ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mercedes-AMG One φέρνει την τεχνολογία της Formula 1 στο δρόμο

Πότε βγαίνει και πόσο θα κοστίζει το εντυπωσιακό μοντέλο.

Η Mercedes ετοιμάζεται επιτέλους να βγάλει στους δρόμους το πολυαναμενόμενο από το 2017 AMG-One, το αυτοκίνητο που θα είναι ό, τι πιο κοντινό έχουμε δει ποτέ σε F1 και όχι απλά άλλο ένα αυτοκίνητο από αυτά που χαρακτηρίζουμε τόσο εύκολα “αγωνιστικό”.

Για αυτόν τον σκοπό, μία ακόμα πιο ισχυρή plug-in υβριδική έκδοση του GT 4-Door από αυτήν που περιμέναμε είναι σχεδόν έτοιμη.

Παρά το γεγονός ότι οι τεχνικές προδιαγραφές της δεν έχουν ανακοινωθεί με ακρίβεια, γνωρίζουμε ήδη ότι το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα περιλαμβάνει τρεις ηλεκτροκινητήρες και θα επιτρέπει στην AMG-One να πιάνει τα 100 χλμ σε 2.2 δευτερόλεπτα και τα 200 χλμ σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Η τελική της θα φτάνει μέχρι και τα 360 χλμ/ώρα, με το τους ηλεκτροκινητήρες του super car να αποδίδουν 1000 ίππους.

Η Mercedes-AMG One αναμένεται να στοιχίζει 2.44 εκ. ευρώ, όταν επιτέλους βγει στην κυκλοφορία, η οποία έχει καθυστερήσει εξαιτίας διάφορων “ατυχιών”. Βλέπεις, δεν είναι εύκολο να βγάλεις στον δρόμο ένα “τέρας-δυνατοτήτων” όπως αυτό. Αν και αρκετά περίπλοκο, ο Michael Knoeller, επικεφαλής του τμήματος management και πωλήσεων στην AMG, δήλωσε κατά την έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles, ότι θα είναι έτοιμο προς πώληση το 2021.

Για τη Mercedes πάντως, από ό, τι αφήνει να εννοηθεί η εταιρεία, είχε πολύ σημαντικά και τα μαθήματα που παίρνει κανείς προσπαθώντας να κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ιδιαίτερα, δίνουν έμφαση στην τεχνογνωσία που απέκτησαν στο πως να μικραίνουν το μέγεθος του κινητήρα, στην υβριδική ολοκλήρωση και στην αεροδυναμική.

Και τώρα απλώς απόλαυσε τις φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα: