Getty Images
ΚΑΡΙΕΡΑ

Κι όμως το να έχεις μία dream job δεν είναι ουτοπία

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο βγαλμένο από διαφήμιση, όμως η συνθήκη της ιδανικής δουλειάς μπορεί να υπάρξει και στην πραγματικότητα.

Κάνε μια δουλειά που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου, λέει το ρητό, όμως ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο και να αγαπάς αυτό που κάνεις, όσο και να μην το αντιμετωπίζεις σαν αγγαρεία, δεν γίνεται να μην σου προκαλεί μία κούραση, ψυχική τε και σωματική, η καθημερινή σου εργασία.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αυτό που σε απλά ελληνικά ονομάζουμε dream job. Όπου dream job, δεν εννοούμε απαραίτητα το να εξασκείς τη δουλειά των -παιδικών συνήθως- ονείρων σου, αλλά το να εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον που σε εξελίσσει και δεν σε κάνει να κοιτάς τους δείκτες του ρολογιού μέχρι την ώρα που θα έρθει το σχόλασμα.

«Μα υπάρχουν τέτοια περιβάλλοντα στην Ελλάδα;» σε ακούω ήδη να αναρωτιέσαι και για να είμαστε και αντικειμενικοί, δεν σε αδικώ. Κι όμως, η PwC αποτελεί έναν πολύ ελκυστικό προορισμό που είναι ανοιχτός σε ταλαντούχα νέα άτομα που θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας.

H PwC Ελλάδας διαθέτει μία ομάδα περίπου 1400 ατόμων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με διαφορετικές επαγγελματικές εξειδικεύσεις, και παρέχει υψηλού επιπέδου ελεγκτικές, φορολογικές, συμβουλευτικές και νομικές υπηρεσίες στους πελάτες της. Πρόσφατα ανακοίνωσε το άνοιγμα γραφείων και στην Πάτρα, καθώς και τη δημιουργία ενός Technology Innovation Hub, με στόχο την αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και το σχεδιασμό δράσεων που προωθούν την ένταξη εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια εταιρεία που αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της ενσωμάτωσης των κριτηρίων που αφορούν στο περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG) και βρίσκεται δίπλα στην αγορά και τις εταιρείες που επιδιώκουν μεγαλύτερη διαφάνεια και βιώσιμη ανάπτυξη. Έτσι, με τη νέα παγκόσμια στρατηγική που ανακοίνωσε πρόσφατα, “The New Equation”, συμβάλλει στην ανάδειξη του ESG σε προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις και δεσμεύεται για τη δημιουργία εξειδικευμένης τεχνολογίας που υποστηρίζει την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στη λειτουργία των οργανισμών.

Ένας εργαζόμενος στην PwC έχει την ευκαιρία να εμπλακεί από την πρώτη κιόλας μέρα σε δυναμικά projects, πολλές φορές και σε διεθνές επίπεδο, κάτι που σε συνδυασμό με σωστή καθοδήγηση και εκπαίδευση από εμπειρότερα στελέχη τον βοηθάει να αναπτύξει γρήγορα δεξιότητες και να εξελιχθεί.

Τα μέλη της εταιρείας δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά σε ομάδες που προωθούν τη συνεργασία, την καινοτομία και την ανταλλαγή ιδεών, ανεξαρτήτως level ή εμπειρίας. Δρουν με γνώμονα τις αξίες τις εταιρείες, όπως το να “επαναπροσδιορίζεις το εφικτό”, και γι αυτό προσεγγίζουν κάθε πρότζεκτ με μια διαφορετική οπτική, θέλοντας να φέρουν την αλλαγή και να έχουν αντίκτυπο, προσφέροντας πάντα ποιοτικά αποτελέσματα.

dream job Getty Images

Η PwC παγκοσμίως επενδύει 3 δισ. για την ανάπτυξη των εργαζομένων της σε ψηφιακές και ανθρώπινες δεξιότητες του μέλλοντος. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα, τρέχει ένα σύγχρονο και διαρκώς εξελισσόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης με σκοπό να αναπτύσσει επαγγελματίες που οδηγούν τις εξελίξεις στον τομέα τους και βοηθούν τους πελάτες της εταιρείας να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Έχουν συνθέσει ομάδες εργασίας με Digital Accelerators οι οποίοι συνεισφέρουν ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των εσωτερικών διαδικασιών και στις λύσεις που προσφέρει η PwC στους πελάτες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα πως, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της, το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να επενδύσει ακόμη περισσότερο στους ανθρώπους της, που αποτελούν και βασικό θεμέλιο αυτής της στρατηγικής, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και τη δημιουργία δράσεων που θα απλοποιούν εσωτερικές διαδικασίες και κατ επέκταση θα βελτιώνουν ολοένα τις συνθήκες εργασίας.

Ωστόσο η εταιρεία ενδιαφέρεται εξίσου και για την προσωπική εξέλιξη και ικανοποίηση, μέσα από την εξασφάλιση αυτού που ονομάζουμε work-life balance. Για την PwC “Wherever Works” και για αυτό υιοθέτησε την εξ αποστάσεως εργασία και ένα μοντέλο flexible working, πολύ πριν καταστεί απαραίτητο λόγω του κορονοϊού, προτρέποντας τους ανθρώπους της εταιρείας να επιλέγουν οι ίδιοι τον χώρο από τον οποίο επιθυμούν να εργαστούν.

Σε ένα τόσο δυναμικό περιβάλλον οι ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης είναι πολλαπλές. Αναλαμβάνεις νωρίς την καθοδήγηση νεότερων συναδέλφων και μπορείς να φτάσεις σε ηγετικές θέσεις εκ των έσω. Εναλλακτικά, μπορείς να εξελιχθείς αλλάζοντας αντικείμενο ή μεταπηδώντας σε τμήμα που υπάρχουν συνέργειες, διευρύνοντας τους ορίζοντές σου. Τη στιγμή που θα αποφασίσεις να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα εκτός εταιρείας, θα γίνεις μέλος του PwC Alumni μαζί με διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής αγοράς.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ότι η σωματική και ψυχική υγεία έχουν ιδιαίτερη σημασία, το πρόγραμμά Be well, work well προσφέρει διαδικτυακά προγράμματα γυμναστικής, εξειδικευμένες συνεδρίες με ψυχολόγους και διατροφολόγους, εθελοντικό εμβολιασμό κατά της γρίπης και καθημερινές πρακτικές συμβουλές για ευεξία.

Φυσικά, επειδή η εργασία στην PwC δεν αφορά μόνο την remote εμπειρία, η εταιρεία προσφέρει στους εργαζόμενους ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, με παροχές και άψογες εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας το ιδανικό κλίμα. Αν λοιπόν πίστευες ότι η συνθήκη της dream job ανήκει μόνο σε διαφημιστικά σποτ και ταινίες, μια βόλτα στη σελίδα της PwC θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη και να στείλεις άμεσα το βιογραφικό σου.