LIFE

Κάν’ το όπως ο Γιάνης

Βρίσκουμε δέκα καθημερινά προβλήματα και αναλύουμε πώς θα τα αντιμετωπίζαμε εμείς οι κοινοί θνητοί και πώς ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Τίποτα δεν είναι ίδιο στη ζωή του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τις 25 Γενάρη, όπως τίποτα δεν είναι το ίδιο και στην πολιτική ζωή της χώρας. Το “δεν συνεργαζόμαστε με την τρόικα” είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενες να ακούσεις από Έλληνα πολιτικό μετά από πέντε ζωές υποχωρήσεων στη συντροφιά του Πολ Τόμσεν.

Αλλά το άκουσες.

 

Το αν θα γίνεις μέλος του Team Adonis ή του Team Syriza σχετικά με το πόσο κακό ή καλό θα μας κάνουν τέτοια θάρρητα είναι δικό σου πρόβλημα. Ας μείνουμε στην ουσία. Η ουσία είναι ότι αντικειμενικά, ο ‘πάω-στο-Μαξίμου-με-τη-μηχανή-και-φοράω-αντικομφορμιστικά-πουκάμισα’ υπουργός πάει κόντρα.

Η στάση του ενέπνευσε και θα γίνει οδηγός για το μέλλον. Μπορεί να μη συζητάς με τρόικες, αλλά έχεις κι εσύ τα προβλήματά σου.

Πρόβλημα 1: Η κοπέλα σου είναι ερωτευμένη με άλλον

 

Τι θα έκανες εσύ: Θα κλαψούριζες, θα έλεγες “Μα εγώ έκανα τόσα για σένα” με τις μύξες να τρέχουν απ’ τη μύτη, μετά θα θύμωνες, δεν θα της μιλούσες τρεις μέρες και μετά πάλι κλαψούρισμα. Γενικώς, θα έκανες ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να σιγουρευτεί ότι θέλει τον άλλον.

Τι θα έκανε ο Γιάνης: Θα της τηλεφωνούσε και θα της ευχόταν κάθε ευτυχία με το νέο της φίλο. Στο τέλος θα της έλεγε επίσης χαμογελαστά ότι θα είναι δίπλα της για ό,τι χρειαστεί. Πριν καν κλείσουν το τηλέφωνο, το κορίτσι θα είχε χωρίσει τον άλλον με sms.

Πρόβλημα 2: Η ομάδα σου σφάζεται από τη διαιτησία και από το ποδοσφαιρικό κατεστημένο

 

Τι θα έκανες εσύ: Θα γκρίνιαζες λίγο στο Twitter και λίγο στο γραφείο και μετά θα έπνιγες τον πόνο σου στα σουβλάκια. Ή στις πίτσες που σου έφεραν λάθος.

Τι θα έκανε ο Γιάνης: Θα κανόνιζε στα γρήγορα μια εξαγγελία προς τον ελληνικό λαό, όπου θα κατονόμαζε όλους τους υπεύθυνους για τη σαπίλα. Έναν προς έναν, με ονόματα, διευθύνσεις και ντεσού που δεν ξέρουν τα πλήθη. Μετά μπορεί να τους έδινε και το χέρι για να σπάσει το (δικό του) ρεκόρ πιο άβολης χειραψίας για το 2015.

Πρόβλημα 3: Τρως πόρτα σε μαγαζί. Σε οποιοδήποτε μαγαζί για οποιοδήποτε λόγο

 

Τι θα έκανες εσύ: Αν ήσουν με κοπέλα, θα έκανες ότι δεν έφαγες πόρτα, αλλά ότι ξέρεις τα παιδιά και ότι για να μην σε αφήνουν να περάσεις, θα πρέπει όντως να είναι υπεράριθμοι μέσα. Αν ήσουν με τους φίλους σου, θα έλεγες “Άντε με τους μ@&!#^ς. Πόρτα σε μένα ρε; ΣΕ ΜΕΝΑ;”.

Τι θα έκανε ο Γιάνης: Θα άνοιγε την πόρτα και θα περνούσε. Στον πρώτο πορτιέρη που θα τον σταμάταγε, θα έβαζε ένα εικοσάρικο στην κωλότσεπη και θα του χτυπούσε μαλακά το μαγουλάκι.

Πρόβλημα 4: Είσαι στην ουρά της ΔΕΗ και θα είσαι για τουλάχιστον 50 λεπτά ακόμη

 

Τι θα έκανες εσύ: Θα έφευγες και θα πήγαινες την άλλη μέρα, όπου πάλι θα περίμενες τουλάχιστον πενήντα λεπτά. Ε, κάποια μέρα θα έκανες την καρδιά σου πέτρα και θα έμενες να πληρώσεις.

Τι θα έκανε ο Γιάνης: Θα έδινε μια συνέντευξη σε ξένο δίκτυο για να μην την έχει για μετά.

Πρόβλημα 5: Ο μπροστινός σου στο σινεμά δεν έχει βάλει γλώσσα μέσα του

 

Τι θα έκανες εσύ: Στην καλύτερη θα έριχνες ένα δυνατό ‘σσσσσσσσσσστ’ προς το μέρος του. Στη χειρότερη, θα περίμενες παθητικά να σκάσει.

Τι θα έκανε ο Γιάνης: Θα τον πυροβολούσε με αυτό το τρυπάνι.

Πρόβλημα 6: Έγινε λάθος στην  παραγγελία σου και ήρθαν οι μισές πίτσες απ’ αυτές που είχες παραγγείλει

 

Τι θα έκανες εσύ: Θα τηλεφωνούσες και θα έκανες το παράπονό σου. Μετά από καμιά ώρα θα έρχονταν και οι υπόλοιπες, αλλά θα είχες χορτάσει με τις πρώτες.

Τι θα έκανε ο Γιάνης: Θα τηλεφωνούσε κατευθείαν στον οικονομικό διευθυντή του brand. Μετά από είκοσι λεπτά, θα έρχονταν οι υπόλοιπες πίτσες, τέσσερις κοκακόλες δώρο και τρία διαφορετικά Ben & Jerry’s. Εννοείται κερασμένα όλα.

Πρόβλημα 7: Δίνεις το τελευταίο μάθημα για πτυχίο. Πας αδιάβαστος και μεθυσμένος

 

Τι θα έκανες εσύ: Θα πήγαινες με την ευχή ότι οι επιτηρητές είναι φίλοι και γνωστοί. Θα έδινες λευκή κόλλα.

Τι θα έκανε ο Γιάνης: Θα άνοιγε το βιβλίο και δεν θα διαπραγματευόταν με τους επιτηρητές.

Πρόβλημα 8: Είσαι ο πιο μέτριος παίκτης που καταπιάστηκε ποτέ με το Grand Theft Auto

 

Τι θα έκανες εσύ: Θα έπαιζες μέχρι να καταλάβεις ότι δεν είσαι μέτριος, αλλά κακός.

Τι θα έκανε ο Γιάνης: Θα μιλούσε με τα παιδιά που φτιάχνουν το παιχνίδι και θα δημιουργούσαν ένα επίπεδο δυσκολίας με το όνομά του. Amateur, Standard, Expert, Gianis Varoufakis.

Πρόβλημα 9: Έφαγες επικό και αξεπέραστο spoiler για το Game of Thrones. Η ζωή σου δεν θα είναι ίδια μετά απ’ αυτό

Τι θα έκανες εσύ: Θα έβριζες, θα καταριόσουν, θα κοπανιόσουν, θα ούρλιαζες τα ξημερώματα στα άδεια στενοσόκακα.

Τι θα έκανε ο Γιάνης: Θα έπαιρνε τον φίλο του τον George R.R. και θα του έκλεινε ραντεβού για διαπραγμάτευση σχετικά με την εξέλιξη των βιβλίων. Ο George R.R. θα του έδινε τα συγχαρητήριά του για τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα ερχόταν undercover στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας.

Πρόβλημα 10: Σε κουτσούλησε ένα περιστέρι στην Καρύτση, δέκα λεπτά πριν μια σημαντική συνέντευξη

 

Τι θα έκανες εσύ: Θα έτρεχες στην τουαλέτα και θα έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες με το λεκέ.

Τι θα έκανε ο Γιάνης: Το ίδιο. Ο Βαρουφάκης είναι, όχι ο Mr. Proper.