ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
SPONSORED

Mission Zero: Ο στόχος μηδενικών ατυχημάτων και πώς τα ελαστικά βοηθούν σε αυτό

Γιατί το όραμα για μηδενικά ατυχήματα στους δρόμους δεν είναι ουτοπικό και πώς τα ελαστικά βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πλανήτης Γη, βρίσκεται σε αποστολές. Όχι μόνο σε άλλους πλανήτες και την αναζήτηση πιθανής ζωής εκεί, αλλά και στον ίδιο του τον πλανήτη, ως προς την επιβίωσή του. Σε αποστολή βρίσκεται και για την κλιματική αλλαγή, με στόχο τη μείωση των συνεπειών της, ακόμα και σε αποστολή για την ίδια τη ζωή των πολιτών της.

Ο 20ος αιώνας χαρακτηρίστηκε από τη βιομηχανική επανάσταση σε πολλές εκφάνσεις της, μια εκ των οποίων ήταν η ραγδαία αύξηση των μέσω μετακίνησης, κυρίως των τροχοφόρων. Κι όσο εξελισσόταν η παραγωγή και κυκλοφορία των οχημάτων, τόσο νέα προβλήματα παρουσιάζονταν ως προς το κυκλοφοριακό, τη στάθμευση, αλλά και την ασφάλεια οδηγών και πεζών.

Οι ταχύτητες αυξήθηκαν και παρά την παρουσίαση εντυπωσιακών, σύγχρονων συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, τα ατυχήματα – μολονότι έχουν περιοριστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια – δεν έχουν εκλείψει.

Και, βέβαια, σημαντικός παράγοντας προς αυτή τη κατεύθυνση, είναι τα ελαστικά, όσο κι αν αυτό παραξενεύει ορισμένους. Διότι, πάνω στα ελαστικά πατά το όχημα και μέσω των ελαστικών έρχεται σε επαφή με το έδαφος, σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Η βιομηχανία των ελαστικών, έχει κάνει, λοιπόν, τεράστια βήματα, σε συνεργασία με τους κατασκευαστές οχημάτων, παρέχοντας όλο και πιο αξιόπιστα ελαστικά, με καλύτερες επιδόσεις που συμβάλλουν στη μείωση των ατυχημάτων, με όραμα το Mission Zero, τα μηδενικά ατυχήματα. Με σύμμαχο το MICHELIN CrossClimate+, το όραμα αυτό δεν είναι ουτοπικό. Δες παρακάτω και θα καταλάβεις.

Κατά συνέπεια, η απόδοση του ελαστικού, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια κατά την οδήγηση. Και δεν είναι μόνο ο επιβεβλημένος έλεγχος της πίεσης των ελαστικών, σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Ούτε το σύστημα -που είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα καινούργια οχήματα- ελέγχου πίεσης ελαστικού, το οποίο σε περίπτωση απώλειας πίεσης κατά την οδήγηση, σε προειδοποιεί με φωτεινή ένδειξη, προκειμένου να σταματήσεις και να ελέγξεις την κατάσταση, ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις.

Είναι και το ενδεδειγμένο πάχος πέλματος που πρέπει να έχει το ελαστικό, ποτέ κατώτερο του 1,5 χιλιοστού, προκειμένου να φρενάρει αποτελεσματικά.

Όπως είναι και το κατάλληλο ελαστικό που πρέπει να επιλέξεις, ελαστικό με το κύρος της μάρκας, την περίφημη ετικέτα που το συνοδεύει αναφορικά με τις επιδόσεις – ανάλογα το οδόστρωμα και ειδικά σε βρεγμένο και χιόνι, τη χιλιομετρική του απόδοση και την οικονομία που χαρίζει, διότι το ελαστικό συμβάλλει κατά 20% στην κατανάλωση καυσίμου του οχήματος.

Αλλά και να γνωρίζεις τι ελαστικό θα χρησιμοποιήσεις, σε ποια εποχή.

Ο “σύμμαχος” των οδηγών

Εκτός κι αν επιλέξεις το MICHELIN CrossClimate+, ένα ελαστικό πραγματικά τεσσάρων εποχών, που ταιριάζει ιδανικά στην Ελλάδα με τις σχεδόν πολύ καλές καιρικές συνθήκες όλο τον χρόνο, και που μπορεί να ανταπεξέλθει σε μέγιστο βαθμό, στο βρεγμένο οδόστρωμα και χιόνι.
Ένα ελαστικό, που είναι κορυφαίο σε πωλήσεις στην κατηγορία «All Season» ελαστικών στην Ευρώπη και που επίσης είναι πρώτο σε διάρκεια ζωής, δηλαδή χιλιομετρική απόσταση.

Είναι τέτοια η δομή του ελαστικού και η σύνθεση της γόμας, που χαρακτηρίζεται από κορυφαίες επιδόσεις σε στεγνό οδόστρωμα, σε θερμοκρασίες πάνω από 7 βαθμούς Κελσίου, και ειδικά στο βρεγμένο, που εκεί θέλεις το αποτελεσματικότερο φρενάρισμα, υπό οποιεσδήποτε θερμοκρασίες, από το πρώτο έως και το τελευταίπ χιλιόμετρο της ζωής του, μεγιστοποιεί την πρόσφυση.

Κι ως ένα premium ελαστικό all-season, το MICHELIN CrossClimate+ όταν είναι καινούριο, έχει τέτοια έλξη που συναγωνίζεται τα κυριότερα premium, χειμερινά ελαστικά, ενώ όταν φθαρεί, οι επιδόσεις του επηρεάζονται ελάχιστα.

Κι επειδή αναφέρθηκα στην πιστοποίηση, που όλοι πρέπει να αναζητούμε σε κάθε τι που αγοράζουμε, πόσω δε μάλλον στα ελαστικά, το MICHELIN CrossClimate+, με τη σήμανση 3 PMSF, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα όχημα για όλο το χρόνο και να υποστηρίζει απόλυτα τους οδηγούς σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Είναι ήδη διαθέσιμο για ζάντες από 14 μέχρι 19 ίντσες, ενώ υπάρχει και η εξειδικευμένη γκάμα MICHELIN CrossClimate SUV.