SEX

Κρύο, ερωτικές ταινίες για δύο

Μια συντάκτρια εξηγεί γιατί οι ερωτικές ταινίες μπορούν να απογειώσουν την ερωτική σου ζωή - και εύχεται καλές προβολές σε σένα και το κορίτσι σου.

Τους παλιούς να λυπάσαι. Διότι στη σημερινή εποχή, οι αισθησιακές ταινίες -όπως και άλλοι τρόποι σεξουαλικής έκφρασης που παλαιότερα μπορεί να έμπαιναν στο στόχαστρο του πουριτανισμού- δεν αποτελούν πλέον ταμπού και έτσι μπορείς να τις απολαμβάνεις ελεύθερα, μόνος σου ή με παρέα. Οι ερωτικές ταινίες έχουν επίσης σταματήσει πια να είναι άβατο των αντρών, πράγμα που σημαίνει πως ήδη πολλά ζευγάρια τις έχουν εντάξει στη σεξουαλική τους ζωή, συχνά με θεαματικά αποτελέσματα ως προς την ενίσχυση τόσο της συχνότητας όσο και της ποιότητας των επαφών τους.

 

 

Δεν χρειαζόμασταν την πρόσφατη έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για να μάθουμε ότι οι ερωτικές ταινίες ενισχύουν την ερωτική επιθυμία κυρίως του Έλληνα και έπειτα της Ελληνίδας, με 78% των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι παρακολουθούν ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου να είναι άνδρες. Ωστόσο, το αντρικό αυτό hobby είναι και για εκείνη κέρδος εμμέσως, καθώς τονώνει το δικό σου σεξουαλικό ενδιαφέρον, σε γεμίζει με ιδέες και φαντασιώσεις, εξελίσσει το «ρεπερτόριο» και την τεχνική σου στο κρεβάτι, σε βοηθάει, εν ολίγοις, να γίνεις ακόμα καλύτερος εραστής.

 

Αυτό υποστηρίζει και μια τεράστιας κλίμακας παγκόσμια έρευνα, που πραγματοποίησε φέτος η Durex σε συνεργασία με το site YourTango.com: στην ερώτηση «από πού αντλείτε σεξουαλική έμπνευση», η πλειοψηφία (57% των ερωτηθέντων) απάντησε από τις ερωτικές ταινίες, ενώ 2/3 όσων συμμετείχαν στην έρευνα συμφώνησαν πως η βιομηχανία ροζ ταινιών βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν καλύτερο σεξ. Φυσικά, όπως σε όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή έτσι και εδώ, το μέτρο σώζει (σεξουαλικές) ζωές. Η υπερβολικά μεγάλη συχνότητα παρακολούθησης ερωτικών ταινιών μπορεί να μειώσει την πραγματική ερωτική σου επιθυμία (όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται αυτό, δεδομένου πως μιλάμε για ερωτικές ταινίες, dammit). 

 

 

Στο μυαλό τους μια ερωτική ταινία είναι, κατά κάποιο τρόπο, σαν μια άλλη γυναίκα: αν ανακαλύψουν πως περνάς προσωπικό χρόνο μαζί της, αφενός θα νιώσουν άβολα, αφετέρου θα ζηλέψουν. Το κορίτσι σου μπορεί να υποθέσει ότι καταφεύγεις στις καυτές ταινίες επειδή δεν είναι η ίδια αρκετά καυτή, αρκετά όμορφη όσο οι πρωταγωνίστριες ή δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τις ερωτικές σου ανάγκες. Προσπάθησε να μπεις στη θέση της: πως θα ένιωθες εσύ αν διαπίστωνες πως εκείνη έχει μια κρυφή πτυχή στην ερωτική της ζωή, μια δραστηριότητα που της προσφέρει ηδονή, ενώ εσύ είσαι απών;

 

Υπάρχει, πάντως, ένας σίγουρος τρόπος για να διασκεδάσεις τις ανησυχίες της και να την καθησυχάσεις: να την βάλεις κι εκείνη στο παιχνίδι, εφόσον δεις πως είναι πρόθυμη να σε ακολουθήσει. Οποιαδήποτε προσπάθεια για τόνωση της σεξουαλικής σου ζωής, άλλωστε, είναι καλοδεχούμενη, δεδομένου πως, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη χρονιά για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε δείγμα 600 Ελλήνων και Ελληνίδων, η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών είχε μειωθεί σε ποσοστό 34% μέσα στο 2012 και η οικονομική κρίση επηρέασε αρνητικά το 46% των ερωτηθέντων στις διαπροσωπικές και σεξουαλικές σχέσεις με το έτερον ήμισυ τους. Προτείνοντάς της να παρακολουθήσετε μαζί μια… σέξι σινεφίλ ταινία, σου δίνεται η θαυμάσια ευκαιρία να της δείξεις ότι οι hot σκηνές σεξουαλικής συνεύρεσης δεν γυρίζονται μόνο για τη δική σου ευχαρίστηση αλλά μπορούν να αποβούν ευεργετικές και για τους δυο σας, ενισχύοντας την ερωτική σας ζωή και πολλαπλασιάζοντας την σεξουαλική απόλαυση.

 

 

Ομοίως και εσύ μην ντραπείς να πάρεις ιδέες από τους πρωταγωνιστές – χωρίς, βέβαια, να καταλήξεις να νομίζεις πως είσαι πορνοστάρ . Μια ερωτική ταινία μπορεί να σας απελευθερώσει και να σας βοηθήσει να βρείτε έναν έμμεσο τρόπο να δείξετε ο ένας στον άλλο τι απολαμβάνετε περισσότερο στο σεξ, τι σας λείπει και ποιες φαντασιώσεις σας εξιτάρουν – πράγματα για τα οποία πιθανότατα δεν θα σας δινόταν η ευκαιρία να εκφραστείτε την ώρα που πίνετε καφέ.

 

Τι απομένει λοιπόν από το να το δοκιμάσεις σήμερα κιόλας; Φτιάξε ερωτική ατμόσφαιρα (προφανώς είναι κάπως δύσκολο για εκείνη να μπει σε mood με αναμμένα όλα τα σποτάκια στο σαλόνι και πεταμένα κουτιά πίτσας εδώ και εκεί) και διάλεξε κάτι «εύπεπτο» για αρχή (μια ταινία με τίτλο π.χ. Αποπλάνηση στη Σαντορίνη μοιάζει ενδιαφέρουσα, ρομαντική και γνώριμη λόγω location). Κυρίως, όμως, πρόσεχε μην απορροφηθείς στην οθόνη, θυμήσου να της μιλάς και να της εκφράζεις ποικιλοτρόπως πόσο την επιθυμείς, δείχνοντάς της πως η πραγματική πρωταγωνίστρια στο κρεβάτι αλλά και στις φαντασιώσεις σου είναι εκείνη. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.