ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κάποιος έδωσε 13 εκατομμύρια για αυτές τις Alfa Romeo και τον καταλαβαίνουμε απόλυτα

Άγνωστε συλλέκτη, μην τις αφήσεις να σκουριάσουν σε κάποιο γκαράζ, σε εκλιπαρούμε.

Μπορεί αυτήν την περίοδο στον πλανήτη να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο στο θέμα “κορονοϊός”, αλλά έρχονται και κάτι άλλα καινούργια ρεκόρ που μας υπενθυμίζουν τι ομορφιά υπάρχει τριγύρω μας. Και τι ομορφιά μπορεί να κατασκευάσει και ο ίδιος ο άνθρωπος.

 

 

 

Ο οίκος δημοπρασιών ‘RM Sotheby’s’ ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ένα νέο ρεκόρ με την πιο πολύτιμη ενιαία παρτίδα μεταπολεμικών Alfa Romeo που πωλήθηκε ποτέ. Κατά τη διάρκεια της βραδινής δημοπρασίας σύγχρονης τέχνης του Sotheby, ένα τρίο πρωτότυπων αυτοκινήτων Alfa πωλήθηκε στην τιμή των 12.760.000 ευρώ, τρελό ποσό, εννοείται, αλλά μιλάμε για πραγματικές ομορφιές.

alfa romeo bat πληστειριασμός
alfa romeo bat πληστειριασμός

Τα εν λόγω αυτοκίνητα είναι τα Alfa Romeo Berlina Aerodinamica Tecnica, B.A.T. 5, 7 και 9d, τα οποίαπλέον είναι και μερικά από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα που έχει πουλήσει ποτέ η εταιρεία. Αξίζει να μου πούμε ότι η δημοπρασία μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση στο ίντερνετ και το link το στρίμαραν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι! Και η πώληση που έγινε, μέσω ίντερνετ ήταν και αυτή, με τον άνθρωπο της Sotheby, Oliver Barker, να δέχεται προσφορές από συλλέκτες από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, αυτά τα τρία απίστευτα μοντέλα δημιουργήθηκαν από τον Giuseppe ‘Nuccio’ Bertone και έκαναν το δημόσιο ντεμπούτο σε εκθέσεις αυτοκινήτων στο Τορίνο επί τρία συνεχόμενα έτη, το 1953, 1954 και 1955. Είναι ενδιαφέρον, ότι ποτέ δεν παρουσιάστηκαν και τα τρία μαζί, ταυτόχρονα, αλλά τώρα κατευθύνονται στο νέο τους ιδιοκτήτης ως ενωμένο τρίο.

Καλοτάξιδα (αν και, εντάξει, σε γκαράζ θα κατασκηνώσουν, ας μην κοροϊδευόμαστε).