FITNESS

Καλοκαίρι στο σανίδι

Οχι δεν το ρίξαμε στην κουλτούρα και τις θεατρικές παραστάσεις. Μιλάμε για ήλιο, κύματα, αντηλιακό και γερές δόσεις αδρεναλίνης με ότι πιο περίεργο παίζει στο θαυμαστό κόμο των watersports.

Η έμπνευση προήλθε από αυτό το άρθρο. Και είπαμε να το συμπληρώσουμε με ότι χρειάζεται για να απολαύσεις τα κύματα. Δηλαδή σανίδια, πέδιλα, αετούς, κράνη και μπόλικη αδρεναλίνη.

Αλλά δε σταθήκαμε μόνο στα παραδοσιακά καλοκαιρινά αθλήματα τύπου Windsurf (με όλο το σεβασμό προς την τέχνη του ιστιοσανιδά). Κάθε άλλο, αυτά τα αφήσαμε απ’ έξω.

Βάλαμε κάτω ότι πιο hip παίζει στο χώρο των watersports, ακόμα και αν δεν έχει έρθει στην Ελλάδα, βρήκαμε εντυπωσιακό υλικό, πληροφορίες για το που θα ζήσεις την εμπειρία και βουαλά!

Wakeboard

Πολύ στα πάνω του τα τελευταία χρόνια και σχεδόν όλες οι σχολές που έκαναν water ski έχουν αναβαθμίσει τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα για να ανταποκριθούν. Όπως και στο θαλάσσιο σκι είσαι δεμένος σε ένα ταχύπλοο, μόνο που εδώ έχεις στα πόδια σου μια σανίδα. Τα δύσκολα έρχονται όταν αρχίσεις τα αεροπλανικά που μπορεί κιόλας να καταλήξουν με πολλά επιφωνήματα. Θαυμασμού ή πόνου. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί αρκετό καιρό μέχρι να φτάσεις εκεί.

Kitesurf

Υβρίδιο surf και wakeboard με παραπέντε, το Kitesurf είναι πλέον ο βασιλιάς των θαλάσσιων σπορ. Ένα κάτι σαν αλεξίπτωτο (αετός) σε τραβάει πάνω στην επιφάνεια του νερού. Εσύ κάνεις τα ακροβατικά σου πάνω στα κύματα ή όταν σε παίρνει προς τα πάνω. Η φράση “πετάω αετό” αποκτά νέο νόημα.

Barefoot

Ξέχνα τα πέδιλα και τις μπότες και θυμήσου να πεις στον μάστορα που οδηγά το ταχύπλοο να το σανιδώσει. Η εμπειρία σε Water ski είναι προφανώς ανεκτίμητη.

Paddleboard

Συνήθως δεν παίζει πολύ αδρεναλίνη εκτός αν βγεις στα ανοιχτά ή δεις από κάτω σου καρχαρία (μη γελάς, έχει συμβεί). To καλό, ωστόσο, είναι το Paddleboard προσφέρει πολύ καλή άσκηση για γενικότερο fitness. Γίνεται πάνω σε κανονική σανίδα surf με τη διαφορά ότι αντί για πανί στέκεσαι όρθιος και τραβάς κουπί. Το δύσκολο είναι ότι πρέπει να ισορροπείς συγχρόνως. Αν είσαι καλός μπορείς να κάνεις και κανονικό surf αρκεί να κρατάς το κουπί με το ένα χέρι.

Landboard

Παραλλαγή του Kitesurf που γίνεται στη στεριά με ειδικό πατίνι.  Ιδανικό για το χειμώνα ή όταν δεν έχει αέρα . Αλλά καλύτερα να ξέρεις Kitesurf γιατί η επαφή με το έδαφος πονάει περισσότερο.

Jetboard

Αυτό είναι το τελευταίο hype στο χώρο και πρόκειται για συνδυασμό surf με jet ski. Πρόκειται για σανίδα surf με μηχανή και έναν ιμάντα για να το κρατάς και να ισορροπείς. Ακόμα δεν το έχει φέρει κανείς στην Ελλάδα, αλλά ξέρεις… εδώ τα μαθαίνεις πρώτος.

Μαθήματα και σχολές

Θεσσαλονίκη

Active Sport School (Φιλικής Εταιρίας  3, 6977347038): Windsurf

Αττική

Shark Ski Club (Yabanaki Βάρκιζα, 6977458988): Waterski, Wakeboard, Barefoot, Wakesurf

Αίολος Windsurfing Club (25ης Μαρτίου 88, Ραφήνα, 22940 26326): Windsufr. Kitesurf, Scuba diving, Paddle Board)

Καράβι Σχινιάς (Ποσειδώνος 198, Μαραθώνας, 2294055950): Windsurf, Kitesurf

Kiteboarding Academy (Αθήνα, 2106856937): Kitesurf, Landboard, Snowkite

Κρήτη

CreteKite (Κ. Μάνου 18Α, Χανιά, 2821079742): Kitesurf, Landboard, Snowkite

Ζάκυνθος

St. Nicholas Watersports (Βασιλικός, 26950 35324): Water ski, Wakeboard

Ρόδος

Air Riders (Κρεμαστή, 2241024995): Kitesurf, Windsurf, Landboard