Owen Sweeney/ Invision/ AP
METOO

Marilyn Manson, ένα τέρας που κρυβόταν σε δημόσια θέα

Βιασμοί, κακοποιήσεις, βασανιστήρια, αιχμαλωσίες. Αυτές είναι οι καταγγελίες 55 γυναικών εναντίον του εκκεντρικού ροκ σταρ που αντιμετωπίζει πια κίνδυνο φυλάκισης.

Ο Marilyn Manson ήταν, κάποτε, στο επίκεντρο των media. Συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις και δημοσιογράφοι που ανέχονταν τη συμπεριφορά του εξαιτίας της εκκεντρικότητας του χαρακτήρα και της εμφάνισης του. Όταν, όμως, έκλειναν τα φώτα, ο ροκ σταρ ήταν ένας κακοποιητικός σύντροφος, ο οποίος δεν δίσταζε να βασανίζει τις γυναίκες που βρίσκονταν στο πλευρό του, μόνο και μόνο για να παίρνει ευχαρίστηση.

Οι πρώτες καταγγελίες εναντίον του Marilyn Manson βγήκαν στην επιφάνεια τους προηγούμενους μήνες, στα πλαίσια του κινήματος Metoo, με τον ίδιο, μάλιστα, να συλλαμβάνεται και ύστερα να αφήνεται ελεύθερος με χρηματική εγγύηση.

Η υπόθεση, όμως, δεν είχε τελειώσει εκεί, καθώς όλους αυτούς τους εννιά μήνες, το περιοδικό Rolling Stone και οι δημοσιογράφοι του προσέγγισαν και μίλησαν με περισσότερες από πενήντα γυναίκες που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο πλευρό του.

Οι αποκαλύψεις, ύστερα από την έρευνα του διάσημου μουσικού περιοδικού, είναι σοκαριστικές: Βασανιστήρια, βιασμοί, ναρκωτικά, σκοτεινά δωμάτια, αιχμαλωσίες. Αυτές είναι, μόνο μερικές από τις μαρτυρίες σχετικά με τη δράση του Marilyn Manson. Μάλιστα, κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά, αν αυτές θα είναι οι και οι τελευταίες.

Το Bad Girl’s Room του Marilyn Manson

Marilyn Manson AP Photo / Christian Palma

Το σπίτι του τραγουδιστή βρισκόταν πάνω από μία κάβα στο δυτικό Χόλιγουντ και μέσα σ’ αυτό, σύμφωνα με την έρευνα του Rolling Stone, ο ίδιος είχε δημιουργήσει ένα ειδικό δωμάτιο με ηχομόνωση που χρησιμοποιούσε για να βασανίζει ψυχολογικά τις συντρόφους του.

Το αποκαλούσε «το δωμάτιο για τα κακά κορίτσια» και ένιωθε, μάλιστα, αρκετά υπερήφανος γι’ αυτό, μιας και δεν έχανε ευκαιρία να μιλήσει για αυτό σε αρκετούς φίλους του.

Κατά τις καταγγελίες πρώην συντρόφων και συνεργατών του, ο Marilyn Manson «εξόριζε» εκεί τις γυναίκες προκειμένου να τις τιμωρήσει για οποιοδήποτε «παράπτώμα» τους.

Μία από τις γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά γι’ αυτό τον χώρο ήταν η πρώην σύντροφός του, Ashley Morgan Smithline, η οποία, μάλιστα, κατέθεσε μήνυση εναντίον του για σεξουαλική επίθεση.

«Στην αρχή το έκανε να ακούγεται cool. Μετά, το έκανε να ακούγεται πολύ τιμωρητικό. Ακόμη κι αν ούρλιαζα, κανένας δεν θα με άκουγε. Παλεύεις και εκείνος απολαμβάνει την πάλη. Έμαθα να μην το παλεύω, γιατί του έδινα αυτό που ήθελε. Απλά πήγαινα κάπου αλλού με το μυαλό μου» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ένα σπίτι γεμάτο μαύρες κουρτίνες και σβάστικες

Δεν ήταν, όμως, μόνο το δωμάτιο αιχμαλωσίας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των 55 γυναικών που συμμετείχαν στη μεγάλη έρευνα του περιοδικού, ολόκληρο το σπίτι του Marilyn Manson έμοιαζε με ταινία τρόμου.

Αίμα, σβάστικες και κομμένες φωτογραφίες από πορνοπεριοδικά κρεμασμένες στους τοίχους και κατάμαυρες κουρτίνες στα παράθυρα προκειμένου να μην μπαίνει καθόλου φως στο διαμέρισμα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Η θερμοκρασία ήταν σταθερά χαμηλή και αν κάποιος την ανέβαζε ο Manson είχε ξεσπάσματα και κατέστρεφε έπιπλα, σύμφωνα με την έρευνα. Μία πρώην σύντροφός του αναφέρθηκε στο διαμέρισμα ως «το μαύρο ψυγείο».

Τα βασανιστήρια του Marilyn Manson

Μέσα σ’ αυτό το θεοσκότεινο σπίτι, ο τραγουδιστής βασάνιζε τις συντρόφους του και τις έφτανε στα όριά τους. Δεν ήταν λίγες εκείνες που έφταναν να έχουν κρίσεις πανικού αλλά και κατάθλιψη.

Ο ίδιος, μάλιστα, δεν δίσταζε να χρησιμοποιεί και πολύ επικίνδυνες μεθόδους όπως μαστίγωμα και ηλεκτροπληξία, προκειμένου να τις «τιμωρήσει».

Μία από τις γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά επί του θέματος ήταν η Esmé Bianco, γνωστή από τον ρόλο της ως Ros στο Game of Thrones.

Όπως δήλωσε η ίδια, ο Marilyn Manson της στερούσε την τροφή, τη δάγκωνε, την έκοβε, της προκαλούσε ηλεκτροπληξία, τη μαστίγωνε χωρίς τη συγκατάθεσή της και τη βίαζε κατά τη διάρκεια της διετούς σχέσης τους.

Μια φορά, μάλιστα, δεν δίστασε να την κυνηγήσει μ’ ένα τσεκούρι. «Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για εμένα. Το να φύγω ήταν η καλύτερη προσπάθειά μου ώστε να επιβιώσω», κατέληξε. Πλέον, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι η δικαστική εξέλιξη των καταγγελιών. Σε κάθε περίπτωση, η αποκαθήλωση του Marilyn Manson είναι περισσότερο από βέβαιη.