Aris Oikonomou / SOOC
ΤΕΜΠΗ

Μητέρα που έχασε το παιδί της στα Τέμπη δίνει την καλύτερη απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Εργασίας έκανε μια απαράδεκτη δήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη και η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος, απάντησε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως λογικά έχετε ήδη διαβάσει, προέβη σε μία απαράδεκτη δήλωση για την τραγωδία στα Τέμπη την οποία, φυσικά, προσπάθησε να δικαιολογήσει λίγο αργότερα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Εγώ δεν είπα ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το δυστύχημα των Τεμπών, για τους νεκρούς των Τεμπών. Προφανώς ο κόσμος ενδιαφέρεται για το δυστύχημα και για τους νεκρούς και για τις ευθύνες. Τις ευθύνες διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη, σε μια εν εξελίξει έρευνα. Αυτό που είπα είναι στην ερώτηση εάν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική, που έκανε είτε ο κ. Χατζηνικολάου, είτε ο κ. Δελατόλας.

Αυτό θεωρώ ότι δεν είναι θέμα που αφορά τον κόσμο. Δεν είναι το πρώτο θέμα συζήτησης σήμερα εάν πρέπει να κάνουμε Προανακριτική ή Εξεταστική για τα Τέμπη και ότι αυτό είναι μια ομφαλοσκόπηση της αντιπολίτευσης για πολιτική εκμετάλλευση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο».

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας, όταν κλήθηκε να σχολιάσει σε ραδιοφωνική εκπομπή τις θέσεις και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για την απόδοση πολιτικών ευθυνών αλλά και τη διερεύνηση της τραγωδία στα Τέμπη, είπε: «Αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους», προσθέτοντας ότι «δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;».

Οι δηλώσεις του, δικαιολογημένα, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και αυτός ήταν και ο λόγος που ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε στη συνέχεια να τα «μαζέψει» ζητώντας συγνώμη. Πρώτα, όμως, κατηγόρησε τα MME.

Ένα από τα άτομα που απάντησε στον υπουργό Εργασίας είναι η Μαρία Καρυστινού, πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος, «Τέμπη 2023» η οποία έχασε την 20χρονη κόρη της, Μάρθη.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη, η Μαρία Καρυστινού δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Αυτός ο Υπουργός νομίζω είναι και ο ίδιος Υπουργός που βγήκε και ενώ ακόμα είχαμε την αγωνία αν θα βρούμε τίποτα να θάψουμε απ’το παιδί μας, βγήκε και δήλωνε πολύ χαλαρά και άνετα ότι ”ναι καλά κάναμε και σας λέγαμε ότι τα τρένα ήταν ασφαλή γιατί έπρεπε να κόβετε εισιτήρια”. Άρα ουσιαστικά η ζωή ενός παιδιού στοιχίζει όσο ένα εισιτήριο για τον κύριο Γεωργιάδη. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα περίμενα κάτι περισσότερο ή λιγότερο από αυτόν τον άνθρωπο. Το ότι επειδή σύγκρινε το θέμα των Τεμπών με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα θα πρέπει βέβαια να έχει στο μυαλό του ότι όλα τα προβλήματα που ανέφερε και τα Τέμπη αφορούν την κυβέρνηση, την οποία εκπροσωπεί.

Επειδή λοιπόν η κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί έκανε τους Έλληνες ζητιάνους και να σκέφτονται αν θα έχουν να φάνε και χρήματα για να πληρώσουν τη ΔΕΗ και να ζήσουν. Και αν θα έχουν χρήματα να πάνε στο ιδιωτικό νοσοκομείο, έτσι όπως το έχουν φτιάξει, δε σημαίνει ότι ξεχάσαν να είναι άνθρωποι.

Επομένως, όχι σαν μάνα που ακούω μια τέτοια δήλωση επειδή κάηκε το παιδί μου σε ένα τρένο που συγκρούστηκε μετωπικά, αλλά σαν άνθρωπος θα πω ότι αυτή η δήλωση πραγματικά με προβληματίζει και σε ιατρικό επίπεδο.

Γιατί έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα ανθρώπινα και τα ηθικά δεδομένα, γιατί μπορεί να κάνουμε τρελές σκέψεις ο καθένας στο μυαλό του, αλλά αυτό που βγαίνει τελικά από τον λαιμό μας σαν φωνή προς τα έξω δείχνει και τι είμαστε από μέσα. Εγώ προσωπικά ίσως και ο σύλλογος κινηθεί και νομικά για αυτή τη δήλωση του κυρίου Γεωργιάδη».