ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ

Λάκης Λαζόπουλος στο NEWS 24/7: Η Σάσα Σταμάτη ήταν μια συμπαθής αντιπαθητική

Κάθε Τρίτη, ο Λάκης Λαζόπουλος, μέσα από τη στήλη του στο NEWS 24/7 σχολιάζει όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Η Σάσα Σταμάτη ήταν μια συμπαθής αντιπαθητική. Έλεγε πάντα τα δικά της, την έμπαινε, και γενικά είχε ένα στυλάκι του χωσίματος όταν δεν της άρεσε κάτι. Α, έκανε το επάγγελμα της δημοσιογράφου στα πρωινά, που δεν είναι ακριβώς δημοσιογραφία, είναι σα να ψήνεις κάστανα στο καλοριφέρ ένα πράμα, σα να κολυμπάς σε πισίνα με βεβαιότητα ότι διασχίζεις ωκεανό.

Ως τηλεπερσόνα παίρνεις αέρα από έναν αέρα, που δεν υπάρχει και η αυθάδεια γίνεται μέρος της δουλειάς σου και η απαξίωση της δουλειάς του άλλου, κάτι πολύ εύκολο και αυτονόητο.

Αρπάζεσαι εύκολα, παρεξηγείσαι εύκολα, κάθεσαι και εξηγείς το μικρό σε άλλα μικρότερα μυαλά έτσι που στενεύει ο νους και μονοδρομείται ο θυμός. Ο ακροδεξιός θυμός, αυτός που είχε ωθήσει τον Άδωνι Γεωργιάδη να μπουκάρει στη δική μου εκπομπή γιατί δεν του έφταναν που όλοι οι πληρωμένοι και οι εντεταλμένοι των καναλιών τον υμνούσαν, ήθελε να εμποδίσει και εμένα να μιλήσω.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος έκανε την παράσταση του και η Σάσα Σταμάτη θεώρησε ότι έπρεπε να τη σταματήσει γιατί δεν της άρεσαν τα λεγόμενα του.

Εννοείται ότι πήγε εκεί γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο.

Δεν είναι μια βδομάδα που έγραψα σ’ αυτήν εδώ τη στήλη ότι η σάτιρα δεν έχει όρια διότι αν έχει όρια τότε ποιος τα βάζει. Τα βάζει η Σάσα Σταμάτη;

Η Σάτιρα είναι ελεύθερη χωρίς όρια από την εποχή του Αριστοφάνη!

Τελεία και παύλα.

Σε μια εποχή που η σάτιρα έχει εξοριστεί από την τηλεόραση με την πρεσβεία ξένης χώρας να έχει συμβάλει σ’ αυτό, το θέατρο αποτελεί το μόνο προς το παρόν ελεύθερο πεδίο.

Κανείς δεν έβαλε την Σάσα Σταμάτη, κανείς δεν είναι τόσο ηλίθιος για να το κάνει.

Ανεπίτρεπτη η πράξη της, μπράβο στο κοινό που στήριξε τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, μπράβο και στον ίδιο για την ψυχραιμία που επέδειξε.

Στο στόμα του Λάκη θα διαβάσετε ακόμη:

Για τις Καρυάτιδες και τη Μενδώνη: Ζήτησε ο Μητσοτάκης να μας στείλουν πίσω τις Καρυάτιδες. Βρε άστες εκεί μην έχουν κολλήσει καμιά Όμικρον και μας κολλήσουν και τις άλλες και πού να ανεβαίνει την ανηφόρα η Μενδώνη να τις γιατροπορέψει.

Για τον Κυριάκο τον Φερεντίνο: Εμείς τον λέμε Κυριάκο εδώ. Γκατσμπυ. Από το Γκατς και Be. (second δηλαδή). Φερεντίνο τον είπε ο Τσίπρας, ο πρώτη και τελευταία φορά Αριστερά. Είστε κυβέρνηση των deals. Άρα ο Κυριάκος είναι ο Φερεντίνο;

Για το πρόσωπο των χρόνων, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο: Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 6 Δεκέμβρη του 2008 κι απο τότε σηματοδοτεί τον αγώνα των νέων παιδιών για ελευθερία. Ο δολοφόνος του, ο αστυνομικός Κορκονέας, βρίσκεται εκτός φυλακών, με βραχιολάκι. Ντρουμ – ντρουμ – ντρουμ τα βραχιόλια του βροντούν.

Για τις δημοσκοπικές εταιρείες: Οι δημοσκοπικές εταιρίες χάσανε άλλη μια φορά αλλά έτσι κι αλλιώς το σύστημα τις χρειάζεται. Ποιο χασάπικο θα είχε μείνει ανοιχτό αν πουλούσε σάπιο κρέας;

Κάθε Τρίτη, ο Λάκης Λαζόπουλος με το δικό του ξεχωριστό και καυστικό χιούμορ θα σχολιάζει στο NEWS 24/7 την επικαιρότητα, βάζοντας πρόσωπα και καταστάσεις «Στο Στόμα του Λάκη».