Shutterstock
SEX

Κάποιοι ψάχνουν τον έρωτα ακόμα και στο Tik Tok

Η ανθρωπότητα για ακόμη μια φορά ξεπέρασε τον εαυτό της. Και κατάφερε να μετατρέψει ένα ακόμη μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε dating app.

Είναι πολύ περίεργες οι εποχές που ζούμε. Το έχουμε ξαναπεί και από ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε να το λέμε. Για το θέμα που θα συζητήσουμε σήμερα, δεν φταίει βέβαια μόνο ο κορονοϊός και η καραντίνα. Το να μετατραπεί ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε dating app, άλλωστε από μεγάλη μερίδα ανθρώπων, θα μπορούσε να γίνει σε οποιαδήποτε στιγμή.

Απλά τώρα μιλάμε για το Tik Tok, το νούμερο ένα app των (δύσκολων) ημερών που διανύουμε. Μία από τις πιο πολυκατεβασμένες εφαρμογές για το 2019 και η οποία λογικά θα βρεθεί στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τη φετινή χρονιά.

Δεν είναι τυχαίο το ότι το βλέπεις και το ακούς συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Όλο και περισσότεροι χρήστες αποφασίζουν να κατεβάσουν το Tik Tok τώρα που μένουν σπίτι, λόγω της καραντίνας και να ξεκινήσουν τη δημιουργία δικών τους videos.

Μόνο που αρκετά από αυτά τα videos αποτελούν thirst traps. Σε επόμενο κείμενο θα ασχοληθούμε εκτενώς με αυτές τις ‘διψασμένες παγίδες’, αλλά ας πούμε για την ώρα πως πρόκειται για αυτά τα video που δείχνουν μια όμορφη γυναίκα ή έναν γυμνασμένο άνδρα να χορεύουν, να μιλάνε, να ποζάρουν, να κάνουν οτιδήποτε.

Αυτό, λοιπόν, αποτελεί την καλύτερη ‘παγίδα’ για να απαντήσει κάποιος χρήστης σε αυτό το video και να προσπαθήσει να φλερτάρει με προσωπικό μήνυμα. Κάτι που φυσικά σημαίνει πως με αυτό τον τρόπο ακόμα και το Tik Tok, αρχίζει να μετατρέπεται σε dating app, με κάποιους να αναζητούν τον έρωτα ακόμη κι εκεί. Όπως έγινε με το Messenger αρχικά, συνεχίστηκε στο Instagram και τώρα και στο Tik Tok. Και να φανταστεί κανείς πως μιλάμε για εφαρμογές που σχεδιάστηκαν για έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό.

Υπάρχει, όμως, και μια ακόμα πιο σκοτεινή πλευρά στο Tik Tok. Σύμφωνα με τον Andrew Selepak, καθηγητή που ασχολείται με τα social media στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, η μέση ηλικία των περισσότερων χρηστών του Tik Tok αυτή τη στιγμή είναι μεταξύ 13 και 17 ετών. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν αρκετοί χρήστες που ‘φλερτάρουν’ αρκετά ανήλικα άτομα, βλέποντας το περιεχόμενο που ανεβαίνει στο προφίλ τους. Και αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται πως εφόσον κάτι έχει ενδιαφέρον, πρέπει να βρούμε και την πορνό εκδοχή του. Σε αυτή την πολιτική στράφηκε η διάσημη ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου ‘Youporn’.

Τι έκανε; Βλέποντας την μεγάλη απήχηση που έχει το Tik Tok αυτό τον καιρό, αποφάσισε να δημιουργήσει την πορνό εκδοχή του. Ναι, ναι πολύ καλά διάβασες. Όχι μόνο υπάρχει, αλλά σαρώνει και στο διαδίκτυο.

Το SWYP, όπως ονομάζεται το δημιούργημα της Mindgeek, της εταιρεία κολοσσό πίσω από το ‘Youporn’, δεν είναι εφαρμογή, αλλά site, το οποίο μπορείς να το αποθηκεύσεις ως εικονίδιο στην οθόνη του κινητού σου.

Το interface του είναι πανομοιότυπο με το Tik Tok, έχει σχεδιαστεί για κινητά, ενώ οι χρήστες μπορούν να σκρολάρουν γρήγορα και να δουν πολλά μικρά videos πορνογραφικού περιεχομένου. Σύμφωνα με την εταιρεία, το SWYP δημιουργήθηκε ώστε οι χρήστες να έχουν όσο γίνεται λιγότερους αντιπερισπασμούς από διαφημίσεις ή οποιουδήποτε άλλου είδους περιεχόμενο και να εστιάσουν στα videos. Κάτι που ασφαλώς εν μέσω καραντίνας φαίνεται να αποδίδει εξαιρετικά.

Τι άλλο θα δούμε άραγε αυτούς τους καιρούς;