ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με αυτά τα apps θα πάρεις άριστα στο πτυχίο

Εντάξει μπορεί να πάρεις ένα απλό λιάν καλώς αλλά εμείς το χρέος μας το κάναμε και σου μαζέψαμε τα smartphone apps που θα χρειαστείς για το πανεπιστήμιο.

Καλά εντάξει, κι εμείς που δεν είχαμε smartphone μια χαρά τα καταφέραμε στο πανεπιστήμιο Δηλαδή αφού δεν τελειώσαμε στα 10 χρόνια σημαίνει ότι κάτι κάναμε σωστά. Αλλά, να, σήμερα τα πράγματα τρέχουν πιο γρήγορα και όχι με εκείνους τους ράθυμους ακαδημαϊκούς ρυθμούς που όλα γίνονταν με χαρτί και μολύβι.  Οι σημειώσεις φεύγουν μέσω email, μπορείς να φωτογραφίζεις στα εργαστήρια ή να παίρνεις βίντεο, ακόμα και το απλό “μπαίνω στο ίντερνετ να δω τι λέει η Wikipedia”. Οπότε εμείς σου μαζέψαμε (προφανώς μερικά μόνο από) τα πολύ σημαντικά smartphones apps που θα χρειαστείς στο πανεπιστήμιο. Κι εσύ φυσικά στα σχόλια προσθέτεις αυτά που δεν έπεσαν στην αντίληψη μας.

Wikipedia app

 

Η μητέρα πασών των εγκυκλοπαιδιών και προσωπικά το μοναδικό πράγμα στο οποίο έχω κάνει δωρεά χρημάτων (πριν δύο χρόνια που τα χρειάστηκαν για τα καλά).  Η αγγλόφωνη έκδοση έχει τα πάντα, αναλυτικότατα και αυτά που λέγονται για ανακρίβειες είναι υπερβολές. Μια χαρά πληρότητα έχουν για το προπτυχιακό επίπεδο. Από τα καλύτερα εκπαιδευτικά εργαλεία για όλα τα πεδία της επιστήμης.

IntelliDrink – BAC Calculator

Εντάξει μεταξύ μας τώρα. Θα πιεις. Και θα πιεις πολύ. Και θα ξαναπιείς. Και ξανά. Οπότε καλύτερα βάλε αυτό το app που υπολογίζει το ποσοστό του αλκοόλ στο αίμα. Το έχω βάλει κι εγώ για να ξέρω αν περνάω το αλκοτέστ στη Κολοκοτρώνη και Σταδίου.

Evernote

 

Δεν είναι καθόλου κακή ιδέα να μπορείς με ένα κλικ να μαζεύεις ότι περνάει από μπροστά σου είτε είναι μια φωτό από την διάλεξη είτε το τηλέφωνο από το γκομενάκι στο μπαρ που το έγραψε σε χαρτοπετσέτα και μετά έφυγε χαμογελώντας πονηρά και… Στο θέμα μας, το Evernote είναι ένας καλός τρόπος να οργανωθείς γενικά. Υπάρχουν και εξειδικευμένα Evernote πάντως. Ρίξτους μια ματιά.

Google Maps

Προφανές. Έπρεπε να το ‘χες ήδη.

xe.gr

Ο καλός ο φοιτητής σκέφτεται και λίγο τους γονείς τους αν έχουν να πληρώνουν. Δε ζητάει αλλά ψάχνει ευκαιρίες. Κι εδώ έχει τα πάντα, μεταχειρισμένο PC, μεταχειρισμένο τηλέφωνο, μεταχειρισμένα έπιπλα, μεταχειρισμένους δίσκους, μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Ναι, πόσο δύσκολο είναι να μαζέψεις 500 ευρώ και να πάρεις ένα σαραβαλάκι για να πηγαινοέρχεσαι;

SleepCycle

Τα έχουμε πει και στη στήλη του fitness για τη σημασία του ύπνου. Ο ύπνος (και ειδικά η ποιότητα του ύπνου) είναι η μητέρα όλων των θεραπειών .Και επειδή θα το παρακάνεις με τα ξενύχτια δες αυτό το app κάτι σαν το intellidrink της ξεκούρασης. Οταν το παρακάνεις θα βαρέσει καμπανάκι.

Sport 24 App

Η αθλητική ενημέρωση δε σταματάει ούτε στην εξεταστική (στο αμφιθέατρο εννοείται). Superleague, Eurobasket, Champions League, live όλα τα παιχνίδια, αφιερώματα, push notifications για να μαθαίνεις πρώτος
όπου κι αν βρίσκεσαι κάθε είδηση για την
αγαπημένη σου ομάδα!

Κατέβασε
το εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για iPhone ή για Android.

Taxibeat

Όταν το “drinkability” σε βγάλει ακατάλληλο να οδηγήσεις, τι θα πάρεις; Ταξί. Και για να πάρεις Taxi τι θα κάνεις; Θα ανοίξεις το Taxibeat να σου βρει τον πλησιέστερο και πιο αξιόπιστο επαγγελματία. Έτσι, να μην ανησυχεί και η μαμά για το γιόκα της.

Twitter/ Facebook/ Instagram

Προφανή κι αυτά. No Links – Νο pics

Flipboard / Readability

Και τα δύο την ενημέρωση αφορούν. Το Fliboard είναι ένα από τα καλύτερα σέρβις περιεχομένου (σίγουρα το καλύτερο interface, το Readability είναι για τα σώζεις online. Έτσι, επειδή φοιτητής δε σημαίνει πλήρης εγκεφαλική νέκρωση από την αλκοόλα.

Wolgram Alpha

Ανώτερα μαθηματικά σε tablet. Τι περιμένεις τώρα, ανάλυση;

RefScanSM

Αν έχεις φτάσει σε μεταπτυχιακό επίπεδο θα το ξέρεις ήδη αλλά, τέλος πάντων, έχε το υπόψην γιατί κάποια στιγμή μπορεί να σου χρειαστεί. Το RefScanSM είναι ένα σύστημα αρχειοθέτησης των βιβλιογραφικών σου αναφορών και τις σώζει σε ένα online account για να μην χρειαστεί να τις ξαναψάξεις.

TextGrabber + Translator

Κατά μία έννοια είναι χρήσιμο και για τις τουρίστριες σε περίπτωση που είσαι  π.χ. στο Ηράκλειο. Αλλά και γενικά χρειάζεσαι ένα εργαλείο μεταφράσεων στο κινητό ή στο tablet για τις σπουδές σου. Για να γράφεις τις εργασίες σου.

Notability

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα να παίρνεις ηλεκτρονικές σημειώσεις, θέλω να πω υπάρχει κι ένα όριο στο μπλιμπλίκι, αλλά αν μια μέρα πας κατευθείαν από το ξενύχτι στο Πανεπιστήμιο γιατί πρέπει να γίνεις ρεζίλι. Ανοίγεις το Notability  και κρατάς σημείωσεις κανονικά.