SEX

Μήπως κάνεις κακό σεξ;

Τι εννοούν οι γυναίκες όταν λένε «το σεξ μαζί του ήταν κακό»; Μια συντάκτρια ανακρίνει τις δυσαρεστημένες φίλες της και σου αποκαλύπτει όλα εκείνα που μπορεί να την κάνουν να μη θέλει να ξανακοιμηθεί μαζί σου.

Bad sex happens to good people. Έχει συμβεί στις περισσότερες από εμάς μας να πάμε στο κρεβάτι γεμάτες προσδοκίες και να φύγουμε γεμάτες κακές αναμνήσεις, σεξουαλικές σκηνές μέσα στο φιλμ της ζωής μας που θα θέλαμε να κοπούν στο μοντάζ.

Για αρχή, όμως, ας συμφωνήσουμε στα βασικά: Το σεξ (όπως και χιλιάδες άλλα πράγματα – η ομορφιά, το στιλ ή το αν θες τυρί στα μακαρόνια) είναι υποκειμενικό. Αυτό που εσύ μπορεί να χαρακτηρίζεις κακό σεξ, για κάποιον άλλο ίσως είναι το καλύτερο της ζωής του. Πάρε παράδειγμα μια γυναίκα που είναι «πτώμα» στο κρεβάτι: για την πλειοψηφία των αντρών, το σεξ με κάποια που καταλαβαίνεις πως είναι ζωντανή μόνο από τη θερμοκρασία του σώματός της, είναι κακό σεξ. Υπάρχουν όμως εκεί έξω και κάποιοι που η έλλειψη σφυγμού μπορεί να τους φτιάχνει. Δεν θα ασχοληθούμε όμως με τους νεκρόφιλους. Υπάρχει η δύναμη της πλειοψηφίας, η οποία διαμορφώνει τους γενικούς κανόνες και όσα θα διαβάσεις παρακάτω, διαμορφώθηκαν από την γυναικεία πλειοψηφία. Από γυναίκες που τηλεφώνησαν απογοητευμένες τα χαράματα στην κολλητή τους, από άλλες που συγκάλεσαν έκτακτο καφέ για να πουν τον καημό τους, από όλες εκείνες που γούσταραν πολύ έναν τύπο μέχρι που ήρθε η ώρα να κάνουν σεξ μαζί του. Τι μπορεί να πάει τόσο λάθος που να μη θέλουν να το ξανακάνουν; Πολλά πράγματα. Και όχι, το μέγεθος δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα. 

Ρυθμός αγνοείται

Σκέψου το σαν τραγούδι. Ή, μάλλον, σαν δύο τραγούδια. Πως είναι μερικές φορές που έχεις το iTunes ανοιχτό και, χωρίς να το σταματήσεις, πατάς play και σε ένα βίντεο κλιπ που ανέβασε κάποιος στο facebook; Ε, αυτό που προκύπτει, αυτό το ακατανόητο χάος, φαντάσου το σε σεξ. Ένα “ό,τι να ‘ναι” session που εσύ δεν ελέγχεις τις κινήσεις σου, δεν καθοδηγείς σωστά το σώμα σου, εκείνη παράλληλα προσπαθεί να δώσει ρυθμό, με αποτέλεσμα να χορεύετε έναν γελοίο, χωρίς λογική χορό, που είναι ντροπιαστικός και δυσάρεστος και για τους δύο.

… ή παραείναι μονότονος

Είναι το ακριβώς αντίθετο από την παραπάνω περίπτωση. Το σεξ έχει μια χαρά ρυθμό. Απλά είναι σταθερός σαν καρδιογράφημα ανθρώπου σε κώμα. Σαν να έχεις μπει στον αυτόματο πιλότο, κάνεις την ίδια κίνηση, την τελευταία μισή ώρα. Όχι, προς θεού, δεν ήταν χασμουρητό αυτό που είδες, κραυγή ηδονής στο mute ήταν. 

Δεν υπάρχει καμία ένταση

Αραχτός, νωχελικός, με ένα στιλάκι που θα μπορούσε να παρομοιαστεί μόνο με μάσημα τσίχλας μέσα στο μάθημα των θρησκευτικών, δεν φαίνεται να έχεις κανέναν ενθουσιασμό για το αντικείμενο. Αν εκείνη αποφασίσει να πάρει καμία πρωτοβουλία, έχει καλώς. Αν όχι, δεν πειράζει, αυτός ο μακρόσυρτος θάνατος μπορεί να κρατήσει για πάντα. Το ερώτημα είναι: αφού βαριόσουν να κάνεις σεξ γιατί δεν πήγες για μπύρες καλύτερα; 

Τα ωραία πράγματα (δεν θα έπρεπε να) κρατάνε λίγο

Ναι, οι έρευνες έχουν αθωώσει τους Flash Gordon του κρεβατιού, καθώς ο μέσος άντρας δεν “κρατάει” για περισσότερο από μερικά λεπτά, όμως ας μην κοροϊδευόμαστε: το σεξ που διαρκεί λιγότερο από το βούρτσισμα των δοντιών μας, είναι κακό σεξ.

… αλλά δεν μπορούν να κρατήσουν και για πάντα

Υπάρχει και ο αντίλογος: όσο ευχάριστο και αν είναι το σεξ, όσο καλό ρυθμό και αν έχει, αν διαρκεί περισσότερο από επίσκεψη στον οδοντίατρο για καθαρισμό, σφράγισμα, εξαγωγή συν το χρόνο να πας, να έρθεις και να βρεις να παρκάρεις, είναι επίσης κακό σεξ. Και όπως η επίσκεψη, μόλις τελειώσει μας αφήνει μουδιασμένες, πονεμένες και με μια αίσθηση πως αυτή η εμπειρία μπαίνει στη λίστα με τις χειρότερες της ζωής μας. 

Άβολα distractions

Μπορεί να είναι πράγματα για τα οποία φταις ή και άλλα για τα οποία δεν φταις καθόλου. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ό,τι η απόλαυση πάει περίπατο. Το πιο σύνηθες, παράξενοι ήχοι κατά τη διάρκεια του σεξ (κάποια θυμάται έναν τύπο που κάθε τόσο αναφωνούσε “ΩΧ ΩΧ ΩΧ” σαν να πάθαινε κολικό νεφρού). Κουφές συνήθειες που εσένα σε φτιάχνουν και εκείνη τη φρικάρουν (μια άλλη έκανε σεξ με κάποιον που ήθελε να την κουτουλάει – μη γελάς, #true story). Κακή μυρωδιά σώματος. Κακή αναπνοή. Και δεκάδες άλλα awkward πράγματα που μπορεί να συμβούν την ώρα του σεξ (θα κάνουμε ένα ξεχωριστό θέμα για αυτό), αποσπούν την προσοχή μας και μας απομακρύνουν αργά αλλά σταθερά από οποιαδήποτε πιθανότητα υπάρχει να αφεθούμε και να περάσουμε καλά μαζί σου.

Won’t take NO for an answer

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το σεξ, εσύ έβαλες κάτι στο μυαλό σου που θέλεις να δοκιμάσεις μαζί της. Ρώτησες ευγενικά. Σου είπε όχι. Ρώτησες με το πιο σέξι ύφος σου. Σου είπε πάλι όχι. Προσπάθησες ύπουλα να καταφέρεις το απαγορευμένο. Τινάχτηκε και είπε: όχι. Ποιο κομμάτι από τη φράση “OXI” δεν καταλαβαίνεις;

Σήκω, περήφανε αητέ

Καμία ώριμη γυναίκα δεν θα χαρακτηρίσει “κακό εραστή” έναν άντρα που σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπόρεσε να σηκώσει τον χαρταετό του. Οι περισσότερες θα δείξουν επιείκεια, καθώς ξέρουμε πως υπάρχουν χιλιάδες αιτίες που μπορεί να συμβεί κάποια στιγμή αυτό, είτε από αλκοόλ, κούραση και άγχος, είτε από κάτι που κάνουμε λάθος εμείς οι ίδιες. Αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Το πρόβλημα είναι όταν ο χαρταετός σηκώνεται και, λίγα λεπτά μετά, πέφτει λυπημένα ξανά στο έδαφος. Και αυτό συμβαίνει πολλές φορές μέσα σε ένα βράδυ, και θεωρείται χρέος μας να τον αναπτερώνουμε ξανά και ξανά. Ξέρω τι θα σκεφτείς: αν αυτό συμβαίνει, είναι μάλλον γιατί δεν γουστάρεις τη γκόμενα αρκετά. Και η απάντηση είναι: τότε γιατί αποφάσισες εξ’ αρχής να κάνεις σεξ μαζί της;