ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Κι όμως, μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα έχοντας αναμμένο το κλιματιστικό σου

Ναι, σωστά διάβασες. Πλέον, τα κλιματιστικά δεν είναι συνώνυμα του φουσκωμένου λογαριασμού ρεύματος. Μπορεί και το αντίθετο.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, όλοι παραπονιόμασταν πως το καλοκαίρι μας έχει ξεχάσει και δε θα έρθει μάλλον ποτέ. Ο ήλιος έβγαινε λίγο το πρωί, οι βροχές δεν έλεγαν να σταματήσουν και η θερμοκρασία είχε κολλήσει εκεί γύρω στους 22-23 βαθμούς, σαν να το έκανε επίτηδες για να μην ξέρουμε τι να φορέσουμε κάθε πρωί που φεύγαμε από το σπίτι. Το καλοκαίρι ήρθε τελικά και τώρα παραπονιόμαστε ότι έχει πολλή ζέστη και ανυπομονούμε να μπούμε σε έναν κλιματιζόμενο χώρο για να μπορέσουμε επιτέλους να δροσιστούμε.

Η ζέστη όμως, επειδή δεν κάνει διακρίσεις, δε μένει μόνο στους δρόμους, μας ακολουθεί και μέσα στα σπίτια μας, κάτι που στην Ελλάδα το ξέρουμε πολύ καλά, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες ο υδράργυρος συχνά αγγίζει μέχρι και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ένα κλιματιστικό λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό για κάθε σπίτι και όχι απαραίτητα μόνο για το καλοκαίρι.

Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους, για τους οποίους θα πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά το κλιματιστικό που θα αγοράσουμε και να μην είναι μια απόφαση της στιγμής. Τα κλιματιστικά Inventor  -που συμμετέχουν στα προγράμματα Εξοικονομώ 2021 και Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή, των οποίων αν κάνεις χρήση, μπορεί να τα αποκτήσεις σε ακόμα πιο συμφέρουσα τιμή- έχουν αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια πως είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα νοικοκυριό, καθώς όχι μόνο φτιάχνουν την ιδανική ατμοσφαίρα σε ένα σπίτι, αλλά χάρη στην προηγμένη τεχνολογία τους και τα μοναδικά τους χαρακτηριστικά, βοηθούν και στο να εξοικονομήσεις χρήματα, ακόμα κι αν κάνεις συνεχόμενη χρήση.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά.

Συνήθως ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά που κοιτάμε όταν θέλουμε να προχωρήσουμε στην αγορά ενός κλιματιστικού, είναι η ενεργειακή του κλάση. Υπάρχει όμως μια μικρή παγίδα, καθώς μπορεί μεν ένα κλιματιστικό να είναι ενεργειακής κλάσης Α+++ στη θέρμανση, αυτό δε σημαίνει όμως πως θα ισχύει το ίδιο και στην ψύξη.  Και ειδικά αν θες να χρησιμοποιείς το κλιματιστικό χειμώνα-καλοκαίρι, δεν μπορείς να διακινδυνεύεις να βλέπεις τον λογαριασμό του ρεύματος φουσκωμένο. Κάτι τέτοιο όμως, δύσκολα θα συμβεί με τα κλιματιστικά Inventor, καθώς εγγυώνται άριστη λειτουργία με το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Επιπλέον, όλα τα κλιματιστικά συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν τα μοντέλα Leon και Legend που είναι ενεργειακής κλάσης Α+++ τόσο στην ψύξη, όσο και στη θέρμανση, ακόμα και στα 24.000 btu. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιείς το κλιματιστικό σου, αφήνοντας το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Και επειδή η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ σημαντική, η σειρά Legend διαθέτει αισθητήρα Eco Senso που μπορεί και αντιλαμβάνεται την παρουσία στον χώρο και ξέρει αν θα χρειαστεί να ελαττώσει τη λειτουργία του αν δεν ανιχνεύσει κίνηση για 30 λεπτά, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια. Από την άλλη αν αποφασίσεις να επενδύσεις σε ένα κλιματιστικό Neo που διαθέτει την υπηρεσία Hotel Menu, θα έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις εσύ τη θερμοκρασία σε συγκεκριμένα όρια και να εξοικονομήσεις έως και το 70% του κόστους λειτουργίας.

Κι επειδή ζούμε σε μια ασύρματη εποχή, που θέλουμε να μπορούμε όλα τα κάνουμε από το κινητό μας, για να γίνεται η ζωή μας λίγο πιο εύκολη, τα κλιματιστικά Inventor έχουν φροντίσει και γι’ αυτό, καθώς διαθέτουν λειτουργία Wi-Fi. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις στο smartphone σου την εφαρμογή Inventor Control και μέσω αυτής θα μπορείς να χειρίζεσαι το κλιματιστικό σου, ακόμα κι αν δεν είσαι σπίτι. Άλλωστε, τι καλύτερο από το να βγαίνεις από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να ξέρεις ότι μπαίνοντας στο σαλόνι σου σε περιμένει η δροσιά;

Οι έξυπνες λειτουργίες των κλιματιστικών Inventor όμως δε σταματούν εδώ. Μέσω της ίδιας εφαρμογής μπορείς να ορίσεις και διάφορα σενάρια, χρησιμοποιώντας ακόμη και τη Siri αν θέλεις. Για παράδειγμα, μπορεί να ρυθμίσεις ότι αν η εξωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 35⁰C, θα ενεργοποιηθεί το κλιματιστικό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και με συγκεκριμένες λειτουργίες. Μπορείς επίσης να ορίσεις και συγκεκριμένες φράσεις που η Siri θα αναγνωρίζει και μόλις τις λες το κλιματιστικό σου θα κάνει αυτό που θέλεις.

Φυσικά, τα κλιματιστικά Inventor έχουν ακόμα πολλές τεχνολογικά προηγμένες εκπλήξεις που περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Είτε ανάβεις το κλιματιστικό σου τον χειμώνα, είτε το καλοκαίρι, είτε και όλη τη χρονιά. Μπορείς να επωφεληθείς από τη λειτουργία Follow Me, που προσφέρει την ιδανική ζεστασιά εκεί που τη θέλεις χάρη στον έξυπνο αισθητήρα που υπάρχει στο τηλεχειριστήριο και ενεργοποιώντας τη λειτουργία, η ζέστη το ακολουθεί παντού. Επιπλέον, η λειτουργία Breeze Away φροντίζει ώστε ο αέρας να μην κατευθύνεται άμεσα πάνω σου, ενώ με τον Αισθητήρα Κίνησης, ρυθμίζεις την κατεύθυνση του αέρα προς τα εσένα ή αντίθετα από εσένα. Παράλληλα, αντιλαμβάνεται και την παρουσία σου στον χώρο προσαρμόζοντας τη λειτουργία του για να εξοικονομεί ενέργεια. Επιπλέον, με τη 4D Ροή Αέρα επιτυγχάνεται ομοιόμορφη κατανομή αέρα ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, όπως είναι οι γωνίες ή ακόμα και κάτω από τις σκάλες.

Και επειδή σε ένα σπίτι δεν είναι μόνο η θερμοκρασία αυτό που μας απασχολεί, η τεχνολογία  Ultraviolet Τύπου C φροντίζει να καθαρίζει τον αέρα από μικρόβια, σκόνη, γύρη, καπνό, οσμές, ενώ ο Ιονιστής εξαφανίζει μικρόβια, σκόνη, γύρη, καπνό, οσμές προσφέροντας καθαρή ατμόσφαιρα και αίσθηση φρεσκάδας. Από την άλλη το Φίλτρο Αποστείρωσης HEPA απομακρύνει και τα πιο μικρά αιωρούμενα σωματίδια, δημιουργώντας έτσι ένα υγιεινό περιβάλλον και παράλληλα προλαμβάνει αλλεργίες και ασθένειες.

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας και τα κλιματιστικά Inventor είναι ο ιδανικός σύμμαχος χειμώνα-καλοκαίρι. Ένα από τα μεγάλα τους πλεονεκτήματα είναι πως όλα τα κλιματιστικά συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση. Αν λοιπόν, είσαι σε αναζήτηση νέου κλιματιστικού, τώρα ξέρεις που να απευθυνθείς.