ΑP Photo Matilde Campodonico
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός: Το βίντεο για την επανέναρξη των σχολείων στη Florida είναι σαν ταινία τρόμου

Οι πιθανότητες να εφαρμοστούν όσα δείχνει το βίντεο αυτό αγγίζουν το απόλυτο μηδέν και οι γονείς είναι οι πρώτοι που το επισημαίνουν.

Ένα βίντεο που προωθεί το (επ)ερχόμενο ξανάνοιγμα των σχολείων στη Florida έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ενημερωτικό βίντεο από το Manatee County School District. To βίντεο αυτό στοχεύει να δώσει στους ανήσυχους γονείς μια εικόνα του πώς θα μοιάζει η λειτουργία των σχολείων κατά την πανδημία του κορονοϊού. Kαι οι εικόνες μοιάζουν μάλλον τρομακτικές. Το ακόμα χειρότερο; Mη εφαρμόσιμες.

Θα δείτε να απεικονίζονται δάσκαλοι με μάσκες, προσωπίδες και εργαστηριακές σχολές. Μαθητές απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλο φορώντας μάσκες και συμμετέχοντας με μια τρομακτική οργάνωση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μαζί απεικονίζεται πολύ συχνή απολύμανση και πρόθεση να χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν πιο συχνά οι ανοιχτοί χώροι. Κάποιοι γονείς τόνισαν ότι το βίντεο αυτό είναι σαν trailer ταινίας του Μ. Νight Shymalan. Δεν έχουν ακριβώς άδικο. Ίσως το twist εδώ να είναι ότι δεν θα εφαρμοστούν ποτέ τα μέτρα. Γιατί μιλάμε για παιδιά. Είτε είναι από την Καλλιθέα είτε από τη Florida.

Το χειρότερο όμως δεν είναι το δυστοπικό κομμάτι του βίντεο. Είμαστε στο μέσο πανδημίας και δεν είναι ότι περιμένεις να δεις ανθρώπους να αγκαλιάζονται για ένα καλύτερο αύριο. Το θέμα είναι του πόσο πλασματική μοιάζει αυτή η εικόνα. Όπως τονίζει και μια μητέρα:“Πραγματικά πιστεύουν ότι θα γίνει αυτό το πράγμα; Ότι τα παιδιά θα κάθονται στα τραπέζια μακριά το ένα από το άλλο; Ειδικά τα παιδιά του νηπιαγωγείου…Δεν νομίζω να είναι πολύ ρεαλιστικό”.

Τα σχολεία στη Florida υπολογίζεται να ανοίξουν στις 18 Αυγούστου αλλά, παρά το video, πολλοί γονείς τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν πολλά από όσα θα έπρεπε να γνωρίζουν για το ξανάνοιγμα των σχολείων. Γενικά, η Florida είναι μια πολιτεία με πολλά μπρος-πίσω ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Σε κάθε περίπτωση, το αν πρέπει ή όχι να ξανανοίξουν τα σχολεία είναι μια απόφαση που αφορά τους ειδικούς. Εν προκείμενω, όχι μόνο τους γιατρούς αλλά και όσους γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στα σχολεία.