© 2021 / Βασίλης Ρεπαμπής / Eurokinissi
BUZZ

Μετά την Αττική, κάηκε η Εύβοια, τώρα η Γορτυνία. Πότε θα τελειώσει όλο αυτό;

Ένα βίντεο με μία οικογένεια να περνάει κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες και πολλά αγχωμένα tweets. Μία ακόμα μέρα που βλέπουμε την Ελλάδα να καίγεται.

Από τη Βαρυμπόμπη στη Βόρεια Εύβοια και από εκεί στην πυρκαγιά που ξεκίνησε στην Ηλεία και μετανάστευσε στα εδάφη της Αρκαδίας. Κάθε πρωί όλοι μας ξυπνάμε με τη βεβαιότητα ότι επιτέλους αυτός ο εφιάλτης που ζει η χώρα εδώ και μέρες θα τελειώσει. Κάθε φορά όμως οι ελπίδες μας συντρίβονται με το πρώτο κλικ στο διαδίκτυο και με το πρώτο άνοιγμα των έκτακτων δελτίων στην τηλεόραση. Ένα ερώτημα κρέμεται από τα χείλη όλων: Πότε θα τελειώσει όλο αυτό;

Τα νέα μέτωπα από χθες αφορούν πια τη Βόρεια Εύβοια αλλά και την περιοχή γύρω από τη Γορτυνία όπου δίνεται μάχη με τον χρόνο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές πυροσβέστες αλλά και οι ηρωικοί κάτοικοι των περιοχών προσπαθούν να προλάβουν πιθανές αναζωπυρώσεις που θα μηδενίσουν όλες αυτές τις μέρες προσπάθειας και θα φέρουν ξανά τις δύο περιοχές σε άμεσο κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, στη Γορτυνία πολύ ισχυρές αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα φωτιάς οδήγησαν στην εκκένωση 20 οικισμών χθες.

Η αγωνία για Γορτυνία και Βόρεια Εύβοια

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο συγκλονίζει. Δείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια μίας οικογένειας η οποία πέρασε με το αυτοκίνητό της κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες που είχαν κατεβαίνει μέχρι τον επαρχιακό δρόμο στο Λιβαδάκι, περιοχή στη Γορτυνία.

Στο βίντεο φαίνεται χαρακτηριστικά ο οδηγός που με ελάχιστη ορατότητα διαπερνά τις φλόγες. Πολύ σημαντική ήταν και η ψύχραιμη αντίδραση του συνοδηγού, την ίδια στιγμή που από το πίσω κάθισμα ακούγονται οι προσευχές μίας ηλικιωμένης γυναίκας. Ευτυχώς, το τέλος ήταν αίσιο. Ο κίνδυνος όμως ήταν μεγάλος.

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί για ακόμα μία γεμάτη αγωνία τις εξελίξεις στα διάφορα μέτωπα της φωτιάς με την κατάσταση να είναι σίγουρα καλύτερη αλλά δημιουργεί ακόμα ανησυχίες.

Με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς να μιλάνε για καταστροφή περισσότερων από 900.000 στρεμμάτων, κάθε ώρα μοιάζει ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η αγωνία εκφράζεται και μέσα από τα social media με την ελπίδα ότι η σημερινή θα είναι η μέρα που θα τελειώσει η μάχη με τις φλόγες και θα μπούμε επιτέλους στις προκλήσεις της επόμενης μέρας σε Αττική, Εύβοια, Μάνη και Γορτυνία.

Δυστυχώς, τα απόνερα της καταστροφής θα μας ακολουθούν για πολλά χρόνια.