ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κάθε ελληνικό σπίτι και μια GoPro

Το Oneman και η Drakos Digital προσφέρουν σε έναν υπερτυχερό, μία GoProHERO4 Session. Αναλύουμε πώς αυτή η χρονιά τη θέλει τη GoPro της.

Μία από τις κλασικότερες οικογενειακές στιγμές στις γιορτές είναι να βλέπεις παλιά βίντεο. Εκείνα τα ξεθωριασμένα από τη δεκαετία του 80 ή τα πρώτα χρόνια των 90s. Με την ανάλυση που στις σύγχρονες τηλεοράσεις μοιάζει τουλάχιστον αστεία. Αυτά τα βίντεο κουβαλούν μια νοσταλγία, κουβαλούν κάτι συναισθηματικό. Αλλά δίκαια ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τις κάμερες που τα παρήγαγαν.

Εν έτει 2016, με τον καθέναν από εμάς χάρη στην εξέλιξη των κινητών κυρίως, να εκτελεί χρέη οπερατέρ στην παρέα του ή στις διαπροσωπικές του στιγμές, υπάρχει ένα μικρό πολυεργαλείο’ το οποίο ξεχωρίζει εκείνους που θα κάτσουν απλά στο χείλος του γκρεμού να απολαύσουν τη θέα με εκείνους που θα πάρουν φόρα, θα πηδήξουν στο γκρεμό με το αλεξίπτωτό τους και την επόμενη μέρα θα έχουν να δείχνουν το βίντεο της πτώσης τους χάρη στη GoPro που είχαν attached στο κράνος τους.

Η GoPro έχει συνδεθεί με την περιπέτεια. Με τα extreme sports και κάθε ας την πούμε επικίνδυνη κατάσταση στην οποία θες να τραβήξεις ένα βίντεο. Κι αυτό απολύτως φυσιολογικά γιατί η GoPro είναι εκείνος ο ‘διάολος’ που δεν θα πάθει τίποτα στις κακουχίες, δεν θα μασήσει στα δύσκολα, δεν θα σε πουλήσει αν πέσει στο νερό ή στο χώμα. Η GoPro γεννήθηκε για extreme καταστάσεις. Αλλά όπως θα αναλύσουμε και παρακάτω, η GoPro αποτελεί ένα ακόμα πιο χρήσιμο και ωραίο εργαλείο για τις απλές καθημερινές – καθόλου extreme – στιγμές.

Αλλά πρώτα, ας ανακοινώσουμε ότι ένας από εσάς θα κερδίσει χάρη στην Drakos Digital. τον επίσημο διανομέα καμερών GoPro σε Ελλάδα και Κύπρο, μία GoProHERO4 Session.

 

Γιατί ωραία τα extreme. Και όλοι όσοι θέλουν να βγάλουν τα εγχειρήματά τους σε βίντεο έχουν βρει ξεκάθαρα τον απόλυτο σύμμαχο, στην φανταστική γκάμα της GoProHERO4. Εμείς σήμερα εστιάζουμε στην Session. Στην ελαφρύτερη και μικρότερη GoPro της σειράς. Εκείνη που θα χρησιμοποιήσεις σε κάθε μικρή στιγμή της καθημερινότητάς σου. Από το τρέξιμο που θα βγεις το πρωί, στο μήνυμα που θες να βγάλεις για να στείλεις στους αγαπημένους σου, στη βόλτα με τον σκύλο σου, στο πείραμα που θα κάνεις με τους συναδέλφους σου, στο χαζό βίντεο που θα τραβήξεις με τους κολλητούς σου.

Αλλά αν θες να το σοβαρέψουμε και λίγο, η GoPro έχει γίνει το μεγαλύτερο εργαλείο εκείνων που χρειάζονται βίντεο για τη δουλειά τους. Που θέλουν να αποτυπώνουν στιγμές και καταστάσεις για να προωθήσουν την επιχείρησή τους, την ευρηματικότητά τους, τη δουλειά τους. Η GoPro είναι εργαλείο όχι μόνο των ερασιτεχνών αυτής της ζωής αλλά ακόμα σημαντικότερα των επαγγελματιών οι οποίοι χρειάζονται μία κάμερα φοβερών αντοχών αλλά κυρίως δυνατοτήτων για να χρησιμοποιήσουν στις παραγωγές τους. Όσες βίντεο παραγωγές κι αν έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στο Oneman, μία GoPro ήταν πάντα εκεί σε ρόλο πρωταγωνιστή ή δευτεραγωνιστή για τις ανάγκες της παραγωγής.

 

Το γιατί είναι τόσο ικανή μία GoProHERO4 Session, θα το δούμε και θα το αντιληφθείς αμέσως τώρα. Για να δεις και την αλματώδη πορεία στις δυνατότητες της οικογένειας των GoPro. Η HERO4 Session συνδυάζει όλη τη δύναμη της GoPro σε μια μικρότερη, ελαφρύτερη και ακόμα πιο βολική κάμερα. Είναι στιβαρή, έχει αδιάβροχο εξοπλισμό που εξαλείφει την ανάγκη για ένα ξεχωριστό περίβλημα (μικρότερο κόστος για εσένα), ενώ ένα μόνο κουμπί ενεργοποιεί την κάμερα και αρχίζει να γράφει αυτόματα (όλη η άνεση στο πιάτο σου). με βίντεο 1080p60 και 8MP φωτογραφίες, η HERO4 Session παρέχει την επαγγελματική ποιότητα εικόνας που έχει κάνει την GoPro διάσημη.

Το βάρος της είναι μόλις 74 γραμμάρια. Η δυνατότητα εγγραφής φτάνει μέχρι και τα 1440p30. Ενώ τα 10 frames per second burst που τραβά σε ανάλυση 8MP θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα παρέα με τα Time Lapse από 0,5 έως 60 δευτερόλεπτα. Υπάρχει ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth για τον έλεγχο της κάμερας από απόσταση αλλά και για να μοιράζεσαι τις στιγμές που αποτυπώνεις. Υποστηρίζει κάρτες μνήμης Class 10 ή UHS-I microSD μέχρι 64GB, ενώ η ενσωματωμένη μπαταρία προσφέρει ως και 2 ώρες εγγραφής. Κι όσον αφορά τον ήχο, προσφέρει δυναμική μετατροπή μικροφώνων για μειωμένο θόρυβο ανέμου και ενισχυμένο ήχο σε υψηλή ταχύτητα ή όταν φυσάει.

 

Η GoPro είναι ένα φανταστικό παιχνίδι και εργαλείο για εσένα που έχεις την όρεξη να δημιουργήσεις. Να παίξεις με τις δυνατότητές της, να ανακαλύψεις τα GoPro App και GoPro Studio για να γίνεις μόνος σου ο μοντέρ των προσωπικών σου στιγμών.

Η Drakos Digital φέρνει τη μαγεία της GoPro πιο κοντά στον καθέναν από εμάς.