LIFE
SPONSORED

Με την κοινωνική ντουλάπα SKIP, τα ρούχα σου αποκτούν δεύτερη ζωή

Προσφέροντας κάποια από τα ρούχα που δεν θες, βοηθάς και τους συνανθρώπους σου αλλά και τον πλανήτη.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αν ανοίξεις αυτή τη στιγμή την ντουλάπα σου, θα βρεις πολλά ρούχα που δεν θα φοράς πια ποτέ, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, αρνείσαι να τα αποχωριστείς.

Ίσως αλλάξεις όμως γνώμη, αν μάθεις ότι προσφέροντας κάποια από τα ρούχα που δεν φοράς πια, μπορείς να κάνεις διπλό καλό: τόσο σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη όσο και στον πλανήτη. Κι όλα αυτά χάρη στο Skip, το οποίο εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια φροντίζει και αναζωογονεί τα ρούχα μας.

Από σήμερα λοιπόν, κάνει ένα ακόμη βήμα για την προστασία του πλανήτη μας. Μέσα από τη νέα πρωτοβουλία Κοινωνική Ντουλάπα Skip, μάς καλεί να δώσουμε στα ρούχα μας δεύτερη ζωή ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αν έχεις απορίες και σκέφτεσαι «μα καλά, πώς βοηθάς το περιβάλλον δίνοντας ρούχα που δεν θέλεις;», η απάντηση είναι πολύ απλή.

Ο λόγος για τον οποίο το Skip προχωράει σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία είναι ότι η βιομηχανία ρούχων κατατάσσεται σήμερα ως η δεύτερη  πιο ρυπογόνος στον κόσμο. Κι αυτό γιατί κατά την παραγωγή των ρούχων απελευθερώνονται τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, ενώ κάθε χρόνο περίπου 9 εκατομμύρια τόνοι ρούχων καταλήγουν σε χωματερές, προκαλώντας επιπλέον σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Τα ρούχα αυτά, αντί να γίνουν απορρίμματα, θα μπορούσαν να έχουν μια καλύτερη τύχη, ωφελώντας ταυτόχρονα τον πλανήτη μας. Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία της Κοινωνικής Ντουλάπας Skip, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της οργάνωσης Fabric Republic. H Fabric Republic συλλέγει τα ρούχα, τα καθαρίζει με απορρυπαντικά Skip, τα ξεδιαλέγει/ κατηγοριοποιεί και τα δίνει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Πρόκειται για μια σύγχρονη και αποτελεσματική εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας (ReUse, Upcycle, Recycle επαναχρησιμοποίηση & ανακύκλωση), που αποτελεί μία από τις βασικές αρχές για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, το Skip συνεργάστηκε με γνωστούς street artists για να δημιουργήσει πρωτότυπες urban αισθητικής Κοινωνικές Ντουλάπες σε σχήμα T-shirt , που θα είναι τοποθετημένες της σε συγκεκριμένες περιοχές στην Αττική. Συγκεκριμένα, τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί Κοινωνικές Ντουλάπες Skip είναι τα παρακάτω:

  • Δήμος Αλίμου, Πλατεία Καραϊσκάκη, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου
  • Δήμος Ζωγράφου, στην είσοδο του Πάρκου Γουδή
  • ΟΑΚΑ, ΠΥΛΗ Z, επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος
  • The Ellinikon Experience Park

Τα ρούχα που θα συλλέγονται από τις Κοινωνικές Ντουλάπες Skip θα πλένονται με απορρυπαντικά Skip και η Fabric Republic θα τα διαθέτει, καθαρά και ξεδιαλεγμένα, σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ντουλάπα του σπιτιού μας μετατρέπεται σε Κοινωνική Ντουλάπα και μας κάνει συμμέτοχους στη μεγάλη αυτή αλυσίδα προσφοράς στον άνθρωπο και τον πλανήτη.

Αυτό ακριβώς λοιπόν αποφάσισα να κάνω κι εγώ, συγκεντρώνοντας ρούχα που δεν χρειαζόμουν, ώστε να γίνω μέρος της αλυσίδας προσφοράς στον άνθρωπο και τον πλανήτη. Και ήταν πραγματικά, πάρα πολύ απλό. Βρήκα την τέλεια αφορμή να ξεκαθαρίσω την ντουλάπα μου, γέμισα μία βαλίτσα με ρούχα και την επόμενη ημέρα βρέθηκα στην πλατεία Καραϊσκάκη, στον Άλιμο.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, άφησα τα ρούχα μέσα στην υπέροχα σχεδιασμένη κοινωνική ντουλάπα και βοήθησα ανθρώπους που έχουν ανάγκη τα ρούχα πολύ περισσότερο από μένα, συμβάλλοντας την ίδια στιγμή στο καλό του πλανήτη. Το Skip το κάνει τόσο εύκολο μέσα από την Κοινωνική Ντουλάπα, που πραγματικά δεν έχουμε δικαιολογία να μην συνδράμουμε.

Η Κοινωνική Ντουλάπα Skip άλλωστε, αποτελεί μέρος της δέσμευσης της Unilever για το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτής, το υγρό απορρυπαντικό Skip στα λευκά μπουκάλια, που παράγεται στην Ελλάδα στο εργοστάσιο του Ρέντη, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Συσκευασίες φτιαγμένες από 35% ανακυκλωμένο πλαστικό*
  • 100% ανακυκλώσιμο μπουκάλι
  • Σύνθεση με 100% φυσικής προέλευσης ένζυμα.

Βρες την πιο κοντινή κοινωνική ντουλάπα Skip και βοήθα κι εσύ κάποιον που το έχει ανάγκη αλλά και τον πλανήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/ και για τις ακριβείς τοποθεσίες της Κοινωνικής Ντουλάπας Skip μπείτε στο skip.gr/social-closet και στα social media του Skip Greece (Facebook, Instagram & Youtube).