© Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi
BUZZ

Καλά πήγε αυτό: 10 tweets για τα projects της αστυνομίας που έσβησαν αθόρυβα

Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν έκλεισε χρόνο, ο πρωθυπουργός δεν ενέκρινε την πρόταση του Νότη Μηταράκη για την Έφιππη Αστυνομία, το Twitter ήταν εκεί για να σχολιάσει.

Ούτε ένα έτος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια, καθώς όπως φάνηκε από τη χθεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, το νεοϊδρυθέν τμήμα της ΕΛ.ΑΣ θα μετακινηθεί αλλού. Πιο συγκεκριμένα, οι 1.060 αστυνομικοί που θα αναλάμβαναν τη φύλαξη των ΑΕΙ (και για τους οποίους είχαν υπάρξει σοβαρές αντιδράσεις), θα ενσωματωθούν τελικά στους ειδικούς φρουρούς. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό το project.

Επειδή όμως οι φαεινές ιδέες δε σταματούν ποτέ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε την ίδρυση της Έφιππης Αστυνομίας με 6 άλογα και αναβάτες αστυνομικούς. Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης τα social media πήραν -όχι άδικα- φωτιά. Οι χρήστες έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει και είχαμε έναν καταιγισμό memes. 

Δυστυχώς, και όπως προκύπτει και από τα ρεπορτάζ, η πρόταση απορρίφθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ούτε αυτό πήγε πολύ καλά δηλαδή, και έτσι η ιδέα έσβησε αθόρυβα μέσα σε λίγες ώρες.

Το Twitter φυσικά λάτρεψε την αναμπουμπούλα που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Νότη Μηταράκη, καθώς και την αναδίπλωση της κυβέρνησης σχετικά την παρουσία αστυνομικών στα Πανεπιστήμια προλαβαίνοντας να παράξει περιεχόμενο μέχρι να έρθει η διάψευση.

Πλέον, μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι και με τη δικαστική αστυνομία και αν θα μακροημερεύσει. Ως τότε όμως, ας ρίξουμε μία ματιά στο τι έγραψαν οι χρήστες για όλα αυτά.