανερές. Αυτές που στην καθημερινότητα γίνονται ανεκτές, εν μέσω αστείων, με βλέμματα που κάνουν πως δε βλέπουν και με σκέψεις τύπου “Έλα μωρέ, έτσι είναι ο Στάθης”. Με ανοχή, λοξές ματιές και σιωπηλή συγκάλυψη, έτσι συνέπλεαν με το γυμνοσάλιαγκα οι υπόλοιποι.

Αναγνωρίζω τις καλές τους προθέσεις εν γένει, αλλά το σύννεφο από το οποίο δείχνουν να έπεσαν, όχι.

Στην τελική γιατί όχι, έτσι κι αλλιώς με αυτόν τον τρόπο δε συμπλέει και η πλειονότητα των Ελλήνων που έχει στο περιβάλλον της έναν φίλο, έναν γνωστό, έναν ξάδερφο, έναν θείο ή ένα συνεργάτη που είναι ένας γλοιώδης πέφτουλας που παρενοχλεί γυναίκες;».