Getty Images
ΚΑΡΙΕΡΑ

Κι όμως το να έχεις μία dreamjob δεν είναι ουτοπία

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο βγαλμένο από διαφήμιση, όμως η συνθήκη της τέλειας δουλειάς μπορεί να υπάρξει και στην πραγματικότητα.

Κάνε μια δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου, λέει το ρητό, όμως ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο και να αγαπάς αυτό που κάνεις, όσο και να μην το αντιμετωπίζεις σαν αγγαρεία, δεν γίνεται να μην σου προκαλεί μία κούραση, ψυχική τε και σωματική, η καθημερινή σου εργασία.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αυτό που σε απλά ελληνικά ονομάζουμε dreamjob. Όπου dreamjob, δεν εννοούμε απαραίτητα το να εξασκείς τη δουλειά των -παιδικών συνήθως- ονείρων σου, αλλά το να εργάζεσαι σε ένα ονειρεμένο, ειδυλλιακό περιβάλλον που δεν σε κάνει να κοιτάς τους δείκτες του ρολογιού μέχρι την ώρα που θα έρθει το σχόλασμα.

«Μα υπάρχουν τέτοια περιβάλλοντα στην Ελλάδα;» σε ακούω ήδη να αναρωτιέσαι και για να είμαστε και αντικειμενικοί, δεν σε αδικώ. Κι όμως, η PwC Greece αποτελεί έναν πολύ ελκυστικό προορισμό που είναι ανοιχτός σε ταλαντούχα νέα άτομα που θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας. Για αρχή, υιοθέτησε την εξ αποστάσεως εργασία πολύ πριν αυτή καταστεί απαραίτητη λόγω του κορονοϊού.

Η Wherever Works,  προέτρεπε τους ανθρώπους της εταιρείας να επιλέγουν οι ίδιοι τον χώρο από τον οποίο επιθυμούσαν να εργαστούν, μία φορά την εβδομάδα. Οι συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας έδρασαν καταλυτικά στην εξέλιξη αυτή. Όλοι στην PwC κλήθηκαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μεταφέρουν όλες τις λειτουργίες
online, δουλεύοντας από την ασφάλεια του σπιτιού τους. H προηγμένη τεχνολογική υποδομή, η ευελιξία των ομάδων, αλλά και η εμπιστοσύνη, έδειξαν πως η εργασία εξ αποστάσεως δεν είναι το αποτέλεσμα μιας έκτακτης ανάγκης αλλά η καινούργια πραγματικότητα. Έτσι, τον περασμένο Μάιο, η PwC οδηγήθηκε στην υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου μοντέλου flexible working σύμφωνα με το οποίο ο εργαζόμενος έχει στην απόλυτη ευχέρειά του τον χώρο από τον οποίο θα δουλέψει.

dream job Getty Images

Η PwC παγκοσμίως επενδύει 3 δισ. για την ανάπτυξη των εργαζομένων της σε ψηφιακές και ανθρώπινες δεξιότητες του μέλλοντος. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, τρέχει ένα σύγχρονο και διαρκώς εξελισσόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης το οποίο συνεχίστηκε απρόσκοπτα ψηφιακά με σκοπό να αναπτύσσει επαγγελματίες που οδηγούν τις εξελίξεις στον τομέα τους και βοηθούν τους πελάτες της εταιρείας να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα. Έχουν συνθέσει ομάδες εργασίας με Digital Accelerators οι οποίοι συνεισφέρουν ενεργά στον μετασχηματισμό των εσωτερικών διαδικασιών και στις λύσεις που προσφέρει η PwC στους πελάτες.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ότι η σωματική και ψυχική υγεία έχουν ιδιαίτερη σημασία, το πρόγραμμά Be Well Work Well προσφέρει διαδικτυακά προγράμματα γυμναστικής, εξειδικευμένες συνεδρίες με ψυχολόγους και διατροφολόγους, εθελοντικό εμβολιασμό κατά της γρίπης και καθημερινές πρακτικές συμβουλές για ευεξία.

Φυσικά, επειδή η εργασία στην PwC δεν αφορά μόνο την remote εμπειρία, η εταιρεία προσφέρει στους εργαζόμενους ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, με παροχές και άψογες εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας το ιδανικό κλίμα. Αν λοιπόν πίστευες ότι η συνθήκη της dreamjob ανήκει μόνο σε διαφημιστικά σποτ και ταινίες, μια βόλτα στη σελίδα της PwC θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη και να στείλεις άμεσα το βιογραφικό σου.